BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 22:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2695 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Biedni uchodźcy z Afryki i Bliskiego Wschodu
PostNapisane: 23 stycznia 2016, 21:38 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
inrzynjer napisał(a):
Jak oni się tu znajdą, to polaczki będą srały pod siebie.
Takie polaczki zdecydowanie:

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... ski/gdv1f1

Prawdziwi Polacy na pewno nie.

inrzynjer napisał(a):
Przecież to się już dzieje i nie potrzeba tysięcy ciapatych - wystarczy garstka czeczenów i polaczki są bite jak szmaty we własnym państwie. Wystarczy jeszcze mniejsza garstka cyganów i białe dzieci są zastraszane i okradane, a białe cioty-rodzice nie pisną słówkiem w ich obronie. Ani czeczeni ani romowie, nie są nawet w połowie tak agresywni i nieprzewidywalni jak czarni i arabowie z krajów muzułmańskich.
Nie wiem jak w innych regionach Polski ale w Wielkopolsce i na Podlasiu nie zauważyłem problemu Cyganów tudzież Czeczenów.
Odnośnie Cyganów - moja Żona rok uczyła w szkole- dzieci Cyganów , zarówno tych bogatych jak i biednych nigdy nie atakowały polskich dzieci. Wręcz przeciwnie, bawiły sie z nimi na przerwach. Zawsze schludnie ubrane i uczesane. Oprócz domyślnych trudności wychowawczych jak nieobecności w szkole czy nadmiernego posługiwania się własnym językiem, nie było z nimi żadnych problemów. Co ciekawe , cygańskie dzieci nie są hodowane w świetlicach szkolnych, rodzice ich albo odbierają osobiście albo.. podstawiają taksówkę :)
Jeśli chodzi o garstki tłukących wszystko co sie rusza Czeczenów to problem jest mi kompletnie obcy. Możesz podać gdzie się dzieją takie okropności ?
inrzynjer napisał(a):
Dlatego roz***dala mnie ten bełkot o "Polakach ratujących Europę" i "kibicach, którzy na to nie pozwolą". Kibice potrafią głównie drzeć nachlane ryje i zachowywać się agresywnie wobec spokojnych przechodniów z tego, co jak dotąd w życiu zaobserwowałem. Niestety... Polacy nie są ani zbyt odważni, ani nawet zbyt rozgarnięci i dlatego ten kraj wygląda jak wygląda.

Nie będę obrażał kibiców, bo mam wśród nich wielu znajomych.
Natomiast w kwestii odwagi Polaków to nie ma chyba wątpliwości, że dzięki niej, udało się wywalczyć, odzyskać ten kraj ponownie na mapie świata, a i wcześniej, dzięki niej, byliśmy czołowym mocarstwem w skali świata.
Politycznej chytrości jednakowoż nam brak i tu się zgadzam zdecydowanie. Trzeba jednak uczyć się na błędach oraz od Francuzów :rotfl:
Zawsze obradują w gronie zwycięzców. :rotfl:
inrzynjer napisał(a):
Poza tym żadne podwórkowe przepychanki z kozojebcami nic tu nie pomogą, bo problem polega zupełnie na czym innym.
Święta prawda. Ale muszą wiedzieć i czuć respekt. Jak na zbiorowe macanko, do nie do Polski :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 21:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Frank, w Białymstoku były zadymy z Czeczenami ale to chodziło o walkę o rynek narkotykowy, chcieli wejść na rynek zdominiwany przez kiboli Jagi. No i w Dojlidach jest getto które sprawia problemy, ale nie wydaje mi się żeby były to jakieś inne problemy niż z pozostałymi mini-osiedlami socjalnymi.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 22:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
inrzynjer, kogo nazywasz "polaczkami"??

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 22:47 
Forumowicz

Frank napisał(a):
Nie wiem jak w innych regionach Polski ale w Wielkopolsce i na Podlasiu nie zauważyłem problemu Cyganów tudzież Czeczenów.
Odnośnie Cyganów - moja Żona rok uczyła w szkole- dzieci Cyganów , zarówno tych bogatych jak i biednych nigdy nie atakowały polskich dzieci. Wręcz przeciwnie, bawiły sie z nimi na przerwach. Zawsze schludnie ubrane i uczesane. Oprócz domyślnych problemów wychowawczych jak nieobecności w szkole czy nadmiernego posługiwania się własnym językiem, nie było z nimi żadnych problemów. Co ciekawe , cygańskie dzieci nie są hodowane w świetlicach szkolnych, rodzice ich albo odbierają osobiście albo.. podstawiają taksówkę :)

