BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 09:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2014 / 2015 - Zapraszam wszystkich. Kultura ! :)
PostNapisane: 3 kwietnia 2016, 07:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Niby dwójka z trzech gospodarzy nie przegrała, ale jedynki nie było żadnej :)

* Nieciecza - Korona 0:1 - Bardzo ważne punkty dla gości, natomiast w obozie gospodarzy na pewno zapaliła się pomarańczowa lampka.

* Cracovia - Górnik - Meczu nie oglądałem, ale z tego co słyszałem "Pasy" mogą cieszyć się z jednego punktu.

* Legia - Lechia - Ciekawy i ofensywny mecz. Lechia jako druga drużyna po Termalice w tym sezonie, nie przyjechała do W-wy, by się bronić. Dużo sytuacji bramkowych z obu stron. Chociażby poprzeczka Maka, dwa słupki Legionistów, czy świetna okazja Mili. Szkoda, że w pierwszej połowie Vranjes nie wyłożył Nikolicowi na pustą bramkę. Gdyby w tej samej sytuacji był np. Duda, jestem pewien, że oddałby piłkę do lepiej ustawionego kolegi. Czerwona kartka Borysiuka (myślę, że słuszna) ustawiła mecz, bo przez 35 minut musieliśmy grać w osłabieniu, co skutkowało chociażby zdjęciem Nikolica (dla mnie mimo wszystko błąd). Cieszy natomiast komplet publiczności i ciekawa oprawa.

Reasumując: Biorąc pod uwagę przebieg meczu, trzeba szanować ten punkt. Zobaczymy co dzisiaj pokaże Piast :)

Lechia natomiast dzięki remisowi wskoczyła do pierwszej 8.

Dzisiejsze mecze:

15:30 Zagłębie Lubin - Piast Gliwice | Mocno liczę na Zagłębie. Myślę, że "Miedziowi" nie przegrają |
18:00 Ruch Chorzów - Wisła Kraków | Typowy mecz na remis |

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 kwietnia 2016, 14:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
binta napisał(a):
Czerwona kartka Borysiuka (myślę, że słuszna) ustawiła mecz, bo przez 35 minut musieliśmy grać w osłabieniu, co skutkowało chociażby zdjęciem Nikolica (dla mnie mimo wszystko błąd). Cieszy natomiast komplet publiczności i ciekawa oprawa.

Reasumując: Biorąc pod uwagę przebieg meczu, trzeba szanować ten punkt. Zobaczymy co dzisiaj pokaże Piast :)

ustawić mecz mogła sytuacja z chyba 3minuty gdy Stefański nie podyktował rzutu karnego za zagranie ręką w polu karnym przez Ariela, dodatkowo czerwona kartka za to zagranie, komentarz bezcenny: "sędzia bał się podejmować takiej decyzji na początku meczu" :wstyd:

PostNapisane: 3 kwietnia 2016, 15:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):
Czerwona kartka Borysiuka (myślę, że słuszna) ustawiła mecz, bo przez 35 minut musieliśmy grać w osłabieniu, co skutkowało chociażby zdjęciem Nikolica (dla mnie mimo wszystko błąd). Cieszy natomiast komplet publiczności i ciekawa oprawa.

ustawić mecz mogła sytuacja z chyba 3minuty gdy Stefański nie podyktował rzutu karnego za zagranie ręką w polu karnym przez Ariela, dodatkowo czerwona kartka za to zagranie, komentarz bezcenny: "sędzia bał się podejmować takiej decyzji na początku meczu" :wstyd:

Akurat początek i końcówkę meczu widziałem. Fakt karny ewidentny.

