Dzięki za odpowiedzi. Mam ciężki orzech do zgryzienia, zdaję sobie sprawę z kosztów utrzymania/modyfikacji poszczególnych aut, dlatego nie celuję np. w Porsche tylko wybrałem bardziej przyziemne modele.
Zdzira850i - jakbym miał dokupić dupowóz to bym zostawił E30, które świetnie się sprawdza jako funcar i auto na zloty obecnie. Wiadomo, że najszybszy nie będę, ale nie oszukujmy się, tylko garstka Polaków jeździ autem 500 wzwyż nacodzień. Z drugiej strony te osiągalne 400+ jest głównym czynnikiem determinującym wybór S4, bo ani wygląd ani rocznik ani bezpieczeństwo jakoś strasznie nie przekonują mnie do tego auta. Nie oszukujmy się, jedynym autem, które będzie szybsze, da conajmniej tyle frajdy, będzie jednocześnie bezpieczniejsze i bardziej komfortowe, a do tego niegorzej wyglądające w zestawieniu z moim E30 jest M3 E46... Tyle, że to już jest mocno naciągany kompromis do jazdy bez ograniczeń całorocznej. Tak mi się wydaje przynajmniej, no chyba, że podejść do tego jako do "drogiego i unikatowego" dupowozu... co będzie bolało i kieszeń i serce, bo taka emka nie będzie błyszczeć jak trzeba.
Z drugiej strony jak pomysł z S4 okaże się nietrafiony to po roku sprzedam i kupię co innego, a odpocząć od marki BMW po 6 latach jeżdżenia prawie tylko beemkami serii 3 i spróbować czegoś innego chyba nie zaszkodzi? W najgorszym razie będę w plecy kilka monet.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...