BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 czerwca 2025, 06:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [F25] BMW X3 30d - duży przebieg
PostNapisane: 11 listopada 2015, 20:24 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ten wątek polecam http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 1&t=143517

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 11 listopada 2015, 20:29 
Wszystkie auta mają swoje wady i zalety.
Nawet E46 ;)

PostNapisane: 11 listopada 2015, 20:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No jasne, dlatego lepiej o nich wiedzieć zanim się wyda kasę ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 11 listopada 2015, 20:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
rybik napisał(a):
p.s. moje 3 letnie nowe auto ma 350tys km :cwaniak:

Powtórzę to, co pisałem niejednokrotnie:
"PRZEBIEG NIE JEST WYZNACZNIKIEM STANU POJAZDU"

Jesteś handlarzem - auto masz góra pół roku w porywach rok jak Ci się trafi takie do którego nie musisz dokładać...kup sobie 3 letnie bmw z przebiegiem bliskim bliskim 400tyś i pojeździj kilka lat a potem opowiedz czy się opłacało i czy przebieg nie jest wyznacznikiem stanu samochodu.

Mam sporo znajomych którzy kupują nowe bmw od dobrych kilku lat , mam też dwie osoby w bliskiej rodzinie którzy od kilkunastu już lat kupują nowe bmw i wszyscy oni zgodnie twierdzą ,że "ich nie stać" na używane auto Premium.

A co do wcześniejszej wypowiedzi o należytym serwisowaniu i użytkowaniu nowego bmw...to naprawdę śmiać mi się chcę jak to czytam. Wierz mi ,że baaardzo mały procent ludzi którzy kupują nowe bmw na 3 lata żeby tyrać kilometry o nie dba tak jak my o swoje stare padluchy. "Ludzie z kasą" po to kupują nowe auto z gwarancją żeby właśnie nie musieć "dbać". Normą jest gniecenie ile wlezie na zimnym silniku, wyłączanie od razu auta po kilkustekilometrowej jeździe autostradą z "pedałem w podłodze" ...już nie wspomnę o serwisowaniu w ASO i interwałach wymiany oleju co 35-40 tyś itd itp... W moim odczuciu (ale również osoby - mojego kolegi który sprzedaje nowe bmw) takie samochody w większości to po prostu skarbonki.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 listopada 2015, 20:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 xDA
Kod silnika: M57N
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=150371
Mój sąsiad naprzeciwko ma x5 3.0d jakieś 3 może 4 letnie. Ślepa uliczka około 70-80 m. Nie widziałem żeby wjeżdżał i wyjeżdżał spokojnie. Czasami się zastanawiam czy on już na D albo R nie odpala tak szybko rusza (wiem nie da się). Nie ma znaczenia czy zimno mróz czy gorąco. Start but, przyjeżdża pod dom na pełnym bucie i stop. Serwisowana igielka. Życzę powodzenia ewentualnemu nabywcy :rotfl:

rybik napisał(a):
Bardziej bym się "bał" kupić E46 330d w automacie z przebiegiem 200tys km, niż takie X3 z przebiegiem 300tys. Bo E46 330xd nie kupiłbym w ogóle...

Wiem, wiem najlepiej zbanuj mnie znowu będziesz miał łatwiej ;)

viewtopic.php?f=6&t=150371

PostNapisane: 11 listopada 2015, 22:24 
Tomek napisał(a):
No jasne, dlatego lepiej o nich wiedzieć zanim się wyda kasę ;)

Zgadza się. Jeżeli mamy do kupienia auto np. za 50tys zł - jedno ma przebieg 50tys km, drugie 100tys km, są identyczne to bierzemy z mniejszym przebiegiem - proste. Jeżeli jednak za 50tys. zł auto ma przebieg 50tys, a te z przebiegiem 100tys km kosztuje 30tys zł... jest możliwość wyboru.

Skoro wg autora tematu X3 w podobnej opcji kosztuje 30tys zł więcej (jak dobrze pamiętam), ale posiada mniejszy przebiega, wtedy kwestią indywidualną jest zakup danego egzemplarza.

///david napisał(a):
rybik napisał(a):
p.s. moje 3 letnie nowe auto ma 350tys km :cwaniak:

Powtórzę to, co pisałem niejednokrotnie:
"PRZEBIEG NIE JEST WYZNACZNIKIEM STANU POJAZDU"

Jesteś handlarzem - auto masz góra pół roku w porywach rok jak Ci się trafi takie do którego nie musisz dokładać...kup sobie 3 letnie bmw z przebiegiem bliskim bliskim 400tyś i pojeździj kilka lat a potem opowiedz czy się opłacało i czy przebieg nie jest wyznacznikiem stanu samochodu.

Mam sporo znajomych którzy kupują nowe bmw od dobrych kilku lat , mam też dwie osoby w bliskiej rodzinie którzy od kilkunastu już lat kupują nowe bmw i wszyscy oni zgodnie twierdzą ,że "ich nie stać" na używane auto Premium.

Kilka dni temu kupiłem sobie prywatnie auto do... którego muszę dołożyć, więc generalizacja w tym przypadku jest nietrafiona. Rozmawiamy o samochodzie, który ma 3 lata i przebieg 170tys, a nie 400tys zł.

Kwestia "nie stać" dla każdego jest różna. Jednego nie stać na przyjęcie ogromnej utraty wartości nowego samochodu po wyjeździe z salonu, a drugiego nie stać na dokładanie do auta używanego.

bosniak napisał(a):
Wiem, wiem najlepiej zbanuj mnie znowu będziesz miał łatwiej ;)

Zasłużysz, to bana dostaniesz.

PostNapisane: 12 listopada 2015, 14:34 
Forumowy terrorysta

///david napisał(a):
A co do wcześniejszej wypowiedzi o należytym serwisowaniu i użytkowaniu nowego bmw...to naprawdę śmiać mi się chcę jak to czytam. Wierz mi ,że baaardzo mały procent ludzi którzy kupują nowe bmw na 3 lata żeby tyrać kilometry o nie dba tak jak my o swoje stare padluchy. "Ludzie z kasą" po to kupują nowe auto z gwarancją żeby właśnie nie musieć "dbać". Normą jest gniecenie ile wlezie na zimnym silniku, wyłączanie od razu auta po kilkustekilometrowej jeździe autostradą z "pedałem w podłodze" ...już nie wspomnę o serwisowaniu w ASO i interwałach wymiany oleju co 35-40 tyś itd itp... W moim odczuciu (ale również osoby - mojego kolegi który sprzedaje nowe bmw) takie samochody w większości to po prostu skarbonki.

Sedno sprawy.

PostNapisane: 12 listopada 2015, 16:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
Każdy będzie miał swoją rację. Ja bym auto kupił po wcześniejszym sprawdzeniu. Z tego wszystkiego wynika że większość e60 i e90 w ON nie powinno już chodzić bo były serwisowanie w LL. A przeważnie są kupowane przez pierwszych właścicieli żeby robić km.

PostNapisane: 12 listopada 2015, 19:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
renoraines napisał(a):
///david napisał(a):

Sedno sprawy.

też się podpisuję bo nie raz widzę, odpalił swoją nówkę , zimno jak cholera, dosłownie sekunda i już rura do przodu. i tak dalej i tak dalej i teraz na nowy mnie nie stać, jeżdżę e39 i co kupić i co kupić :hyhy: sorry ale tak się podepnę pod temat :) :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1