BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 203  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Boks, MMA i inne sporty walki.
PostNapisane: 29 listopada 2015, 10:22 
zgred 44 napisał(a):
Kliczko zawiódł na całej linii. :(

niestety...bardzo mało ciosów, prawa ręka praktycznie wcale nie chodziła. Nie ma co się oszukiwać Władka boks wyglądał tak jak wyglądał bo Tyson zaskoczył go swoją postawą.
Nie z każdym da się boksować lewy,lewy, prawy :!: Tym bardziej jeśli przeciwnik ma dużo większy zasięg ramion.
W tej walce Władek powinien ciut więcej zaryzykować, wydłużać swoje akcje wchodząc jakimś sierpem w półdystans.
Czy Kliczko zlekceważył Furego? Ciężko powiedzieć...bo to już druga taka słaba jego walka (Jennings). Na pewno Banks jest do pogonienia bo nic kompletnie nie widzi co się dzieje w ringu.

PostNapisane: 29 listopada 2015, 11:31 
Forumowy terrorysta

zgred 44 napisał(a):

Fury mimo tego że wygrał,nie pokazał nic co mogłoby się podobać kibicom..

Fury znalazł sposób na Włada. Dzieki swoim warunkom fizycznym wzrost i zasięg oraz walce w dystansie uniemożliwiał Władowi częste klinczowanie. To co robi Kiczko, wiesza się i osłabia rywala, bo przeciwnik musi wtedy utrzymać ich ciężary ciała, dobrze ponad 200 kg.

Michu napisał(a):
zgred 44 napisał(a):
Kliczko zawiódł na całej linii. :(

niestety...bardzo mało ciosów, prawa ręka praktycznie wcale nie chodziła. Nie ma co się oszukiwać Władka boks wyglądał tak jak wyglądał bo Tyson zaskoczył go swoją postawą.
Nie z każdym da się boksować lewy,lewy, prawy :!: Tym bardziej jeśli przeciwnik ma dużo większy zasięg ramion.
W tej walce Władek powinien ciut więcej zaryzykować, wydłużać swoje akcje wchodząc jakimś sierpem w półdystans.
Czy Kliczko zlekceważył Furego? Ciężko powiedzieć...bo to już druga taka słaba jego walka (Jennings). Na pewno Banks jest do pogonienia bo nic kompletnie nie widzi co się dzieje w ringu.

Kliczko nawet nie wykorzystał momentów, gdy Fury trzymał ręce za sobą. Dawny Wład wyprowadziłby w takiej sytuacji kombinacje ciosów i przeciwnik znokautowany.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 listopada 2015, 11:31 
Pierwsze kroki

Moje BMW: było i ni ma
Kod silnika: M42B18
zgred 44 napisał(a):
Fury mimo tego że wygrał,nie pokazał nic co mogłoby się podobać kibicom.

Totalny brak kompleksów i pewność siebie, niespotykane u dwumetrowca lekkość poruszania się na nogach i balans, równa walka w klinczach z mistrzem w tym aspekcie, świetna kondycja. Dla mnie to jest coś. :)

Kliczko był wczoraj sparaliżowany i bezradny, bał się nawet zadawać lewe proste. Wreszcie trafił do ringu z bokserem, który przy podobnych warunkach fizycznych wniósł duże umiejętności i wysoki poziom motywacji przez co nie wytrzymał ciśnienia. Władimir nie przeszedł żadnej mentalnej przemiany na przestrzeni ostatnich lat. Ograniczył repertuar zagrań do bezpiecznego minimum co w połączeniu z niskim poziomem oponentów i własnym ringiem pozwoliło mu na długie lata panowania. Bardzo się cieszę, że ta era dobiegła końca.

PostNapisane: 29 listopada 2015, 14:20 
Endrjus napisał(a):
Totalny brak kompleksów i pewność siebie, niespotykane u dwumetrowca lekkość poruszania się na nogach i balans, równa walka w klinczach z mistrzem w tym aspekcie, świetna kondycja. Dla mnie to jest coś. :)

tylko to durne pajacowanie zaciera całe dobre wrażenie...

Endrjus napisał(a):
Kliczko był wczoraj sparaliżowany i bezradny, bał się nawet zadawać lewe proste.

był przede wszystkim zaskoczony postawą przeciwnika...postawą do której nie jest przyzwyczajony.
Endrjus napisał(a):
Wreszcie trafił do ringu z bokserem, który przy podobnych warunkach fizycznych wniósł duże umiejętności i wysoki poziom motywacji

chyba raczej to drugie
Endrjus napisał(a):
Władimir nie przeszedł żadnej mentalnej przemiany na przestrzeni ostatnich lat.