Może chlubny wyjątek, a może nauczyciele nie zawsze do końca wiedzą co się dzieje wśród dzieci.
cyganie z Maszkowic:
Cytuj:
Utrzymują się oni z naszych podatków, drobnych przestępstw oraz handlu materiałami wtórnymi. Nie życzą sobie obcych w „swojej” wiosce, wykazując tym samym postawę skrajnie rasistowską. Jak udowadnia reportaż z TVP INFO– okoliczni mieszkańcy są przez Cyganów dyskryminowani i zastraszani, a władza ma na dźwięk słowa „Maszkowice” gacie pełne stolca.

Cytuj:
W marcu Romowie z niewiadomych przyczyn napadli na samochód, przewożący kilku pracowników budowy i pobili jego pasażerów.

Cytuj:
W sobotę, ok. godz. 16.30, przejeżdżający przez Maszkowice, z Jazowska w kierunku Łącka ( powiat nowosądecki) drogą wojewódzką orszak weselny zaatakowali Romowie z pobliskiej osady. Do zatrzymania kolumny weselnej Cyganie użyli m.in. dziecka, które położyło się na jezdni. Romowie domagali się wódki i placków weselnych, a skończyło się na biciu, pluciu, wyzwiskach, ciskaniu kamieniami i kopaniu samochodów gości weselnych

Cyganie w Andrychowie:
Cytuj:
Cyganie, świadomi swojej bezkarności i poparcia medialnego m.in. „GW”, dopuszczają się coraz zuchwalszych ataków na sterroryzowanych Polaków w Andrychowie czy sąsiedniej Limanowej (woj. małopolskie).
Jak informuje parezja.pl, w kilkudziesięcioosobowych grupach ulice Andrychowa patrolują bandy Cyganów uzbrojonych w kije bejsbolowe, noże czy paralizatory, w ten sposób od jakiegoś czasu terroryzując mieszkańców. Policja – w imię politycznej poprawności – nie reagowała.

Cytuj:
Na Facebooku powstał profil "Nie dla Romów w Andrychowie". Został usunięty, ale do tego czasu miał ponad dwa tysiące polubień. Pozostaje jednak pytanie, dlaczego tak wiele osób kliknęło "Lubię to!" pod hasłami, które wprost i w bardzo niewybredny sposób nawoływały do wypędzenia Romów z Andrychowa?

Cyganie w Limanowej:

Cytuj:
Portal limanowa.in poinformował o kolejnym incydencie z udziałem cyganów, który miał miejsce 24 maja w Limanowej.
Jak podaje portal Autonom.pl - Cyganie zaprzestali rzucania kamieniami w wycofujących się Polaków kiedy zauważyli, że są nagrywani przez jednego z lokalnych dziennikarzy. Na filmie udostępnionym przez limanowa.in widać, jak agresywni Cyganie zaprzestają rzucania kamieniami, po czym swą złość usiłują przenieść na filmującego ich dziennikarza. Do niczego poważnego nie doszło, choć operator kamery został kilkakrotnie opluty.
Jak wynika z rozmowy z Polakami, do których dotarł portal limanowa.in, kilka godzin przed opisanym zajściem grupa Cyganów dotkliwie pobiła młodą Polkę. Jej znajomi przyjechali na ulicę Wąską i tam doszło do bójki z uzbrojonymi w pałki i kamienie Cyganami. Gdy dziennikarze z limanowa.in kończyli już rozmowę z pięcioma Polakami na miejsce przyjechała policja, która wylegitymowała ich i zabrała na komisariat. Jakiś czas później zatrzymano również trzech Cyganów.

Cyganie w Puławach:

Cytuj:
Mieszkańcy jednego z puławskich osiedli skarżą się na terror, który sieją Cyganie. Policja jest bezradna, do czego bez ogródek przyznaje się przed poszkodowanymi.
Problemy z Romami mają mieszkańcy jednego z bloków przy ulicy Norblina w Puławach. Puławianie boją się robić zakupy w osiedlowym sklepie czy wypuszczać dzieci na dwór. Cyganie grożą, wyzywają i dewastują. Kilka przykładów zachowania agresorów udało się nagrać.
Żona, idąc z dzieckiem, jest wyzywana od szmat, k…, że będzie im za 5 zł robić, że sprzedadzą ją do burdelu. Czy ktoś czułby się komfortowo w takiej sytuacji? – opowiada jeden z Puławian.

