BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 14 czerwca 2025, 18:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] Dziwny dzwiek z komory silnika M57
PostNapisane: 27 lutego 2012, 22:33 
Forumowicz

Moje BMW: e39 kombi
Kod silnika: 3,0d
wracam do tematu po kilku kombinacjach i chyba z 6 podejściach uzyskałem efekt prawie zadawalający napinacz odzywa sie delikatnie przy zimnym silniku po rozgrzaniu jest totalna cisza !!! wiecej tam łapek nie pcham bo mam dość !!!! tak jak wcześniej pisałem wymieniłem wszystko efekt był średnio zadawalający zawiozłem wiec obie rolki prowadzące do tokarza który zwiekszył je z 70mm na 76mm wieksze już sie nie zmieszczą efekt tak jak napisałem na początku

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 października 2015, 23:17 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57b30
Witam. Czy faktycznie ta rolka napinacza wydaje taki odgłos? I jesli tak to czemu cichnie po rozgrzaniu silnika? Mam podobny problem i chcial bym to zrobic bo jest to irytujace na zimnym silniku. Pozdrawiam i dzięki za kazde info.

PostNapisane: 15 grudnia 2015, 20:02 
Forumowicz

Moje BMW: e91 330xd
Kod silnika: m57n2
Dołączam sie do pytania, widzę ze to jakas wada m57, mam identyczny problem. Dzieje sie tak tylko na zimnym silniku, na niskich obrotach, najgłośniej chodzi w zimie. Na YouTube też ktoś wrzucił filmik

PostNapisane: 15 grudnia 2015, 22:32 
Zacna persona forum

wada tych silnikow to nie jest bo nie w kazdym aucie to wystepuje - swoim przejechalem380 000 kilometrow i tylko raz mialem (duzo mniejszy) halas ,wyjalem wentylator, zdjalem paski ,wymienilem rolki oraz rozruszalem oba napinacze- od klimy i paska glownego- ten od glownego chcialem juz wymieniac bo nie cofal sie do konca ale w koncu zaczal plynnie powracac do pozycji zerowej,ze tak powiem -potem juz zadnych problemow nie mialem jednak przy zmianie paskow zawsze sprawdzalem napinacze -- przychodzi mi na mysl przednie kolo pasowe na wale - sprawdz cale kolo czy nie ma pekniec lub wibracji -pozdrawiam !

PostNapisane: 16 grudnia 2015, 00:11 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57D30
Według mnie to koło pasowe. Tu masz ten sam dźwięk.
https://www.youtube.com/watch?v=6-ISrulrDwE

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1