BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 20:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 118  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: O zegarkach...
PostNapisane: 28 listopada 2015, 19:14 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
:rotfl: :rotfl: :rotfl: No,miałem jedną podróbe navitimera i jedną replike nawet za 1400zl , ale choć były troszkę mniejsze to istne kloce. Jakbyś takim rzucił kogoś w łeb to efekt byłby , oj byłby ... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 28 listopada 2015, 20:23 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
A ja przywykłem do wagi i bez zegarka czegoś barkuje mi na nadgarstku. Obecny mam w miarę lekki ale żeby się z nim myć i spać to sobie nie wyobrażam. Generalnie ten Citek co pokazałeś to jest fajny dla ludzi co nie czują zegarkowych klimatów :P Wierzę, że Ty byś go nie zamienił na nic innego. Dla mnie tarcza jest tak szpanerska, że nie wiadomo która godzina :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 listopada 2015, 20:55 
Moderator

Ogólnie mam chopla na punkcie zegarków :oczami: Mam ileś rożnych lepszych i gorszych. Zadnego wypasa nie mam ale nie raz stalem przed sklepem z kasiorą w reku walcząc sam ze sobą. Ogólnie po zakupie tego citizena odechaiło mi sie innych.

Ten jest tak tani , lekki , poręczny i uzyteczny, że raz nie szkoda go do pracy, dwa nie boisz się nurkowac gdzieś na rafie z nim, a trzy praktycznie nie przeszkadza podczas żadnej pracy czy innych zajęć ,więc?
Ja też tak mam ze jak zdejmę zegarek to czuję się nie swojo i czegoś brakuje , ale inne stalowe zegarki np na siłowni mi przszkadzały. Pot jakoś mi szkodził i powstawało czasem podrażnienie w kontakcie ze stalą. Czesto miałem zaczerwiennienie pod zegarkiem gdy robiłem intensywny trening. Z tytanem nie ma takich problemów. Ogólnie czasem nachodzi mnie ,aby go dokładnie wyszorować szczotka to go zdejmę , ale tak to nigdy. Za te siano ? okazja!

Tarcza szpanerska , ale mi sie najbardziej podobają automaty z suwakiem Logarytmicznym ala Brejtligusy , ten przynajmniej udaje ,że ma 600 częsci w środku hehe :P
Ja muszę mieć ze stoperem, bo przydaje sie na terningu. Ten Citizen choć wskazówkowy to mierzy nawet dziesiąte częsci sekundy.
Ogólnie parcham śmiechem teraz gdy widzę zegarek za 20-30 tys :D bo nie dorastają temu nawet do pięty :P

PostNapisane: 28 listopada 2015, 21:15 

W tych droższych chodzi o coś zupełnie innego, po prostu nie kumasz tego ;) Punkt widzenia jednak się zmienia jak wkręcisz się w temat zegarków. Warto spróbować czegoś więcej niż superdokłany Citek i replika czegośtam.

PostNapisane: 28 listopada 2015, 21:19 
Moderator

Ogólnie jak zostanę gwiazdą rocka to kupie takie modele :P

Taki bo troszkę złota, troszkę diamentów, troszkę macicy perłowej (jak to brzmi :hyhy: )+wychwyt współosiowy na specjalne okazje :D
Obrazek

Taki to standard na codzień , ale po Citizenie już wiem że tego bym nie nosił- za ciężki
Obrazek

A ten bo to bajer jakich mało, jedyny mechaniczny z alarmem :przestraszony:
Obrazek

Ten był do kupienia za 3800zł w aparcie swojego czasu jak była promocja :zakrecony: teraz nawet za 10 kola go nie idzie dopaść.
Obrazek

PostNapisane: 28 listopada 2015, 21:38 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Same brzydale :P

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 28 listopada 2015, 21:40 
takich breitlingów jest cała masa na aliexpress...w dobrej kasie do wyrwania :rotfl:

PostNapisane: 28 listopada 2015, 21:44 
Moderator

No Omega to akurat nie ta , ale z tej seri :hyhy: i mniej więcej ten wypas. tylko kolorystyka nie ta.