Cytuj:
Próby aktywizacji społeczności romskiej do podjęcia normalnej pracy to mit. Boleśnie przekonały się o tym władze Puław, które zainwestowały aż 2 mln. złotych, próbując skłonić lokalnych Romów do znalezienia stałego zatrudnienia. Z propozycji miasta nie skorzystał ani jeden przedstawiciel tej społeczności.

Cyganie we Wrocławiu:
Cytuj:
Obmacują kobiety, wyzywają, plują, kąpią się nago w miejskich fontannach, nachalnie żebrzą w ogródkach piwnych, psują zainstalowane na Rynku urządzenia. Tak według "Gazety Wrocławskiej", części restauratorów i mieszkańców miasta, w ostatnich tygodniach zachowują się tamtejsi Romowie. Działacze środowisk lewicowych twierdzą, że to nagonka.

W Świnoujściu jest osiedle cygańskie i zanim powyjeżdżali do UK, też miał miejsce terror białej młodzieży, ale to nie były czasy internetu i aparatów w telefonach.
Co do odwagi, to piszesz o zupełnie innych Polakach, a nie o dzisiejszych popłuczynach po PRLu o mentalności niewolników.

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 22:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
inrzynjer Polak Polakowi nierowny.Bojowke Poznan ma bardzo porzadna :hyhy: Natomiast duzo Polakow juz wyjechalo z kraju i to wlasnie ci niegrzeczni.Jestem jednak pewny ze islam mialby ciezej u nas niz w krajach zachodnich.

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 23:13 
Częsty bywalec

Frank, na podlasiu głównie, jeżeli chodzi o tych Czeczenów. Ale akurat Czeczeni, to w każdym zakątku kuli ziemskiej mają swoje gangi. Co do Cyganów, w moich stronach nie ma z nimi problemu.

inrzynjer, wydaje mi się że w Polsce, po takiej sytuacji jak u naszego wroga zachodniego w sylwestra, brudasy przestaliby istnieć. Ja poszedłbym tam pierwszy.

P.S. Nie wypowiadam się w tym temacie za często, bo jestem nastawiony do brudu bardziej nieprzychylnie, niż mogłoby się wam to wyobrazić.

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 02:40 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Frank napisał(a):
Cytuj:
"There's no single cultural code to say what is good or bad behaviour because we want a free society," she said.
"There has to be tolerance for attitudes that may be seen as immoral by some traditional or religious norms."

No tych zdań się nie da obronić i nijak one się mają do tego, co napisałeś wyżej.

Tak. Pozamiatane. To się nazywa automasakracja :D
W naszej społeczności, są nasze zasady. Jak coś dla nas jest niemoralne, i jesteśmy u siebie, to ktoś ma się dostosować do nas, a nie my do kogoś. A jak kogoś tu nie chcemy, to mamy prawo go tu nie chcieć.
To tak jak z domem. Jak mi się nie spodoba czyjaś facjata, albo mam taki kaprys, albo bez powodu, mogę go nie wpuścić do domu.

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 06:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 540&E39 528
Kod silnika: M62B44&M52B28TU
Jeśli chodzi o porządek na polskich osiedlach to mogę tylko powiedzieć o warszawie. Żyłem tam jakieś 26 lat.
Nigdy nie widziałem żeby jakiś obcokrajowiec zdziałał coś w stolicy.
Jednego ormianina mój stary naprostował ręcznie na moich oczach bo chciał ingerować w naszą działalność gospoadarczą. Mój stary jak i ja trenowaliśmy boks więc takie potyczki trwają maks 10 sekund.
Kolega który trenuje mma i jest w bojówkach legii, też przy mnie jednego przewrócił i skopał.
Ilu by nie było brudasów w stolicy jestem pewien że nie będą w stanie Nam zagrozić.
Przy jakiejkolwiek próbie dominacji Polacy zbiorą się i rozgonią tp bydło. I nie piszcie głupot że kibole legii się czegokolwiek boją. Haha. Nie znacie struktur takich bojówek, ich treningów i agresywności.
Ja w warszawie boję się tylko Polaków, nie jest to powód do dumy, bać się chodzić po rodzinnym mieście, ale wiem że żaden brudas tu nie podskoczy.
Znam takich popaprańców m.in. z bronią palną że na prawdę nie ma szans na to, aby brudasy miały tu coś do powiedzenia.
Nawet w dzielnicy wilanów są silne grupy których nikt nie chce wkurzać.
Słowo polaczki można sobie darować, bo ja akurat znam Polaków z dumą i siłą, którzy jak trzeba załatwiają sprawy ręcznie. Czy to 1 na 1, czy 1 na 5.

