krzysiek88333 napisał(a):
no dobra jutro zbadam dokładnie moja bunie!~dziex
Znalazłeś przyczynę ? U mnie objaw taki sam jak rozgrzeję auto i po kilku minutach np. zatrzymam sie na chwilę to mam czasem problem z ponownym uruchomieniem silnika. Rozrusznik kręci ale silnik nie zaskakuje. Na komputerze żadnych błędów, kupiłem dla pewności nową pompę paliwa - nie pomogło problem co jakiś czas się pojawiał.
Jednak wczoraj rozebrałem przekaźnik pompy paliwa i zauważyłem, ze miejsca styku wewnątrz (te które odpowiadają za załączenie pompy) były nieco zaśniedziałe. Wyczyściłem je i przy okazji dogiąłem trochę blaszkę zmniejszając odcinek potrzebny do styku. Jak na razie drugi dzień jeżdżę, testowo gaszę i zapala bez problemu. Mam nadzieję, ze to było przyczyną i problem nie wróci. Spróbuj u siebie podobny zabieg. Nie nałozyłem jeszcze oslonki na przekaźnik aby w razie (odpukać) powtórzenia się sytuacji ręcznie wymusić styk i napompować paliwo i sprawdzić.
[ Dodano: 5 Styczeń 2008, 11:37 ]Niestety wczoraj wieczorem problem się powtórzył. Po około 4 godzinnym postoju auto nie chciało zapalić. Jednak raczej wykluczam winę przekaźnika pompy paliwa gdyż nawet po ręczym załączeniu kiedy słyszałem, ze paliwo sie pompuje (słuchałem przy silniku) również nie zapalił. Po około minucie zapalił bez problemu.