Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Tytuł: [e39] Szarpanie/telepanie przy puszczaniu sprzęgła na 1 i R
Napisane: 10 lutego 2016, 19:22
Pierwsze kroki
1. Proszę powiedzcie co może być przyczyną gdy mam następujące objawy: Przy puszczaniu sprzęgła do przodu jak i do tyłu auto czasami zaczyna szarpać i nawet gasnąć. Wyczytałem że może to być spowodowane zabrudzonym filterkiem podciśnienia, ale je mam czyste. Czy może to mieć związek z wymianą przepływki i brakiem jej adaptacji? Wiem że muszę wymienić łożysko oporowe w skrzyni, czy to też może być przyczyną.
2. Patrząc dziś na miejsce gdzie są wtryski zauważyłem, że ten najbliżej przepływki jest wokół mokry. Przedmuchałem całość powietrzem wkoło, lecz cały czas coś tam nachodziło. Najwięcej leciało z miejsca zaznaczonego poniżej: co to może być ?
Dodatkowo sprawdziłem błędy z inpą. Czy może mi ktoś pomóc je odczytać.
Dodatkowo nagrałem filmik:
I na koniec ostatnie pytanie. W pomiarach / Wartości cyfrowe co oznacza pozycja "FGR-Główne uszkodzenie"? Pomiar ten się ani nie zapala ani nie miga, pozostałe zmieniają się w momencie ich użycia.
Wszystko dotyczy BMW E39 520D 136KM M47 Za wszelką pomoc z Góry Dziękuję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 58 gości