Ale te Ci się nie podobają?

Obrazek

Obrazek

ten to akurat nie jest ten co wyżej ,ale wielkość koperty ta sama i to robi WOW, nie powiesz ;)
Obrazek

PostNapisane: 28 listopada 2015, 22:55 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dla mnie mega kiczowate, wstydziłbym się to nosić.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 28 listopada 2015, 22:56 

Do garnituru pasuje jak pięść do nosa.

PostNapisane: 28 listopada 2015, 23:09 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
Rozglądam się za zegarkiem z cześciowo widocznym mechanizmem, firma bez znaczenia, kaska rozsądna, byle bransoleta płynnie przechodziła "w kopertę" i prezentowało schludny styl.

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 28 listopada 2015, 23:46 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Równie dobrze można by G-Schocka założyć do gajeru... :wstyd:

Też lubię jak zegarki są trochę urozmaicone, dlatego kupiłem Anchara, ale te co pokazałeś są trochę przesadzone. Jednak jest to kwestia gustu, wiadomo.

PostNapisane: 29 listopada 2015, 01:03 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Wybacz alduwiel, ale to co pokazujesz to dla mnie zwykły kicz ;/

Tak samo kupno replik jak dla mnie to strzał w kolano .

Automaty to zegarki z "duszą" i albo się to "czuje" albo kupuje zwykłego kwarca i cieszy tym że po prostu pokazuje godzinę .

PostNapisane: 29 listopada 2015, 03:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
taki citek to typowo użytkowy zegarek, jak mudman - robisz gdzieś na budowie/na platformie wiertniczej/mechanik i nie przejmujesz się, że przywaliłeś zegarkiem w ścianę. Ludzie są różni - rozmawiałem z paniami w tt, jedna mi opowiadała o gościu który kupił raczej garniturowego seiko, szafir, automat; po tygodniu zgłosił się z pretensjami i reklamacją, że niby szafir a szkło nie wytrzymało. Jak się okazało był mechanikiem i gdzieś przydzwonił szkłem. Citki to zegarki dla pilotów, kogoś to może śmieszy ale w sytuacji mocno podbramkowej zegarek może ratować życie. Samoloty latają wszędzie, niby gpsy, satelity a jak się jakiś rozbije to go szukają i nie wiedzą gdzie. Jak pilotowi gdzieś nad jakąś dżunglą(popłynąłem :rotfl: ) przyjdzie się katapultować to może się okazać że ma na sobie kombinezon, nóż w kieszeni i zegarek na ręce. Jakby nie było - jak sobie sam nie poradzi to jest w czarnej d.
z kwadraciaków to chyba tylko Heuera Monaco bym chciał mieć na ręce, kostki to nie moje klimaty a na pewno nie te które wyglądają jak drogowskazy ;)
ded napisał(a):
W tych droższych chodzi o coś zupełnie innego, po prostu nie kumasz tego Punkt widzenia jednak się zmienia jak wkręcisz się w temat zegarków. Warto spróbować czegoś więcej niż superdokłany Citek i replika czegośtam.