PostNapisane: 3 kwietnia 2016, 19:31 
Forumowy terrorysta

cinek_328 napisał(a):
Pawel! napisał(a):

Karny się Lechii należał. Przekręt, tak jak m.in. w poprzednim meczu Lechia-legia, gdy po bramce Colaka zdobytej dla Gdańszczan, sędzia 3-krotnie zmieniał decyzje: róg, gol, faul.
Nikt nie powinien być zaskoczony, ze w całej Polsce piętnuje sie pomoc sedziowską dla legii, bo to wypacza idee sportu czyli fair play. Kibice dają temu wyraz na fanpage'ach - gdzie legia nie może to sędzia pomoże https://www.facebook.com/GdzieLegiaNieM ... dziaPomoze , kibicujemy przeciwnikom legii https://www.facebook.com/KibicujemyPrzeciwnikomLegii/ . Jednoczą się ponad podziałami i okazują to również na oprawach, ''legia ... zyj 100 lat'' , ''1945'', czy też koszulkach ''Polonia Warszawa to stolicy duma, legii by nie było gdyby nie komuna''. Faktom nie można zaprzeczyć i jest to nawiazanie do tego, ze przedwojenna Legia legionów z 1916r, a legia czerwonych generałów z 1945r to nie jest to samo. Pisało o tym także Zycie Warszawy
Cytuj:
Klub pod nazwą Legia Warszawa był już przed wojną znaną piłkarską marką. Jednak gdy 25 czerwca 1945 r. do rozgrywek zgłosiła się drużyna pod nazwą WKS Legia Warszawa, to Warszawski Okręgowy Związek Piłki Nożnej orzekł, że to nie jest ten sam klub, co przedwojenna Legia i zabronił mu używania tej nazwy. To byli zupełnie inni działacze, inni piłkarze, nie było praktycznie żadnej ciągłości i żadnego warszawiaka. Motorem tej decyzji związku był zresztą Alfred Nowakowski, wybitny piłkarz prawdziwej, przedwojennej Legii. Komuniści jednak nic sobie nie robili z tej decyzji i nowy klub i tak wystartował jako WKS Legia.
http://www.zw.com.pl/artykul/663555.html

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 07:48 
Przyjaciel forum

cinek_328 napisał(a):
Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):

Fakt, była tam ręka, ale czy czerwona kartka za to ?? Nie sądzę. Czerwonej nie ma, karny nie strzelony, i nie ma żadnego "ustawienia meczu". Wiadomo, teraz można pogdybać.

Z ciekawostek, zadziwiła mnie statystyka przebiegniętych km. przez Sebka Milę. Najwięcej na boisku, 12,2 km. To nawet więcej niż przy większości pomiarów w... Lidze Mistrzów.

Kończąc temat tego meczu, powtórzę to co pisałem już wcześniej kilkakrotnie. Chciałbym, aby Lechia zagrała w pierwszej ósemce (tylko, że widzę tam również Wisłę ;)), bo ta drużyna po prostu na to zasługuje.

binta napisał(a):
Dzisiejsze mecze:

15:30 Zagłębie Lubin - Piast Gliwice | Mocno liczę na Zagłębie. Myślę, że "Miedziowi" nie przegrają |
18:00 Ruch Chorzów - Wisła Kraków | Typowy mecz na remis |

Liczyłem i wyliczyłem ;) Piast chyba już swoje ugrał, a teraz trwa zadyszka, która po prostu musiała nadejść. Na odmiennym biegunie jest natomiast Zagłębie, który pnie się w górę tabeli, i może realnie już myśleć o podium. W drugim meczu byłby "typowy remis" , gdyby Ruch wykorzystał karnego z ostatnich minut spotkania. Wisła dzięki temu zwycięstwu daje sobie nadzieje na awans do pierwszej ósemki.

Reasumując, ostatnia kolejka będzie emocjonująca, a multiliga bardzo ciekawa :ok:

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 08:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
Czerwona na pewno prędzej ta druga kartka :-). Mecz ustawiony, nie sądzę. Sędzia nie dał rady, za miękki. Piast już raczej nie odpali więc walka o pierwsze miejsce powoli się wyjaśnia. Nie sądzę żeby Legia nagle przegrała kilka meczy. Zagłębie na duży plus, jakiś czas temu w dołku a teraz wszystko do przodu.

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 08:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Oprawa na Legii rzeczywiście była dobra :ok: Za to ta Lechii ? :rotfl: Myślałem że umrę ze śmiechu jak rozciągnęli swój transparent... Co oni chcieli przekazać ? Że napadają emerytów w domach ? Gangsterzy ! :rotfl: Żal.pl :)

Pisanie że sędzia podyktował tak a nie inaczej jak dla mnie smuteczek... Wywiązują się sumiennie za to za co im płacimy. To że jakiś prowincjuszy nie stać no to trudno.

