BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Żarówka przedniego kierunkowskazu
PostNapisane: 19 stycznia 2016, 11:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 316i
Kod silnika: M43B16
Witam,

Rany Boskie, ludzie, skąd Wy bierzecie żarówki do tych beemek? Drugi już tydzień chodzę po sklepach i cepeenach w poszukiwaniu żarówki przedniego kierunkowskazu do starej "trójki" z 1996 roku, jak dotąd bezskutecznie. Byłem na pięciu stacjach (i to nie jakichś tam "dzikich", tylko BP, Orlen itp.), w dwóch dużych sklepach motoryzacyjnych - nikt nic nie wie. :( Kupiłem "to to" sześć lat temu, bo tanie było, części tanie, a potrzebowałem czegoś do jazdy do pracy, ale gdybym wiedział, że będzie taki problem z zakupem głupiej żarówki, to bym sobie wziął jakiegoś Forda, czy inną Skodziankę. :( Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że ktoś przede mną przerabiał instalację elektryczną w tym samochodzie, stąd ta niezgodność. Zresztą, zamieszczam zdjęcia tego świecidełka. Z telefonu, ale czytelne.

Dzięki, pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E36] Żarówka przedniego kierunkowskazu
PostNapisane: 19 stycznia 2016, 12:11 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134889
Wyglada na standardową PY21W...

PostNapisane: 19 stycznia 2016, 12:31 
Pierwsze kroki

Ha, no właśnie - tylko wygląda. Bo różnią się tymi "cyckami" na dole. Znaczy tymi "wypustkami".

PostNapisane: 19 stycznia 2016, 13:29 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Sprzedaj i kup Fabię.

PostNapisane: 19 stycznia 2016, 14:01 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: TESLA
Kod silnika: ELEKTRYCZNY
Garaż: TESLA MODEL 3 Performance | BMW e92 328iA ALPINWEISS III | DODGE CHALLENGER R/T | Opel vivaro XD | G30 518d+ RWD 8HP
Akurat ta żarówka to jest najprostsza do kupienia... Nie rozumiem skąd Twój problem... W pierszym TESKACZU, czy innym Ałchanie kupisz jakiś badziewiasty zamiennik, który będzie świecił X-lat. Poszukaj sobie pozycyjnych na tył z dwoma rdzeniami :oczami: A to co tutaj pokazujesz, to banał...

E46 M3 Alpinweiss III viewtopic.php?f=89&t=171180
BYŁO:
E92 335i Schwarz 2 IC turboworks + Charge Pipe Turboworks
367KM/541NM http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=167595

e39 540iA SEDAN CANYONROT ->> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147863

e36 318is Coupe HELLROT MOTORSPORT INTERNATIONAL LIMITED EDITION ->> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=145412

e36 328i Coupe ALPINWEISS III
->> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141651[/color]

PostNapisane: 19 stycznia 2016, 14:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B25
Akurat zwykla zarowka py21w ma niesymetrycznie te bolce. Mozliwe ze ktos zmienil kierunki na biale a oprawki zostawil od bialych zarowek, bo biale zarowki p21w maja symetrycznie bolce, choc te pomaranczowe symetryczne tez da sie kupic. Na tyl te postojowe 4w/21w tez da sie kupic. Musisz zajsc do jakiegos sklepu co specjalizuje sie w zarowkach samochodowych.

PostNapisane: 19 stycznia 2016, 14:41 
Pierwsze kroki

MAJSU napisał(a):
Sprzedaj i kup Fabię.

Wstrzymaj, Kolego, złośliwości.

grabolek363 napisał(a):
Akurat ta żarówka to jest najprostsza do kupienia... Nie rozumiem skąd Twój problem... W pierszym TESKACZU, czy innym Ałchanie kupisz jakiś badziewiasty zamiennik, który będzie świecił X-lat. Poszukaj sobie pozycyjnych na tył z dwoma rdzeniami :oczami: A to co tutaj pokazujesz, to banał...

A no stąd mój problem, że nie mają tego na stacjach i w sklepach motoryzacyjnych. Gdyby była taka najprostsza do kupienia, uwierz mi, już dawno chętnie bym to uczynił.

picia9669 napisał(a):
Akurat zwykla zarowka py21w ma niesymetrycznie te bolce. Mozliwe ze ktos zmienil kierunki na biale a oprawki zostawil od bialych zarowek, bo biale zarowki p21w maja symetrycznie bolce, choc te pomaranczowe symetryczne tez da sie kupic. Na tyl te postojowe 4w/21w tez da sie kupic. Musisz zajsc do jakiegos sklepu co specjalizuje sie w zarowkach samochodowych.

O właśnie, Kolega jest chyba najbliżej. :) Właśnie te bolce mi się nie podobają. Ale chyba prościej będzie, jak kupię oryginalne pomarańczowe klosze, bo faktycznie, są jakieś białe kombinowane podrabiańce. No nic, dzięki za pomoc, tak czy inaczej. Pozdrawiam.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1