Wczoraj było widać, że boi się przyjąć to prawda...
Endrjus napisał(a):
Ograniczył repertuar zagrań do bezpiecznego minimum co w połączeniu z niskim poziomem oponentów i własnym ringiem pozwoliło mu na długie lata panowania.

piszesz takich jak Haye, Povietkin, Peter, Ibragimov, Byrd, Chambers ?
Daj spokój gość przez długie lata lał cały top bez wyjątków. No chyba, że gadamy o poziomie takim jak w latach 90 to co innego.
Endrjus napisał(a):
Bardzo się cieszę, że ta era dobiegła końca.

Liczę, że nie dobiegła a Ty zmienisz zdanie jak pasy będą latać od Grześka do Cześka i z powrotem.
Kliczce wczoraj zabrakło planu B byli przygotowani na lewy, lewy , prawy. Jego "mądry" trener doradzał nawet żeby ładować lewy głowa , prawy tułów <------- faktycznie idealny plan taktyczny na gościa z takim zasięgiem ramion. Skracanie dystansu, zamykanie oponenta przy linach, wydłużenie akcji głównie z załączeniem lewego sierpowego (patrz 12 rd 1:28, 1:52, 2:54) to był plan na Furego. A nie boksowac się na lewe proste z gościem który ma o 10 cm większy zasięg ramion. Liczyłem, że po śmierci Stuarta Władek weźmie sobie Ali Jamesa Bashira niestety wziął kogo wziął...
Liczę, ze to nie regres formy u Włada (choć szybkość już nie ta sama co w walce z Haye) i mam nadzieję na udany rewanż ale jeśli w narożniku dalej będzie ten jełop Banks to nawet tego nie oglądam.

PostNapisane: 29 listopada 2015, 16:42 
Pierwsze kroki

Michu napisał(a):
Liczę, że nie dobiegła a Ty zmienisz zdanie jak pasy będą latać od Grześka do Cześka i z powrotem.

To ja już wolę Cześka i Grześka. :) Dzięki temu być może nie będziemy świadkami takich cyrków jak:
-niewolnicze kontrakty w stylu "jak wygrasz to rewanż ze mną a później moim bratem" (wskazał na to Haye)
-rozregulowywanie przeciwnikom cykli treningowych domniemanymi kontuzjami celowo przygotowując się na późniejszy termin (wiele przykładów),
-narzucanie na przeciwników wyrywkowych testów dopingowych samemu ich unikając (powiedział głośno o tym Pulew za co Kliczko miał go podać do sądu),
-urządzanie w ringu zapasów za przyzwoleniem sędziów (Powietkin),
-robienie samowolek takich jak wczoraj: ring uginający się o 10cm czy też zakładanie rękawic bez obecności przedstawiciela Furego, na szczęście team Tysona nie jest palcem robiony i K2 musiało usunąć gąbkę a Kliczko zakładać rękawice raz jeszcze.

Wład to taki pseudo dżentelmen, który pod płaszczykiem elokwencji i uprzejmości chwyta się wszystkiego aby zdobyć przewagę nad rywalem.

PostNapisane: 29 listopada 2015, 17:25 
Endrjus napisał(a):
-niewolnicze kontrakty w stylu "jak wygrasz to rewanż ze mną a później moim bratem" (wskazał na to Haye)

cóż to za niewolniczy kontrakt? Przy tak dużych eventach Toż to 3 razy wypłata życia... :rotfl:

Endrjus napisał(a):
-rozregulowywanie przeciwnikom cykli treningowych domniemanymi kontuzjami celowo przygotowując się na późniejszy termin (wiele przykładów),

Domniemanymi? Na tak wysokim szczeblu wystarczy "katarek" i walkę się przesuwa ;)

Endrjus napisał(a):
-narzucanie na przeciwników wyrywkowych testów dopingowych samemu ich unikając (powiedział głośno o tym Pulew za co Kliczko miał go podać do sądu),

o czym Ty stary piszesz ? :zdziwko: Na puleva testy narzucał promujący go sauerland!!! taki mają zapisek w umowie! Więc kubrat ma to na co się zgodził.
Cytuj:
Pulew, który na mocy umowy między promującą go grupą Sauerland Event a telewizją ARD regularnie badany jest na obecność w jego organizmie niedozwolonych środków, zażądał, by Kliczko poddał się takim samym wyrywkowym kontrolom, zbliżonym swoją zasadą do tzw. "testów olimpijskich". - To nie w porządku, że nie przechodzisz tych samych testów co ja - oświadczył bułgarski challenger.

http://www.przegladsportowy.pl/boks,wla ... 1,290.html

Endrjus napisał(a):
-urządzanie w ringu zapasów za przyzwoleniem sędziów (Powietkin),

oglądnij raz jeszcze walkę... więcej jak w połowie klinczy to sasza sam pchał się Władkowi pod łokieć bo nie miał pomysłu na walkę w półdystansie z ukraińcem.

