Sprawdź bicie piasty czujnikiem zegarowym i tarcz po przetoczeniu. Tylko podłóż pod wszystkie śruby jakieś podkładki i dokręć i wtedy sprawdzaj bicie czujnikiem. Toczyłeś na samochodzie czy u tokarza ?
Dokręcanie piast kluczem pneumatycznym im nie służy, a często mechanicy i wulkanizatorzy to czynią.
Generalnie tarcze hamulcowe w e39 to temat rzeka, sprawdź pracę cylinderków w zaciskach.
Ja wymieniałem tarcze hamulcowe i klocki to przy okazji poszedł swap na hamulce od e39 V8, wymiana maglownicy na zregenerowaną, wahacze dolne, łączniki stabilizatora, poduszki stabilizatora i drążek kierowniczy. Zaciski zostały rozebrane wyczyszczone i nasmarowane, cylinderek można było jednym palcem wciskać. Przez około 6 tys. km był spokój. Dopiero później zaczęły się problemy z biciem kierownicy przy hamowaniu. Tu zaczęła się walka wymieniłem piasty, wahacze górne i felgę bo była kiedyś naprawiana.
Tarcze sprawdziłem i okazało się, że jedna ma bicie 0,08mm, a do tego miała dziwną strukturę wżerów.

Przełożyłem tarczę stronami, przesmarowałem dokładnie prowadnice i klocki w miejscu styku z prowadnicami i po kilku tys.km wszystko się ułożyło i problem się rozwiązał.
Przy następnej wymianie tarcz będę je układać dłużej niż przez 200km.
Tarcze u mnie to brembo i klocki ferodo premier.