BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: PORTRET POSIADACZA BMW
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 13:36 
Forumowicz

PORTRET POSIADACZA BMW...
Posiadacz BMW jest młody (20-25lat) w przeciwieństwie do posiadanego BMW. Bolid zwykle ma 15 lat nabite 300tyś km (wersja w benzynie) lub 500tyś (ON). Licznik 3x już był `redukowany' zanim znalazł się szczęśliwy kupiec. Cena bardzo zachęcające tak ze 6tyś zł. Wystarczy raz jeden wyjechać na zlewozmywak do UK albo ogórki do Holandii i motoryzacyjne marzenie adepta wiejskiej mafii się spełni. Będzie mógł raz w weekend wypucować swojego blaszaka, wyjechać na święto dyszla (2 kółeczka po rynku w najbliższym mieście powyżej 20tyś ludzi i szybka wymiana spojrzeń z innymi młodymi-gniewnymi) i można w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku wrócić na wieś gdzie koledzy jeżdżący na co dzień golfami będą mogli tylko wąchać chmury dymu wydobywające się z już wytuningowanego wydechu (zwykła chromowana rurka z hypernowej za 20zł) - następnym wydatkiem będzie 40zł za folię do przyciemniania szyb a jak sytuacja finansowa się poprawi (majster na budowie stwierdzi, że dostaniemy legalną umowę) to może kupi się 2 zimówki i odwiedzi się mechanika bo strasznie znosi na prawo. Auto stoi w garażu i czeka na cotygodniową dolewkę paliwa za 20 zł a młodzian pracowicie układa nową playlistę ulubionych kawałków techno i hip-hop, oczywiście chodzi tylko o zmianę kolejności, bo miejsca na rewolucję w świadomości i na playliście nie ma. Nowe kawałki dochodzą tylko jeśli za równie bezpiecznymi murami dyskoteki jak blachami BMW młody człowiek po raz 40 usłyszy `nowe' nagranie DJ Triesto i odkryje w nim drugie dno. Napisałem `bezpiecznymi' bo nasz młodzian to bardzo strachliwe stworzenie i boi się wszystkiego czego nie zna. Muzyka, bez umc umc umc, tablica rejestracyjna z innego województwa czy pytania, na które nie można odpowiedzieć tak/nie - to bardzo drażni młodziana, a ten rozzłoszczony wyładuje nerwy pędząc swojego 1,5tonowego mastodonta 120km/h po zlodowaciałych drogach wrogich wiosek - niech tylko ktoś odważy się z nim ścigać! Ale co to, nikomu się nie chce - widać kolesie wiedzą, że ze mną nie ma żartów, zazdroszczą auta i boją się kompromitacji. Młodzian zdejmuje nogę z gazu - jest już spokojny. Tak, znowu wygrał bez walki i znowu przy triumfalnej przygrywce z ESKI albo RMF MAX wjeżdża do stodoły zaadaptowanej na garaż. Dzień się skończył. Zachodzące słonce gratuluje młodzianowi, że znowu mi się udało - nie zabił siebie a nawet innych.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 13:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i
Kod silnika: M40B18
No właśnie miałem to tu wklejać, jak przeczytałem artykuł z linku agrafgi, trzeba przyznać że gość ma jakieś kompleksy, pewnie ma kryzys wieku średniego jeździ 125p, a jak widzi młodych chłopaków z laskami w BMW to mu się żal robi i wypisuje takie rzeczy w necie. :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 13:49 
Uzależniony od forum :)

Tekst jak tekst,ale ilu naprawde malolatow zachowuje sie dokladnie tak samo? :mur: :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 13:50 
Forumowicz

znalazłem to na Autokracie gdzie 80% użytkowników to gimnazjum :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 14:54 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
spider napisał(a):
Tekst jak tekst,ale ilu naprawde malolatow zachowuje sie dokladnie tak samo? :mur: :wstyd:

Hehe, co prawda to prawda, tyle że równie dobrze można zamienić słowo "BMW" na "VW" albo "Opel" i jeszcze kilka innych. Ale takiemu ćwokowi jak autor tekstu nie sposób tego uświadomić. Swoją drogą, równie dobrze mógłby pisać o sobie bo jest tak samo ograniczony jak bohater jego wypowiedzi :rotfl:
A co do autokraty to ja już tam nie czytam nawet komentarzy, bo większość jest równie wartościowa co komputer w epoce kamienia łupanego, skąd zapewne pochodzą typy tam piszące :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 15:05 
rzuciłem na to okiem i nie będę czytał :/ I don't give a damm, wolę poczytać coś w mechanice :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 17:04 
Zacna persona forum

hehehehehe dobre :rotfl: :padam: Tak się żyje na prowincji :04:

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 18:24 
MAJSU_WuWuA napisał(a):
Tak się żyje na prowincji :04:

turlam się ze śmiechu.

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 20:17 
Forumowicz

Moje BMW: e21,e36,2xe46
Kod silnika: encoded
zastanawia mnie czy bardziej rozgarnięty jest autor tej "baśni" czy bohater :niepewny: :rotfl:
to jeden z tych, którzy nie wiedzą, że Bejce jak wino im starsze tym lepsze :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 21:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
..::CZARNY::.. napisał(a):
rzuciłem na to okiem i nie będę czytał I don't give a damm, wolę poczytać coś w mechanice

:ok: :super:

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 20:34 
Zacna persona forum

tez mogę napisac portret kierowcy skody felicji :łysiejacy facet przed czterdziestką zregoly nie wiedzacy w którą stronę ma jechać ,każdego można obśmiać ,ale autor od wyśmiewania właścicieli bemki niestety nie był zbyt utalentowanym karykaturzystą

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 20:49 
Pierwsze kroki

żal mi takich frajerów, jakiś zazdrosny chłopczyk ze wsi chyba to pisał któremu zal w dupie sciska ze jego samego nie stać na BMW i powiem takiemu chlopaczkowi jedno sper*** do domu bo ci BURAKI marzną... !!!

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 20:55 
Częsty bywalec

Kolego Mateo, a cos Ty taki wulgarny ? ;) ... do niektorych spraw trzeba podchodzic z dystansem ... :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 21:17 
Pierwsze kroki

tak ale nie ktorzy przesadzaja, a ja jestem wrażliwy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 21:55 
Zacna persona forum

ja juz przestaje zwracać uwagi na takie wypociny. szkoda czasu. proponuje to olać. swoja droga to nieźle się ktoś namęczył zeby taka historie ułozyć...

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 22:02 
Specjalista

Cytuj:
Posiadacz BMW jest młody (20-25lat) w przeciwieństwie do posiadanego BMW

Ale komplement :hyhy: ......zaprawdę powiadam.......poczułem się "młodo" :D :]

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 00:35 
Uzależniony od forum :)

Wydaję mi się że napisał to ktoś z jakiegoś małego miasteczka na podstawie jednego przypadku - widać jakiś koleś z ich wioski to właśnie ten koleś, wyraźnie widać w tytule, portret POSIADACZA a nie posiadaczy....

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 10:09 
Częsty bywalec

a ja myśle że w tym tekscie jest bardzo dużo prawdy... (niestety)

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 12:42 
Pierwsze kroki

ja to widzę trochę inaczej, ani mnie to śmieszy, ani irytuje :zdziwko: jedyny wniosek jaki mi się nasuwa: do jakiego stopnia ktoś się nudzi że siedzi i wymyśla jakies bezwartościowe teksty? chyba ma nadto wolnego czasu... hmmm, zazdroszcze, bo ja bym ten czas wykorzystała na coś bardziej wartościowego. cóz...

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 14:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36i Compact
Kod silnika: M43
w Dużych miastach nie mamy takich kłopotów, choć zawsze są odstępstwa od reguły.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1