suzin poszukaj zanim zapytasz...
silesian każdy niech ostatecznie decyduje sam i montuje co chce, jak chce przegrzać swiece niech montuje seryjne Boscha w cieplocie 7 do LPG. Jak chce uszkodzić cewki to niech montuje LPG i seryjne świece NGK do tego. Mozna jezdzic na oryginalach NGK BMW i wymieniac cewki ze świecami. Niektorzy chcą mieć wszystko w oryginale. Przypadlosc padajacych cewek dotyczy wielu marek.
Proponuje w tym temacie poruszać temat świec do BMW, nie pisać o innych markach. Są od twgo inne fora.
Jak piszecie coś w tym temacie to nie zadawajcie pytań co zamontowąc do silnika XXX, bo na to pytanie nikt nie udzieli odpowiedzi. Jest bardzo duzo mozliwosci. Wybierzcie sobie 2 modele i zadajcie pytanie, co lepiej zamontować.
Grzechu_DG napisał(a):
Obecnie chce wymienić bo wypada zapłon 2,4,6 po odpaleniu przez 1 minute pracy nie wiem jakie są obecnie
i tak myślę że może świece wymienić zobaczymy
Grzechu_DG to nie muszą być świece.
Czasem wina losowego wypadania zapłonu stoi po stronie przeplywomierza (zbyt uboga mieszanka).
Jeżeli chcesz wymienić swoje świece, to do gazu najlepiej byloby wstawic swiece 1 elektrodowe z mniejszą przerwą.
Chodzi tez o ochrone cewek zaplonowych.
Firma dowolna, mogą byc 1 elektrodowe z homologacją do gazu.
Teraz jest duzo mozliwosci.
Ja moge podpowiedzieć, że 4 elektrodowe beru titan uxt3 mają za dużą przerwę.
Mogą być duże obciążenia cewek zaplonowych na wolnych obrotach.
Te seryjne boscha sa z cieplotą do benzyny 7 i też są 4 elektrodowe, przerwa wynosi 1,6mm.
Katalogi nie zalecaja ich do auta z instalacją LPG.