BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 10:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Buty na motocykl
PostNapisane: 3 grudnia 2015, 10:54 
Pierwsze kroki

Cześć.

Jak w temacie - zastanawiam się nad wyborem jakichś dobrych butów na motocykl. Czy jesteście w stanie mi coś w tym temacie doradzić? Znalazłem np. tutaj buty Adrenaline Raptor. Co o tym sądzicie?
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Buty na motocykl
PostNapisane: 5 grudnia 2015, 00:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 535d(F11),640d(F12)
Kod silnika: M57Y,N57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 65&start=0
Cześć, sam jeżdżę motocyklem Suzuki Bandit 1250 GS,więc szukałem też odpowiedniego stroju.
Nie powiem ci nic na temat tych Adrenaline Raptor, bo ich nie przymierzałem.
Testowałem wszystkie buty dostępne w Louis-ie, Polo, a także sklepach niezależnych, no i zdecydowałem że bezkonkurencyjne są
Daytona Strive GTX.
Owszem, tanie nie są, bo kosztują coś 340 euro, ale za to są znakomicie wykonane, bardzo wygodne, mają praktycznie dożywotnią
gwarancję, są produkowane w Bawarii (a jakże!),sprzedawcy podawali mi parę przykładów, że nawet po 10-15 latach można ich bezproblemowo dalej używać.
Mają wszystkie cechy ochronne (wzmacniana pięta, kostka, palce, łydka,odblask,ślizgacz,zamek,wysoka cholewa),nie są zbyt sztywne, spokojnie można w nich pochodzić po mieście, są skórzane i mają w środku membranę Gore-Tex, jeździłem w nich nawet w deszczu przy 3 st. C i ciepło jest jak w .......domowych kapciach :).Także mogę gorąco polecić,są naprawdę wygodne.
Myślę, że są wiele lepsze od Raptorów chociażby dlatego, że kosztują 4x więcej :).Najgorsze jakie miałem na nogach to ogólnie buty Probike, szmelc ostatni, nie polecam.
Pozdro!

PostNapisane: 5 grudnia 2015, 08:16 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46 coupe
podstawowe pytanie na jakim moto śmigasz ? ja jeżdżę już 7 lata na sportach obecnie 1000rr i z czystym sumieniem mogę polecić alpinestars , obecne SMX-r mam juz 4 rok i naprawdę świetne buty , wcześniej miałem sidi wertigo i nie byłem z nich az tak zadowolony (może kwestia zle dobranego rozmiaru), lepiej troszke dołożyć do buta bo naprawdę czuć różnicę w późniejszym użytkowaniu .

PostNapisane: 6 grudnia 2015, 21:19 
raczej podstawowe pytanie do czego konkretnie potrzebujesz tych butów, miasto, tor, turystyka?

PostNapisane: 13 grudnia 2015, 19:08 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: M54B30
Jak jeździsz szybko to nie oszczędzaj i najlepiej kup jakieś topowe buty dainese, sidi, alpinestars..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1