x2. Sumo, które dojechało do mnie w tym tyg jest dla mnie skokiem o półkę wyżej w porównaniu do Raya czy SSA. Tak jak pisałem wcześniej - elementy wykończenia sa na zupełnie innym poziomie, na mnie największe wrażenie robią krawędzie na kopercie - wszystko ostre a nie obłe i okrągłe - tutaj widać różnicę w cenie. A sumo to nawet nie liga średnia. Niektóre OSy mają np grotowate wskazówki - jedna płaszczyzna jest polerowana a druga szczotkowana - to jest niby mały szczegół nie zauważalny dla 90% ludzi ale to te 10% wie dlaczego kupili ten zegarek i czego od niego oczekują ;)
Repliki to nie strzał w kolano - niestety (nie to że komuś coś wytykam) - to wynika z niewiedzy - replika to nie to samo co podróba a 95% ludzi myli te rzeczy. Replika to np reedycja pewnego przedmiotu i jest wykonana wg ściśle określonych zasad - aktualnie można kupić reedycję seiko z filmu Aliens (temat już się tutaj przewijał) i można powiedzieć że to replika (nie znam dokładnej specyfikacji zegarka z przed 30 lat i tego obecnego), kupując rolka czy brajtka od turasa kupujemy podróbę czyli coś kradzionego jak choćby sam znaczek rolka, bo chiński shit za 5$ nie ma praw do używania tego znaku.
co do parskania śmiechem na zegarki za 20k i więcej - wybacz ale taki citek nadawałby się na przetop na klamrę do paska np GS Hi-beat :P ale to jak porównywać RR z Teslą - jeden i drugi robi wrażenie ale każdy na swój sposób, jeden i drugi jest dobry w swojej dziedzinie i nie wpycha się drugiemu w paradę

Lincoln
http://orientwatchusa.com/collections/m ... r/da02002b
http://orientwatchusa.com/collections/m ... c/db08004b
http://orientwatchusa.com/collections/m ... c/dw08004b

http://www.e-zegarki.pl/p/s/565189/zega ... u/pu7005x1

ten pulsar zyskuje na lepszych fotach ale ogólnie skłaniałbym się ku openheartom orienta, rozstrzał cenowy jest bo można kupić orienta za parę stówek jak i OSa za tysiące, swissy też w tysiącach trzeba liczyć. Zależy co rozumiesz przez rozsądną kase ;)

PostNapisane: 29 listopada 2015, 09:16 
Moderator

Jak nosiłem tę replikę do zegarmistrza to za każdym razem robiła mega wow. W pełni działający chronometr, szfirowe szkło. Laik się nie pozna bo i nie jeden zegarmistrz zwątpił bo jak w życiu widział jedynie Tureckie podróbki to taka replika bywa dl;a nie jednego zegarmistrza niezłą zagadką :P

Każdy ma swój gust. Ja raczej jestem daleko poza kanonem aktualnej mody i gustem większości. Zresztą pewnie wiecie o tym hehe

Wiem ,że replika to replika, ale jak miałem wydac 22 tys na Navitimera to stwierdziłem ,że szkoda kasy i kupię replikę. Teraz wiem ,ze to był dobry pomysł bo zwyczajnie to jest za cięzki zegarek ,aby go spokojnie używać na codzień , tym bardziej że staram się prowadzić aktywny tryb życia.

Ogólnie opolecam zegarki z tytanu. Są przyjazne dla każdego rodzaju skóry i ph . Nigdy nie podrażniają czy wywołują efekt jak by to nazwać , zapocenia pod zegarkiem. Dlatego się śmieję z zegarkow za 20 tys. taki Navitimer wymaga rozkręcenia co 2 lata i czyszczenia z pyłkow i oliwienia. mało kto chce się za to zabrać bo taki automat jest bardzo skomplikowany , a częxci wiadomo ile kosztują . Po 5 latach taki Nivitimer zwyczajnie zaczyna się masakrycznie puźnić. Trzeba go wyczyścić ,a to spory koszt.

Znajomy ma dokładnie ten model
Obrazek
, ale nigdy go nie nosi bo zwyczjnie się stresuje ,że go zgubi lub ktoś go mu zawinie i używa zwyklego też tytanowego Seiko. Taki Citizen kosztuje nie wiele, nie trzeba go rozkręcać, nigdy nie mam podrażnień. Zawsze dobry czas- zero problemów, a i w razie jak byś zgubił to nie zapłaczesz się na śmierć po tym. Dlatego śmieszy mnie teraz myśl o wydaniu 24 tys na Navitimera lub coś podobnego.

