Cześć,
z tego co piszesz, to trochę dużo ci pali.Uruchom menu serwisowe(bodaj submenu 7.1) i zobacz, czy w ogóle osiąga prawidłową temperaturę pracy.Sprawdź sobie błędy itp.
Ja jeżdżę 535d poliftowym,Touring, automat, z dużą ilością dodatkowego wypasu, masa własna 1850kg, ciężkie koła z oponami RunFlat 245/45/17, pali przy zupełnie spokojnej jeździe w 2 osoby, z klimatyzacją 7,2 -7,7 ( to jest przy założeniu 30% miasto, 70% autostrada, do 120km/h, bo to Szwajcaria

-> tutaj piratów leczą konfiskatą auta,kosmiczną karą (w przeliczeniu nawet 330 tysięcy euro, tak, trzysta trzydzieści tysięcy euro przy 280km/h na 120 dozwolonych,no i Bentleyem,ale to wciąż 3 ładne domy w pl), konfiskatą prawka a na deser więzieniem, nawet 4 lata bezwzględnej odsiadki ).
Na trasie przez Niemcy do pl (3 osoby, bagażnik full) pali max do 8.5litra, ale prawie każde przyspieszanie to obroty powyżej 4k i jeśli jest miejsce, to prędkości z przedziału 220-250.Inna sprawa, że ruch przeważnie znaczny, więc to jest paręnaście km powyżej 2 paczek, potem parę w przedziale 140-190, potem znów 200+, tak na zmianę.
Jeden raz udało mi się spalić samemu średnio 10,5l (klima włączona), ale wtedy przejechałem 1300km w 10h15min(trzeba wziąć pod uwagę, że w CH nie przekraczałem 120, od Zgorzelca do Wrocka nie przekraczałem 150, a od Wrocka na Śląsk 190) , czerwone pole było co chwilę, a tempomat w Niemczech ustawiałem na 250, bo na wskazywane 260 się nie da, niedociągnięcie fabryczne

.
Także sprawdź sobie auto, być może jakiś czujnik niedomaga.Aha, polskie paliwo niestety też bywa mało kaloryczne, tankując polskie BP Ultimate, jadąc ze średnią prędkością 125km/h spalił 9.1litra, po zatankowaniu tego samego na niemieckim BP zaczął przy tej samej średniej(warunki na drodze) palić 7.6litra

.
Tak na marginesie, jadąc w 3 osoby i z pełnym bagażnikiem po płaskiej drodze tempomatowe 230, ekonomizer pokazuje spalanie 13 litrów, więc nie ma dramatu.
Pozdrawiam, rider3