Przyciski mam, tylko wtyczek mi brakuje, tu znalazłem taki tutorial z innego forum, sprawdzał to ktoś?
Kod:
Potrzebne narzędzia :
4 pak piwa, papierochy (jak ktoś nie pali to się nauczy) , lutownica , cyna , parę metrów kabli lepiej żeby były dość grube ja wziąłem takie jak są przy kablach np. zasilanie pralki , telewizora itp. ;) , przewód plusowy z gniazdem bezpiecznika 20 A i przekaźnik samochodowy ten zwykły na 5 wtyków i gniazdo z kablami do tego przekaźnika, izolacja . Cena tych rzeczy bez Luto i kabli i nałogu koszt około 20 zł .
Jedziemy otwieramy 1 piwo :
Podłączenie przekaźnika:
1:
Z styku 30 przekaźnika (stały plus) do bezpiecznika (15A) z bezpiecznika do czerwony przewód przy stacyjce ( gdzieś tniemy izolacje i wpinamy się w kabel )
2:
Styk 86 przekaźnika (plus po zapłonie) do przewód zielony przy stacyjce ( gdzieś tniemy izolacje i wpinamy się w kabel )
3:
Styk 85 do masy czyli do przewodu brązowego ( po lewej stronie na ścianie jest zbiór mas tam najlepiej się wpiąć )
Otwieramy 2 piwo i jedziemy w stronę tunelu
4:
Styk 87 do przewodów zasilających przyciski (czerwono żółte) łączysz je razem przy przełączniku.
Czyli 2 z jednego plus 2 z drugiego i razem pod przewód ze styku 87 przekaźnika.
5: przewody czy przyciskach
Szaro czerwony to podświetlenia
Łączysz i podpinasz pod np. podświetlenie zapalniczki (też przewód szaro czerwony) ja wpiąłem w przyciski szyb najlepiej ,bo one też się zapalają przy wł. Świateł pozycyjnych
6:
Brąz do masy czyli do innego brązowego.
Otwieramy 3 piwo
7:
Dwa pozostałe łączysz ze sobą i prowadzisz do przewodów plusowych mat. (mają te same kolory, bo druga wtyczka ma dwa brązy)
Z jednego przycisku do fotela pasażera z drugiego do kierowcy.
8:
Został tylko do podłączenia przewód przy matach masowy. Który ja podciagnelem do śruby mocującej dźwignie ręcznego.