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 11:20 
Przyjaciel forum

binta, proszę żebyś czytał ze zrozumieniem, nie napisałem że mecz był ustawiony.
Tylko kolejny raz nawiązałem do sędziowania w ekstraklasie, po za tym kolejny już raz sędzia myli się na korzyść Legii,
albo jak komentatorzy zauważyli "sędzia bał się podejmować takiej decyzji na początku meczu".
Zagranie Borysiuka kwalifikowało się na czerwoną kartkę, takie jest moje zdanie.

btw. też mam nadzieje że będzie w tym sezonie kolejna okazja aby zagrać z Legią.

MAJSU napisał(a):
Oprawa na Legii rzeczywiście była dobra :ok: Za to ta Lechii ? :rotfl: Myślałem że umrę ze śmiechu jak rozciągnęli swój transparent... Co oni chcieli przekazać ? Że napadają emerytów w domach ? Gangsterzy ! :rotfl: Żal.pl :)

Pisanie że sędzia podyktował tak a nie inaczej jak dla mnie smuteczek... Wywiązują się sumiennie za to za co im płacimy. To że jakiś prowincjuszy nie stać no to trudno.

mówisz o tej fladze? Życzenie Legii sto lat, i ani dnia dłużej?
Obrazek

Wiadomo nie od dziś że kibice z Gdańska i Warszawy nie przepadają za sobą, takie smaczki naszej ektraklasy.
Trzeba z tym żyć, a inne flagi są w tematyce bardzo podobnej co innych zespołów.

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 11:28 

Pawel! napisał(a):

Nie, była druga na całą trybunę gdzie jakiś zamaskowany typ z zespołem downa wbija się emerytom na chatę żeby im zrobić z dupy jesień średniowiecza jak mniemam. Nie mogę znaleźć nigdzie w necie fotki.

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 11:36 
Częsty bywalec

Na meczu ruchu z Wisła, było bardzo ciekawie. Nie tylko na boisku ;) Oby jaga tylko wtopiła dziś lub nastepny. To wszystko w nogach Wiślaków aby awansowac do pierwszej 8 :)

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 11:52 
Przyjaciel forum

MAJSU napisał(a):
Pawel! napisał(a):

Nie, była druga na całą trybunę gdzie jakiś zamaskowany typ z zespołem downa wbija się emerytom na chatę żeby im zrobić z dupy jesień średniowiecza jak mniemam. Nie mogę znaleźć nigdzie w necie fotki.

chodziło o komisję ligi...
http://www.stadionowioprawcy.net/news/3 ... _2016.html
http://www.dziennikbaltycki.pl/sport/le ... o,9825964/
Cytuj:
W drugiej połowie "zaświeciło" się także w sektorze gości. Lechiści najpierw machali flagami na kijach, później wywiesili transparent "Szanowna Komisjo Ligi...", którego kontynuację zaprezentowano kilka minut później, po tym jak rozciągnięta została malowana sektorówka przedstawiająca "leśnego dziadka" z KL, a także zamaskowanego ultrasa z przygotowanymi racami. Na dole sektorówki gdańszczanie rozciągnęli transparent "To znowu kur#a my!", a po zwinięciu sektorówki, odpalonych zostało kilkadziesiąt rac, stroboskopów i trochę petard. Te odpalane były w kilku turach i przez dobrych kilka minut świeciło się w sektorze gości. Co ciekawe, kolejne tego dnia odpalenie piro nie spowodowało przerwy w grze.

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 11:59 

Aaaaa.... no to słabo to wyszło :) Ja myślałem że przerwą mecz po tym jak jedna z petard wybuchła parę metrów od bramkarza Lechitów na murawie. Ładnie jebło.

