Witam, mam problem z nawigacją ponieważ gubi stacje radiowe. Wygląda to tak że jade sobie autem wszystko jest ok, za chwile totalna cisza, bez szumów nic cisza słychać silnik tylko

żadna stacja radiowa nie działa, wyświetlacz wskazuje tylko np 105.6 bez napisów ESKA itd. Nie ma reguły czasami jest dobrze caly dzień mam radio kilkanaście stacji ciągle czasami nie mam wcale, albo mam przez jakiś czas i znika.
Po takim zniknięciu czasami przywróci się samo po czasie, tzn na wyświetlaczu pojawi się np Eska Warszawa i żeby zaczęło grać muszę wyłączyć i włączyć. Jest to irytujące radia więcej nie mam jak mam. Dodatkowo inpa wyświetla taki błąd:

Nie wiem natomiast gdzie szukać problemu co może być uszkodzone, dlatego proszę o porady jak sobie poradzić.
Dodatkowo chciałem ruszyć nawigacje wgrać mapy, spolszczyć. Niestety mam czytnik MK2, ponieważ oryginalnie w aucie była navi 4:3, poprzednik wymienił monitor jednak graty takie jak tuner BM24 i czytnik MK2 zostały od starej navi.
Jak wiemy najlepszą opcją jest MK4 ponieważ ma DVD i jest chyba najwięcej map. Chciałbym sobie zmienić graty tak żeby było jak powinno przy dużej nawigacji. Tylko nie wiem czy jest sens zmieniać tuner BM24 na BM54, bo nie mogę nigdzie znaleźć czym się różnią, może ktoś podpowie ?
Z góry dziękuje za pomoc, wszystkie wskazówki są cenne, pozdrawiam