BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Visco !!! Co o tym sądzicie???
PostNapisane: 1 stycznia 2008, 17:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34 525i
Kod silnika: M50B25TU
Muszę wymienić visco razem z wiatrakiem, ponieważ stare ma bicie i mechanik powiedział że w końcu może się urwać, więc lepiej to wymienić.
Przedmiotem tej aukcji jest wiatrak ale visco też jest na fotce. Visco marki OTSA

Komplet 160 zł
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=289609271

Co o nim sądzicie??
Gościu daje 1 rok gwarancji

Ostatnio edytowano 1 stycznia 2008, 22:55 przez marianbmw, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 stycznia 2008, 18:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Firma dobra

Wiatrak to psie pieniądze - kup najlepszy (najdroższy) , nie widzę sensu zakładania tematu

A jeśli chodzi o Visco to poszukaj bo był już temat

zapytaj użytkownika stones1

on handluje częściami napewno doradzici które najlepsze (ceny też ma przyzwoite)

[ Dodano: 1 Styczeń 2008, 18:08 ]
P.S. Nazwij ten temat jakoś normalnie :kwasny: !!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 01:02 
to tylko wiatrak i visco :) tu firma itd. nie jest tak ważna jak przy wymianie oleju, czy cokolwiek innego w aucie.

Tytuł: w sumie to...
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 02:04 
Pierwsze kroki

No w sumie to wiatrak może i nie jest istotny ale nie chciałbym po 4 tyś wymieniać znowu visca.

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 07:37 
Uzależniony od forum :)

..::CZARNY::.. napisał(a):
to tylko wiatrak i visco tu firma itd. nie jest tak ważna jak przy wymianie oleju

przy visco nie powiedzial bym "tylko" ;) wiec producent jest wazny a turecka OTSA nie nalezy raczej do czołówki...przy wymianie oleju za to firma jest mniej wazna, za to paramaetry oliwy wazne...

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 12:49 
Kornelio, no dobra, czepiasz się, panie. Wiesz co miałem na myśli :P
w każdym razie, uszkodzenie visca nie narobi takich szkód, jak olej. Bez oleju nie można jeździć, a bez visca jak najbardziej i wiatraka :] a cena nie jest porażająca tego elementu.

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 13:25 
Zacna persona forum

Kornelio, no dobra, czepiasz się, panie. Wiesz co miałem na myśli :P
w każdym razie, uszkodzenie visca nie narobi takich szkód, jak olej. Bez oleju nie można jeździć, a bez visca jak najbardziej i wiatraka :] a cena nie jest porażająca tego elementu.

No a przynajmniej do czasu przegrzania silnika i jego zatarcia więc w sumie samochód bez visca pojeździ jakieś 10 min dłużej pewnie niż bez oleju :]

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 13:38 
MAJSU_WuWuA napisał(a):
No a przynajmniej do czasu przegrzania silnika i jego zatarcia więc w sumie samochód bez visca pojeździ jakieś 10 min dłużej pewnie niż bez oleju :]

Zapewniam się, że to trwa znacznie dłużej jak 10 minut :D w tamtym roku jakoś jeździłem bez visca i nawet na moment nie przekroczyła wskazówka temp. optymalnej :) wystarczy, by robić krótkie odcinki, nawet do sklepu po nowe :]

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 13:44 
Zacna persona forum

MAJSU_WuWuA napisał(a):

Zapewniam się, że to trwa znacznie dłużej jak 10 minut :D w tamtym roku jakoś jeździłem bez visca i nawet na moment nie przekroczyła wskazówka temp. optymalnej :) wystarczy, by robić krótkie odcinki, nawet do sklepu po nowe :]

No to powineneś dodać że 1,8 nie wymaga a nie że można sobie bez Visca jeździć... Ja w lato miałem zepsute Visco w moim M20 tzn kręciło się ale za słabo po 5 min stania w korku wskazówka wskoczyła nna 3/4 skali i wywaliło jakieś 5 litrów płynu z układu bo się przegrzał sądze że po jakiś 10 min by było po silniku bo poszłyby wszystkie uszczelki i olej by się wylał....

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 13:55 
MAJSU_WuWuA napisał(a):
stania w korku

sam widzisz. wszystko zależy od jazdy, warunków otoczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 14:10 
Zacna persona forum

MAJSU_WuWuA napisał(a):
stania w korku

sam widzisz. wszystko zależy od jazdy, warunków otoczenia.

Sam widzisz że wyraziłes się w takim razie bardzo nie precyzyjnie. Bo w dziesiejszych czasach 60% czasu się stoi w korku.

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 14:44 
MAJSU_WuWuA napisał(a):
Bo w dziesiejszych czasach 60% czasu się stoi w korku.

Bez obrazy, ale widać, że dla Ciebie poza Warszawą nie ma świata. Bez przesady :/

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 14:53 
Zacna persona forum

MAJSU_WuWuA napisał(a):
Bo w dziesiejszych czasach 60% czasu się stoi w korku.

Bez obrazy, ale widać, że dla Ciebie poza Warszawą nie ma świata. Bez przesady :/

Oczywiście że jest tyle że zaczyna się dopiero poza naszą zachodnią granicą :] a gości z Niemiec lub innych odleglejszych krajów na forum zbytnio nie widziałem... To nie zmienia faktu że ja patrzę na problem globalnie a ty lokalnie... Piszesz że można jeździć bez visco - tyle że wychodzi zaraz że tylko na krótkich odcinkach i nie w korkach czyli się nie da w takim razie... Bez opon też się da jeździć idąc tym tokiem rozumowania... a tak poza tym 6 garków ydziela dużo więcej ciepła niż 4 a kolega ma właśnie 6.

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 16:04 
no dobrze, niech Ci będzie. miałem na myśli, że z uszkodzonym visciem dojedzie do sklepu/warsztatu/garażu po nowe. jak zatrze silnik nigdzie nie pojedzie. EOT

Tytuł: masakra
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 00:08 
Pierwsze kroki

masakra, po prostu masakra. I o tym już pisałem, po co ktoś się wtrąca co można z visciem a co nie skoro ja tylko pytałem czy te które przedstawiłem warte jest kupna. "Na takie podejście brak mi słów"

Niech ktoś zakończy ten temat.

Tytuł: Re: masakra
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 07:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
marianbmw napisał(a):
Niech ktoś zakończy ten temat.

wedle życzenia, over :!:

Obrazek

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1