Endrjus napisał(a):
-robienie samowolek takich jak wczoraj: ring uginający się o 10cm czy też zakładanie rękawic bez obecności przedstawiciela Furego, na szczęście team Tysona nie jest palcem robiony i K2 musiało usunąć gąbkę a Kliczko zakładać rękawice raz jeszcze.

Bez przesady tam nie było 10 cm :rotfl: Chodzilo o 3 cm białej gąbki która pracowała w granicach 1,5 cm.
Poza tym gąbka spowolniałaby tylko Tysona a Władka już nie? :D Biorąc pod uwagę, że wagę mieli identyczną.
Angole wyczuli moment do zrobienia zamieszania i zgrania K2 na nosie kilka godzin przed walką i to po prostu zrobili.
Nie było w umowie szczegółowego zapisku jak ma wyglądać mata więc bezkarnie mogli robić jaja.
Obrazek
Endrjus napisał(a):
To ja już wolę Cześka i Grześka. :) Dzięki temu być może nie będziemy świadkami takich cyrków jak:

ale niestety jesteśmy/będziemy świadkami poczynań takich gwiazd jak "Krul Detonaj" i jego dupasy i moliny :rotfl:

PostNapisane: 29 listopada 2015, 17:56 
ring przecież to nie przysłowiowe deski. Wg przepisów ma być wyściółka która będzie wystarczająco amortyzować ewentualny upadek zawodnika.

sorry
Michu napisał(a):
Liczyłem, że po śmierci Stuarta

*Stewarda

PostNapisane: 29 listopada 2015, 21:08 
jeśli ktoś chce to tu jest cała walka ------> http://www.cda.pl/video/5224681b

PostNapisane: 29 listopada 2015, 22:25 
Pierwsze kroki

Michu napisał(a):
cóż to za niewolniczy kontrakt? Przy tak dużych eventach Toż to 3 razy wypłata życia...

Kliczkowie nie słyną z wysokich uposażeń rywali. Poza tym wolałbym samemu decydować z kim i kiedy zawalczę niż mieć to z góry narzucone. Jedna walka rewanżowa jest w granicach normy ale dwie już stanowią przesadę.

Michu napisał(a):
Domniemanymi? Na tak wysokim szczeblu wystarczy "katarek" i walkę się przesuwa

Tylko Władowi coś często się zdarza. To mogą być celowe zagrywki aby zaburzyć cykl treningowy/suplementacyjny przeciwnika i pozbawić go optymalnej formy. Takie domniemania można przeczytać na wielu portalach i nie jest to tylko mój wymysł.

Michu napisał(a):
czym Ty stary piszesz ? Na puleva testy narzucał promujący go sauerland!!! taki mają zapisek w umowie! Więc kubrat ma to na co się zgodził.

Nie jestem typem idącym w zaparte gdy nie mam racji także zgoda. W źródle na którym bazowałem nie było wzmianki o kontrakcie między Papą a ARD natomiast po szerszym przeszperaniu internetu ta wersja potwierdza się wielokrotnie. Tutaj się wycofuję.

Michu napisał(a):
oglądnij raz jeszcze walkę... więcej jak w połowie klinczy to sasza sam pchał się Władkowi pod łokieć bo nie miał pomysłu na walkę w półdystansie z ukraińcem.

Powietkin to mały bijok... On nie miał innej opcji na ominięcie dyszla Ukraińca niż wchodzenie do półdystansu z obniżoną pozycją. Klincz jest dozwolony ale wieszanie się na plecach rywala już nie. Wład powinien mieć odjęty punkt dużo wcześniej niż w rundzie 11 ale na układy nie ma rady.