Moi koledzy z wawy nic mi nie mówią o potyczkach z brudasami. Czyli ich nie ma. A na pewno chętnie nie jednemu by dali w ryj.

A że gdzieś tam jakiś cygan, rom pobił lub nastraszył jednego gościa czy kilku maminsynków to nic nie znaczy!

Nie wiem gdzie niektórzy z Was się wychowali, ale u mnie rządzą Polacy. I przykładowy filmik że ormianie pobili dwóch Polaków w warszawie nic dla mnie nie znaczy. Bo to pewnie jakieś cioty co dostawały w mazak od podstawówki, za co mój stary musiał chodzić się tłumaczyć haha.

V8 Eisenmann, 10J, Dupowóz
viewtopic.php?f=6&t=146942

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 10:02 
Administrator

inrzynjer napisał(a):
Może chlubny wyjątek, a może nauczyciele nie zawsze do końca wiedzą co się dzieje wśród dzieci.

A kto wie lepiej co się dzieje wśród dzieci ?

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 11:09 
Forumowicz

Cytuj:
A że gdzieś tam jakiś cygan, rom pobił lub nastraszył jednego gościa czy kilku maminsynków to nic nie znaczy!

Fascynująca opowieść Pablo325i, ale przykład cyganów pokazuje właśnie, że wystarczy grupka zawszonych złodziei i wróżbitów, żeby zastraszyć całą okolicę i nie dać ludziom normalnie żyć. O dziwo kibice Legii im nie pomogli :szok:
W Polsce wystarczy, że byle pijaczyna zacznie się awanturować w sklepie i wszyscy spuszczają głowy i udają, że piszą smsy, żeby tylko ich to nie dotyczyło. Więc jeśli chodzi o brodatych Arabów silnie trzymających się razem, którzy od dziecka uczą się zarzynać zwierzęta i kąpać w ciepłej krwi z tętnicy, którzy są uczeni od dziecka agresji czy wysadzania się w powietrze, to niezłym żartem jest że Polacy się zbiorą i poradzą sobie z każdą ich ilością, skoro się nie zebrali i nie poradzili sobie z garstką cyganów.
Już nie mówiąc w tej całej sprawie o tym, że może oni zostaną tu właśnie po to wpuszczeni - żeby jakiś kolejorz się na nich powyżywał i dał pretekst do wejścia Bundeswehry na mocy ustawy 1066 o bratniej pomocy i odebrania nam z powrotem tymczasowej administracji nad niemieckimi ziemiami wschodnimi. Na reszcie terytorium Polski dojdzie do konwersji roszczeń żydowskich na wpływy polityczne (a ostatnio bardzo zwiększyli tempo i naciski) i znowu zostaniemy rozegrani jak pionki. Oczywiście fantazjuję, bo jestem spiskowym oszołomem ale pamiętajcie, że trzeba gimnastykować rozum.

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 13:16 
Forumowy terrorysta

Bać lub tez jak kto woli srać, będą cytując klasyka ,,ci którzy zamiast spodni noszą rurki, a zamiast jaj mają wydmuszki’’.

Natomiast pytanie nie brzmi czy ich pogonimy?, a czym ich pogonimy?

Obrazek

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 16:02 
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... aid=1165b8

Czy ktoś chciał coś dodać na temat tych 'afrykopiteków' , wracać do jaskiń ! :cisza: ........

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 17:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Ja nie rozumiem całego problemu. Jeżeli policjanci nie dają rady wprowadza się stan wyjątkowy i czołgi załatwić sprawę

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 18:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 540&E39 528
Kod silnika: M62B44&M52B28TU
Zdzira 850I, może właśnie chodzi o pretekst do wprowadzenia stanu wyjątkowego by policja i wojsko mogli mieć kontrolę nad wszystkimi obywatelami...
Bo ja nie wierzę by ta cała szopka z uchodźcami była dla nich prawdziwym problemem. Może ktoś ma interes w zastraszeniu społeczeństwa.
No ale to pewnie mało komu przyjdzie do głowy...
inrzynjer, to co napisałeś o ustawie 1066 jest ciekawe. Oczywiście że mogą dążyć do czegoś podobnego. Ja uważam że w obecnych czasach wszędzie można spodziewać się drugiego dna. Obecnie czarne rzadko kiedy jest czarne, a białe białe. Albo w kratkę albo zupełnie odwrotnie.
Politycy kłamią bo to ich zawód, ale na prawdę ciężko ogarnąć w jakim konkretnie celu kłamią.

