BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 09:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] uciekający płyn chłodniczy
PostNapisane: 1 lutego 2016, 15:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Witam. Po raz juz chyba piąty mam wyciek płynu chłodniczego. Teraz co mam, zaczal sie przed

zimą, pomału bede chcial sie juz za to zabierac, cieplo idzie mozna robic. Wczesniej z wezy,

2x z obudowy termostatu. Nigdzie mi sie nie rzuca w oczy, gdzie mi plyn ucieka. musze

dolewac co 3 dni, raz zrobie 25 km w jedna, 25km w druga ,nic nie ucieka, albo prawie nic, w

nastepny dzien robie tyle samo km , plynu polowy nie ma w zbiorniczku, w 3eci dzien mam juz

na minimum. kiedys znalazlem wyciek jak mialem, rozkladajac przescieradlo pod auto ,

nakapalo i wiadomo bylo juz skad leci, teraz jak tak zrobie kapnie jakas kropelka , ale nic

w wiekszej ilosci co by zwrocilo mocno moja uwage.. takze mam problem z lokalizacja wycieku

plynu, z wezy ktore wymienialem nie ucieka , z obudowy ktora wymienilem takze, chlodnice

tez wykluczam.. ktos powie gdzie zajrzec, gdzie mi ten plyn moze uciekac ? jak z lokalizowac

?? dodam ,ze do oleju plyn sie nie dostaje , to takze moge na 100% wykluczyc. z gory

dzieki.. pozdrawiam .

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] uciekający płyn chłodniczy
PostNapisane: 1 lutego 2016, 16:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
U mnie tez miałem problem mały z wyciekiem... Okazało się ze cieknie przez pompę wody, choć nie było jej jakoś specjalnie słychać...
Tez było trudno zlokalizować, ale wyciekało dopiero wtedy kiedy silnik zaczynał wytracać temperaturę podczas spoczynku...

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Tytuł: Re: [E39] uciekający płyn chłodniczy
PostNapisane: 1 lutego 2016, 16:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
bedzie wiosna to sie gdzies wglebie bardziej w samochod ,bo teraz zimno to lipa ;/ co dolewam plyn ,zawsze gdzies zajrze ,ale tak to nic nie widac ..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1