jiGsaw napisał(a):
To auto jest tak bezpłciowe, że chyba szkoda strzępić klawiatury.

Może kiedyś.
118 koni i gpsowe 200 poleciało. Całkiem nieźle. A te 180 to można bez spinki trzymać. No i nawet nie jest jakoś mega głośno w kabinie, jednak E46 z ramkami ma już przyzwoite wygłuszenie. 5 tys rpm i nie wiadomo, czy silnik głośniej słychać, czy szum powietrza.
Jaaa.... nazwać na forum BMW "sportowe" E46 autem bezpłciowym
Berbel007 napisał(a):
Kilka pytań.
Co to za zestaw czujnikow parkowania?
Dlaczego nie wsadzileś ich w listwy w zderzaku, nie byłoby ich widać
Jak ogarnąłeś programowalne wycieraczki?
Co to za maty na fotele?
Już odpowiadam.
Jest to taki tani zestaw czujników uniwersalnych z Allegro. Takie coś:
http://allegro.pl/czujnik-cofania-czujn ... 94143.html Przykładowa aukcje numer (5879894143)
Hm... W sumie nie pamiętam dlaczego ich nie zamontowałem w listwy, chyba wtedy zbyt do góry "patrzyły", jeśli się je delikatnie pomaluje to działają bez problemu, także pewnie to kiedyś zrobię. Sprawują się naprawdę super, przy każdym wjeździe do garażu polegam na nich, wykrywają nawet "stojącą" trawę, działają już długo i nie ma z nimi żadnych problemów nawet w zimie. Czujniki uruchamiane są sygnałem z świateł cofania, gdy światła zaświecą się (wrzucam biega wsteczny), czujniki włączają się.
Jak ogarnąłem programowalne wycieraczki? Corsa to miała, możliwe, że w Corsie C to standard. Odkryłem to przypadkiem, włączasz pierwszy bieg to wycieraczka pracuje bardzo powoli (wkurzało mnie to) włączyłem pierwszy bieg wycieraczek, wyłączyłem, ponownie po kilku sekundach włączyłem (wtedy kiedy chciałem żeby ruszyła się drugi raz) i wtedy odkryłem że wycieraczki zapamiętały czas między pierwszym a drugim włączeniem i tak pracowała
Cytuj:
Co to za maty na fotele?
Też takie tanie z Allegro:
http://allegro.pl/ba6-mata-podgrzewana- ... 50599.html Przykładowa aukcja numer: (5838250599)
Nałożyłem je na fotele, porządnie przypiąłem i na to założyłem pokrowce, możliwe że wszystko przyszyję do foteli, a fotele obszyje jakimś materiałem żeby lepiej to wyglądało.
Wykorzystałem przyciski BMW ze względu na cenę i "wbudowane" słabsze grzanie, na wysokim grzaniu i jeździe np. 10 kilometrów robi się dość gorąco i wtedy przełączam na mniejsze grzanie (przyciski BMW po jakimś czasie robią to też same).