BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E60] Kilka denerwujących problemów!!!
PostNapisane: 7 grudnia 2015, 19:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E92 325d
Garaż: Było:
E36 320i sedan M-pakiet
E46 330d Touring
E90 320d
E60 530d
E91 318d LCI
E92 325d
Witam, mam 3 pytania:

- mam elektryczne zagłówki w przednich fotelach i jeden z nich (prawy pasażera) tak jakby się rozkręcił we fotelu (lub prowadnice fotela) i lata w przód i w tył. Na nierównościach jest to denerwujące ponieważ dosyć się tłucze. Dodam że działa idealnie (opuszcza się i podnosi), jak to naprawić, dokręcić?

- posiadam ksenony dynamic (auto przed liftem 2005r.) i zauważyłem że prawy ksenon delikatnie drży na nierównościach przy powolnej jedzie to widać np. na poprzedzającym mnie aucie (zderzak, klapa). Obojętnie czy przełącznik świateł jest na pozycji 2 manual ksenony czy na Automat ksenon dynamic. Lampy są oryginalne nigdy nie rozbierane. Co może być przyczyną tych drgań?

- nastepna rzecz która jest denerwująca to piszczenie kierownicy gdy się nią kreci w czasie jazdy np. skręcając 90 stopni lub po rondzie, odbijając w drugą stronę. Czasami jest to tak głośne że nie do wytrzymania. Jak się tego pisku pozbyć?

Auto to E60 530d 2005r.

Proszę o jakieś rady i ewentualnie instrukcje pozbycia się problemów.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E60] Kilka denerwujących problemów!!!
PostNapisane: 9 grudnia 2015, 17:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E92 325d
Garaż: Było:
E36 320i sedan M-pakiet
E46 330d Touring
E90 320d
E60 530d
E91 318d LCI
E92 325d
Cytuj:
Witam, mam 3 pytania:

- mam elektryczne zagłówki w przednich fotelach i jeden z nich (prawy pasażera) tak jakby się rozkręcił we fotelu (lub prowadnice fotela) i lata w przód i w tył. Na nierównościach jest to denerwujące ponieważ dosyć się tłucze. Dodam że działa idealnie (opuszcza się i podnosi), jak to naprawić, dokręcić?

- posiadam ksenony dynamic (auto przed liftem 2005r.) i zauważyłem że prawy ksenon delikatnie drży na nierównościach przy powolnej jedzie to widać np. na poprzedzającym mnie aucie (zderzak, klapa). Obojętnie czy przełącznik świateł jest na pozycji 2 manual ksenony czy na Automat ksenon dynamic. Lampy są oryginalne nigdy nie rozbierane. Co może być przyczyną tych drgań?

- nastepna rzecz która jest denerwująca to piszczenie kierownicy gdy się nią kreci w czasie jazdy np. skręcając 90 stopni lub po rondzie, odbijając w drugą stronę. Czasami jest to tak głośne że nie do wytrzymania. Jak się tego pisku pozbyć?

Auto to E60 530d 2005r.

Proszę o jakieś rady i ewentualnie instrukcje pozbycia się problemów.

Naprawdę nikt nie jest w stanie nic napisać, czyżby te usterki były aż tak skomplikowane? Trudne, nienaprawialne?

PostNapisane: 10 grudnia 2015, 17:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: F31 320 ED
Kod silnika: N47T
Ale masz problem

Pierwsza sprawa lampy czyli sądząc po opisie masz już uszkodzone regulatory w prawej lampie niedługo to samo czeka i lewą tak że proponuję wymianę w obydwóch reflektorach. Koszt wymiany regulatorów w serwisie ok 300pln, z robocizną.
Druga sprawa piszcząca kierownica miałem takie coś w E39, trzeba ją zdemontować psiknąć WD i gra. Ktoś być może wcześniej ją demontował i za mocno dokręcił.

PostNapisane: 10 grudnia 2015, 17:20 
Specjalista

Moje BMW: Vectra B
Kod silnika: X20XEV
ROBBMW napisał(a):
Pierwsza sprawa lampy czyli sądząc po opisie masz już uszkodzone regulatory w prawej lampie niedługo to samo czeka i lewą tak że proponuję wymianę w obydwóch reflektorach. Koszt wymiany regulatorów w serwisie ok 300pln, z robocizną.

A gdzie dostać do E60?
Poza tym ich budowa jest inna niż w E39 i nie jest łatwo ew. to wymienić.

Moim zdaniem powód lekkiego drgania lamp nie szukałbym w regulatorach. Jak już to albo silniczek, albo gdzieś na mocowaniu do niego będzie luz.
Najprościej zdjąć klapkę i poruszać całym odbłyśnikiem, żeby sprawdzić czy wkład lampy nie jest luźny

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1