Michu napisał(a):
ale niestety jesteśmy/będziemy świadkami poczynań takich gwiazd jak "Krul Detonaj" i jego dupasy i moliny

Pokładałem pewne nadzieje w Wilderze ale jestem zawiedziony prowadzeniem jego kariery po zdobyciu tytułu. Bardzo słabo to wygląda. Ale mamy przynajmniej jakieś orzeźwienie w HW. Są kuzyni Fury, wspomniany Wilder, Parker, Joshua... Zwłaszcza Antony zapowiada się niesamowicie. Będzie się działo. :)

PostNapisane: 29 listopada 2015, 22:58 
Forumowicz

Moje BMW: 435i
Prawda jest taka, że Klinczko wiesza się na przeciwnikach, a wczoraj jeszcze ten sędzia, który od razu dał upomnienie anglikowi za bicie w tył głowy ciągle odwracającego do niego tyłem się Kliczke to była lekka przesada.
Kliczko ostatnio nic nie pokazywał i zastanawiałem się jakby wyglądał z przeciwnikiem swych rozmiarów. No i prawda okazała się niestety gorzka dla niego - małych leje, a z większymi ma trudności.
Niestety przegrał bo (miałem nadzieje, że wleje pajacowi), ale już po wszystkim pomyślałem, że jednak dobrze się stało bo ileż można go oglądać wygrywającego w tak kiepskim stylu jaki prezentuje ostatnio.

PostNapisane: 30 listopada 2015, 13:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Była to jedna z najgorszych walk o tytuł.. Fury wygrał praktycznie nie pokazując nic wielkiego.. Jak napisał jeden z portali: "Odebranie dziecku lizaka byłoby w sobotę trudniejsze, niż odebranie Kliczce pasów.." Nie sposób się nie zgodzić..

PostNapisane: 30 listopada 2015, 17:45 
Endrjus napisał(a):
Kliczkowie nie słyną z wysokich uposażeń rywali.

powielasz bzdury przeczytane gdzieś na orgu czy rp.
Powietkin 5,75 mln $, Fury 5 mln $, 0,5 mln $ zarobiła taka cienizna jak Charr, 1 mln $ Chambers, Haye 24 mln $ (!!!) , Adamek 3,5 mln $.

W granicach 600 000 do 1,5 mln $ (max) zarabiają obecnie takie gwiazdy jak GGG, Kovalev czy Stevenson.
Zaraz mi napiszesz , ze to jest waga ciężka i kasa powinna byc większa. Nie! Kasa była ogromna za czasów takich nazwisk jak Bowe, Holy, Tyson, Lennox, Bruno, Morrison i wtedy właśnie utarło się stwierdzenie, że w ciężkiej jest kasa. Tylko, że wtedy toczono prawdziwe wojny , ludzie chceili oglądać walkę do której wychodziły dwie gwiazdy ot np Bowe vs Holyfield.
A nie walkę do której wychodzi jedna gwiazda i jakiś tam Charr który chciałby być opłacany jak George Foreman :rotfl:

PostNapisane: 30 listopada 2015, 21:46 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
https://twitter.com/StudiniJones/status ... 4878063616

PostNapisane: 30 listopada 2015, 21:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Fury sprawiał wrażenie pijanego/naćpanego, jest w szoku że tak nie wiele było trzeba żeby odebrać mistrzostwo świata tego wieczoru Ukraińcowi.
Po tym co wrzucił Frank, nie wiem co myśleć o Władku...

PostNapisane: 30 listopada 2015, 21:59 
Frank napisał(a):
https://twitter.com/StudiniJones/status/671251264878063616

dobry link :ok: widziałem już go wcześniej.
Tutaj był strzał do wsadzenia, tak samo bodajże w 9rd.

Dla mnie jest tak jak piszą w nagłówkach wielu artykułów: "to nie fury wygrał walkę tylko Klitschko przeszedł obok niej".
Nie skreślam go ani nie odsyłam na emeryturę...delikatny regres widać od walki z Jenningsem. Tylko czy to na pewno regres a nie rutyna i zlekceważenie oponenta?
Czekam na rewanż, wtedy będzie czarno na białym czy już czas na emeryturę.
A może Vito planuje teraz powrót? :hyhy:
Widzieliście co zrobił z sandersem po nokaucie na Władku? :hyhy:

PostNapisane: 30 listopada 2015, 22:22 
Administrator

Michu napisał(a):
A może Vito planuje teraz powrót?
Pewnie nie... a szkoda. Dla mnie Vitali to jeden z najlepszych ciężkich w historii boksu i żadna presja pro murzyńska mojego zdania tutaj nie zmieni.

Michu napisał(a):
Widzieliście co zrobił z sandersem po nokaucie na Władku?