A taka ciekawostka na temat marki Seiko. To wedle badań najcześciej noszona marka zegarków przez Amerykańskich milionerów. Modele nie kosztujące więcej niż 300$. tzn mam tu na myśli osoby posiadające majątek netto większy niż milion $ , a nie osoby które zarabiają milion rocznie bo co ciekawe te ktore aż milion zarabiają , żadko kiedy milion w majątku posiadają. Śmieszne co?

PostNapisane: 29 listopada 2015, 10:27 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
trollu, mnie interesuje bardziej coś w stylu Citizena, który wrzucił Alduwiel, tyle że bransoleta musi płynnie przechodzić w kopertę, a nie ze ma stałą szerokość na całym obwodzie.

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 29 listopada 2015, 10:31 

Podróbka to podróbka, tyle że większość jest zrobiona bardzo nieudolnie. Miałeś trochę lepszą ale to i tak nie jest powód do dumy. Twój gust mocno pokrywa się z upodobaniami typowych pracowników korpo czy menedżerów niższego szczebla. Zegarki do 1000zł, najlepiej modowej marki, wielkie, kwadratowe z wypukłym szkłem i bałaganem na tarczy. Przecież to nie pasuje do żadnego stroju o oni noszą do koszuli albo nawet garnituru. Ostatnio znajomy (ma stanowisko naczelnika) taki kupił i jak pokazał to mu tylko doradziłem, żeby do pracy go nie nosił.

Jak znajomy ma zegarek, którego nie nosi bo go nie stać to nie zazdroszczę. Może chociaż o nim dużo opowiada :P Teksty, że trzeba na głowę upaść, żeby wydać xxxx na zegarek są nie na miejscu. To, że Ciebie na niego nie stać nie znaczy że nie jest tyle wart i że nierozsądnie jest go kupić. Patrzysz przez pryzmat podróbek i chłamu dla ludu. Dyskusja przypomina teksty na forum detalignowym z serii "sąsiad lakiernik 100zł bierz i za godzinę auto świeci się jak psu...", także polecam słuchać bardziej doświadczonych, spróbować i wyciągnąć wnioski.

alduwiel napisał(a):
mam tu na myśli osoby posiadające majątek netto większy niż milion $ , a nie osoby które zarabiają milion rocznie bo co ciekawe te ktore aż milion zarabiają , żadko kiedy milion w majątku posiadają. Śmieszne co?

To chyba normalne, podstawy biznesu. Kasę na lokatach ciułają raczej mniej zamożni.

PostNapisane: 29 listopada 2015, 10:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: brak
Garaż: było V8
Ja też mam pytanie do znawców tematu a szczególnie do trollu, chciałbym jakiś zegarek pasujący zarówno do gajera ale również do nałożenia czasami na co dzień do swetra, koszuli i jeansów.
Miałem Tissota PR50 ale za mała koperta i wyglądał na mojej ręca jak damski :kwasny:
Najbardziej chyba przemawia za mną Seiko, wydać chciałbym tak 500-600zł, da radę ? Może jakiś sklep za granicą gdzie można taniej kupić.

PostNapisane: 29 listopada 2015, 10:52 

Cofnij się o kilka-kilkanaście stron i poczytaj. Jaki mechanizm? Kopertę szukaj ok 40 mm. Do garnituru musi być na pasku, na bransolecie pasuje do bardziej codziennego stroju. Zerknij na Orienta Bambino ale to bardziej w stronę garnituru. Pogooglaj zegarek automatyczny do garnituru do 500zł.

PostNapisane: 29 listopada 2015, 11:26 
Forumowy terrorysta

alduwiel napisał(a):
Obrazek

Tomek napisał(a):
Król jest jeden

Obrazek

Czy Edox czy Audemars Piguet https://www.google.pl/search?q=piguet+p ... oQ_AUIBigB , słitaśne wyroby w rożnej cenie, gold, pink & bling bling https://www.google.com/search?q=bling+b ... 24&bih=635

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 118  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1