BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 05:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Eonon d5150f Radio nawigacja na ANDROIDZIE ? 1 wrażenia
PostNapisane: 27 października 2015, 13:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 coupe
Kod silnika: M57N
Siema z racji że na necie jako w pl nie ma dużo artykułów na temat radyjek na androidzie napisze pare pierdołek w tym temacie ;)

Eonon d5150f
Cena w polsce (jeśli wogole znajdziesz ten model) ok 2000-2500zł na allegro czesto sprzedaja jakies inne chinskie radia o tragicznych parametrach... tutaj mamy:
Quad core 4x 1.6 Coratex A9
DDR3 1 GB RAM
16 GB PAMIECI

ANDROID 4.4.4
rozdzielczość 800x480 - nie za specjalnie to wygląda na parametrach ale w rzeczywistości jest ok :piwo:

Moje radio zamówiłem prosto od producenta z HonKongu, nadrobiło trochę km ponieważ chciałem zaoszczędzić parę monet... bo po co płacić cło i 300 zł za wysyłkę, radio zamówiłem do Angli - koszt 1380zł szło około 5 dni roboczych, z Angli kurierem do polski 3 dni robocze koszt 110 zł
Łącznie 1490zł

Sporo się oczytałem o tym radiu zanim go zamówiłem, jednak 3/4 opini które czytałem to bzdura :cisza:

Radio przyszło do mnie mega dobrze opakowane, po otworzeniu jednak nie ujrzałem ani loga, ani modelu, ani firmy... DVD CAR PLAYER i za laminowane pudełko w którym znajdowała się ofoliowana i otulona syntetycznymi gąbkami nawigacja i kable.

Przejdźmy do rzeczy, kasa w sumie nie głupia zaoszczędziłem minimum 500 zł, ale jak samo radio...

Podłączenie banalnie proste dosłownie PLUG&PLAY wszystko pasuje, wystarczy wyjać stare radio wywalić srodkowy schowek kimatronik przerzucić na doł - najlepiej go wkleić jeśli nie chcemy kupować nowego pod navi.
Kable 0 problemu, sterowanie w kierownicy działa od razu, nic nie trzeba ustawiać, jedyne co to trzeba przeciągnąć antene gps: schowkiem dołem, za słupkiem najlepiej pod samą szybe.

Kamera cofania - tutaj chwile zabawy z ciągnięciem kabli i wpięciem pod revers in (pomarańczowy), wejścia usb przerzucone do schowka wszystko działa, nic tylko testować dalej.

KRÓTKO + i -

+Gra o niebo lepiej niż buissnes cd a nawet professional cd, czysty dźwięk, podbicie loudness korektor który pozwoli nam sobie dodatkowo wyciągnąć dźwięki.

+ Pełna możliwość personalizacji pod swoje gusta

+ Masa ustawień

+ Nic się nie zawiesza, nic się nie muli, nawigacja odpalona, muzyka gra, wrzucasz wsteczny radio od razu przełącza się na kamerę, nic się nie przytnie.

+ Dobra reakcja na dotyk

+ Banalnie prosty montaż

+ Mocna antena GPS działa bez zarzutu

+ Idealne dopasowanie, jak ori

+ Możliwość dopasowania koloru podświetlenia według gustu - da sie ustawić identyczny jak ori

+ Łączenie telefonu z radiem przez bluetooth

+ Odtwarzanie płyt dvd etc.

MINUSY-

- Brak wsparcia dla modemów 3g/4g Ustawienia Apn są po prostu zablokowane wiec podłączenie modemu nic nie daje ponieważ nie da sie skonfigurować radia aby odbierało internet z modemu - sytuacja uratowana przenośnym routerem - działa zarówno przez usb jak i przez wifi.

- Tragiczny odbiór radia, kombinowane na milion sposobów nawet radio MARYJA trzeszczy

- Brak polskiego jezyka

Ogólnie jestem zadowolony, kupił bym to radio 2 raz - szczerze polecam ! :piwo:

Jeśli ktoś sie zastanawia nad takim radiem i ma jakieś pytania piszcie :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Eonon d5150f Radio nawigacja na ANDROIDZIE ? 1 wrażenia
PostNapisane: 28 października 2015, 03:31 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Nie lepiej było by się podpiąć pod temat już istniejący odnośnie Enonów ? :P

Tytuł: Re: Eonon d5150f Radio nawigacja na ANDROIDZIE ? 1 wrażenia
PostNapisane: 30 października 2015, 08:58 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=139839
Byłby ktoś w stanie odnieść się względem tego modelu, do modelu, który oferuje naviPremium? ;)
Cenę mają dużo wyższą, ale urządzenie ma lepszy ekran, język polski, no i co najważniejsze zapewniają serwis techniczny.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1