Oj widzieliśmy. Tutaj świetnie widać różnice klas pomiędzy Vitalim a Wladem. Ten Vitali w walce z Sandersem był juz innym zawodnikiem niz w czasie walki z Lennoxem. On wiedział, ze przyjął wszystko, co miał mistrz świata. I nie padł na deski.
Był spokojny, w pierwszej rundzie świetnie odparł zabójczą salwę Sandersa. Z którym nota bene Lenny nie chciał nigdy boksować ;)

A pozniej to juz tylko, jak pisali zagraniczni komentatorzy " Vitali BRUTALISES Corrie Sanders " .

Swoją drogą, Corrie - świetny, bardzo niedoceniany bokser i wielki człowiek. Oddał życie za córę, zasłaniając ją przed kulami własnym ciałem. Szacunek.

PostNapisane: 30 listopada 2015, 22:30 
Frank napisał(a):
Dla mnie Vitali to jeden z najlepszych ciężkich w historii boksu i żadna presja pro murzyńska mojego zdania tutaj nie zmieni.

x 2

Frank napisał(a):
On wiedział, ze przyjął wszystko, co miał mistrz świata. I nie padł na deski.

taki podbródkowy od Lennoxa ustać :oczami: Szczena z granitu :cwaniak:

1:03

PostNapisane: 30 listopada 2015, 22:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Frank napisał(a):
Tutaj świetnie widać różnice klas pomiędzy Vitalim a Wladem.

Najważniejsza różnica wg mnie to szklana szczęka Władka w porównaniu do starszego brata.

Jeden z komentarzy na ringpolska.pl
Cytuj:
Z niecierpliwości ą czekam na rewanż. Jeżeli Kliczko podniesie się po porażce (a chyba była to najboleśniejsza porażka w karierze ze względu na długie panowanie i pewne przekonanie, że już lepszego ode mnie nie będzie) i wygra walkę to będzie Czempionem przez duże C. Musimy mieć też nadzieje, że Fury do rewanżu wniesie 112 kg i będzie tak samo dobrze przygotowany jak teraz bo inaczej będą wymówki, że Fury przegrał bo był bez formy. Ale jeśli Władimir wygra rewanż? Jeśli po wygranej zwycięży jeszcze Wildera? to dla mnie będzie w top 3 ever HW. Wbrew pozorom ta porażka może dać Mu więcej niż zwycięstwo :)

PostNapisane: 30 listopada 2015, 22:37 
Pawel! napisał(a):
Najważniejsza różnica wg mnie to szklana szczęka Władka w porównaniu do starszego brata.

Pawel!, to prawda Władek nawet nie tyle, że nie może przyjąć tylko boi się przyjąć. Szczękę ma dobrą może nie najmocniejszą ale do szklanki takiej jaką ma Price mu brakuje duuuuuuzo.
Padał z Sandersem czy Brewsterem (goście co mieli kowadło w łapie) nie po jednym strzale tylko kumulacji.
Przełamać strach, zawalczyć tak jak w 12 rd i Cygan jest do ubicia bez najmniejszych problemów.

PostNapisane: 30 listopada 2015, 22:43 
Administrator

Pawel! napisał(a):
No właśnie, słuszne spostrzeżenie - odpornosc na ciosy Vita zdeterminowała jego cały styl walki, brak zachowawczych zagrań, pewność siebie i zdolnosc do przeprowadzania skutecznych ataków, nawet w mało korzystnych sytuacjach. \

Ale Vitali to nie tylko twarda szczęka - to także świetny timing i refleks, unikanie ciosów. Z widzianych przeze mnie bokserów wagi ciezkiej to chyba tylko Ali robił to lepiej. Vit ani raz nie leżał na deskach, nigdy nie przegrywał na punkty. To samo w sobie świadczy, ze pracował dobrze nad tym, aby sie nie dać trafić.

Do tego trzeba dołożyć jego świetne kombinacje ciosów, Vit nigdy nie nastawiał się na jeden, nokautujący cios, ktory np w przyadku walki Wlada z Furym w ogóle nie nadszedł. Wolał zamęczyć przeciwnika seriami brutalnych, technicznych trafień.

Poza tym wszystkim oczywiscie dochodzą moje osobiste sympatie, gdzie Vitali zostawia na koniec kariery doktorat, rodzinę i karierę w polityce a inni mistrzowie - narkotyki, więzenia, długi. Ale to oczywiscie juz moje, niesportowe zdanie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 203  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1