Ciekawe za ile lat stanie się na prawdę coś poważnego. Bo na razie na szachownicy wiele się nie zdarzyło dla laika. Ale Ci co znają grę może wiedzą jak blisko jest do szachu.

V8 Eisenmann, 10J, Dupowóz
viewtopic.php?f=6&t=146942

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 21:16 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Pablo325i napisał(a):
Ilu by nie było brudasów w stolicy jestem pewien że nie będą w stanie Nam zagrozić.

Piękna przyszłość nam się szykuje. Kibolskie brudasy będą nas bronić przed imigranckimi brudasami :rotfl:

Chwała Wielkiej Białej Francji! :rotfl:

Obrazek

Pierwsi Irakijczycy w Czechach :zdrowko:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 22:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Tomek napisał(a):
Pablo325i napisał(a):

Piękna przyszłość nam się szykuje. Kibolskie brudasy będą nas bronić przed imigranckimi brudasami :rotfl:

Jakich brudasów masz na myśli? :orany:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 09:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
akurat niemcy sa zdecydowanie za słabe, żeby nas zatakować oni obecnie swoja armie obcinaja ile sie da

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 11:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Kyokushin napisał(a):
Frank napisał(a):
Cytuj:
"There's no single cultural code to say what is good or bad behaviour because we want a free society," she said.
"There has to be tolerance for attitudes that may be seen as immoral by some traditional or religious norms."

No tych zdań się nie da obronić i nijak one się mają do tego, co napisałeś wyżej.

Tak. Pozamiatane. To się nazywa automasakracja :D
W naszej społeczności, są nasze zasady. Jak coś dla nas jest niemoralne, i jesteśmy u siebie, to ktoś ma się dostosować do nas, a nie my do kogoś. A jak kogoś tu nie chcemy, to mamy prawo go tu nie chcieć.
To tak jak z domem. Jak mi się nie spodoba czyjaś facjata, albo mam taki kaprys, albo bez powodu, mogę go nie wpuścić do domu.

O to wszystko się rozbija. Jesteśmy u siebie i nie wolno pozwolić, żeby jakieś ciapate brudasy czy inne znajduchy narzucały nam swoje zasady.
Mają się dostosować a jak nie to wpie*ol i won.

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 13:42 
Administrator

http://natemat.pl/147259,muzulmanie-nek ... brzymiajmy

a tu UK, to doprowadzili brytole, że są niemile widziani we własnym kraju :rotfl:

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 14:59 
Forumowy terrorysta

Zdzira 850I napisał(a):
akurat niemcy sa zdecydowanie za słabe, żeby nas zatakować oni obecnie swoja armie obcinaja ile sie da

Bzdura taka jak wypowiedź Petru o Cesarstwie Rzymskim w RMF.

Cytuj:
-Zaraz, zaraz, ale które imperium upadło w szczycie swej chwały?
-Petru: Rzymskie.
– Rzymskie w szczycie swej chwały?
-Petru: – Oczywiście.
– Szczyt chwały Imperium Rzymskiego to jest jakiś 100 r. n.e., a ono upadło w którym? W 476. Był upadek, był podział Cesarstwa Rzymskiego. –
-Petru: No dobrze, ale to jest dokładnie to samo.
:rotfl:

Niemcy zarabiają na Polsce mld euro (szczególy GUS) wiec nie mają potrzeby atakować ‘’dojnej krowy’’, bo okupacja też kosztuje i w pakiecie straty wizerunkowe, to raz. Dwa, to, że Niemcy nie angażują się z rozmachem w misje stabilizacyjne na świecie nie świadczy o ich słabości, a o ich wyrachowaniu czyli niech inni płacą i odwalają czarną robotę. Analogicznie w razie konfliktu z Rosją, Niemcy nie będą walczyć, ginąć za Polskę tylko się dogadają z Rosją, tak jak to robią obecnie omijając gospodarczo unijne sankcje.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2695 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1