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 12:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Pawel! napisał(a):

Abstrahując od przekazu, bo akurat hasło zostało dobrze wymyślone, "ani dnia dłużej" z poziomu Żylety nie było widoczne, zresztą nawet na wklejonym zdjęciu widać że się podwinął fragment z tym napisem. Z drugiej strony oprawa Legii dziwnym trafem znalazła się... na Trybunie Wschodniej :wstyd:

MAJSU napisał(a):
Za to ta Lechii ? :rotfl: Myślałem że umrę ze śmiechu jak rozciągnęli swój transparent... Co oni chcieli przekazać ? Że napadają emerytów w domach ? Gangsterzy ! :rotfl: Żal.pl :)

Moja ocena jest tu zupełnie inna. Po zakazie taka oprawa miała jak najbardziej sens. Ale nie zdziwi mnie jak uznane zostanie to za recydywę. Niemniej jednak w zestawieniu ze świeczkami przyjemnie się oglądało gości. Coraz rzadziej zdarzają się przy Łazienkowskiej ekipy, którzy odpalają pirotechnikę w ilości większej niż te resztki, które zostały im po Sylwestrze.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 4 kwietnia 2016, 13:07 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
binta, proszę żebyś czytał ze zrozumieniem, nie napisałem że mecz był ustawiony.
Tylko kolejny raz nawiązałem do sędziowania w ekstraklasie, po za tym kolejny już raz sędzia myli się na korzyść Legii,
albo jak komentatorzy zauważyli "sędzia bał się podejmować takiej decyzji na początku meczu".
Zagranie Borysiuka kwalifikowało się na czerwoną kartkę, takie jest moje zdanie.

btw. też mam nadzieje że będzie w tym sezonie kolejna okazja aby zagrać z Legią.[/img]

Czytam ze zrozumieniem, i nigdzie nie napisałem, że mecz był ustawiony :) Cały czas pisaliśmy o tym jak dana sytuacja wpływa / ustawia mecz, i ja nadal pisałem o tym w tym sensie. Rozumiesz ?? :)

Chodziło mi o to, że karny to jeszcze nie bramka, więc nawet jakby był, nie musiał zostać wykorzystany, a mecz wcale, by nie był już ustawiony pod Lechię, tak jak o tym napisałeś. No i na koniec powtórzę się, teraz możemy gdybać.

Ps. Wg. Ciebie kwalifikowało się na czerwoną kartkę. Piszesz, że takie jest Twoje zdanie. Okay, masz przecież do niego prawo, a ja je jak najbardziej szanuję ;) Moje zdanie jest jednak takie, że ręka owszem - była, ale piłka nie zmierzała do bramki, a sam Borysiuk jechał na wślizgu, więc ręki... uciąć sobie nie mógł, ani za bardzo jej schować. Dlatego też uważam, że karny i żółta kartka w tym przypadku, to decyzja, która była by jak najbardziej słuszna. Takie jest moje zdanie ;)

Na zakończenie kolejki Jagiellonia podejmuje dzisiaj Podbeskidzie. Mecz bardzo ważny biorąc pod uwagę awans do pierwszej ósemki zarówno dla jednych, jak i dla drugich.

PostNapisane: 5 kwietnia 2016, 07:47 
Przyjaciel forum

Porażka Jagiellonii i "przepychanki" słowne drużyny, a także trenera Probierza z kibicami, tak kończymy 29 kolejkę. Wygrana Podbeskidzia gwarantuje nam jeszcze ciekawszą, ostatnią kolejkę rundy zasadniczej :ok:

PostNapisane: 5 kwietnia 2016, 10:21 
Częsty bywalec

Takie małe przedstawienie sytuacji na ostatnia kolejke jeśli chodzi o awans do czołowej 8.

1) Ruch awansuje:
- jeśli nie przegra z Lechią;
- jeśli przegra, ale Wisła nie wygra lub Jagiellonia nie wygra;

2) Lechia awansuje:
- jeśli wygra z Ruchem;
- jeśli zremisuje, ale swoich meczów nie wygrają: Wisła, Podbeskidzie oraz Jagiellonia i Korona;

3) Wisła awansuje:
- jeśli wygra z Zagłębiem;
- jeśli zremisuje, a Lechia przegra, a ponadto Podbeskidzie, Jagiellonia i Korona nie wygrają;

4) Podbeskidzie awansuje:
- jeśli wygra, a Lechia i Wisła nie wygrają;
- jeśli wygra, a Wisła przegra oraz Lechia i Jagiellonia... wygrają (są na 2. miejscu w "małej tabeli" z Lechią, Jagiellonią i Ruchem);
- jeśli zremisuje, a Lechia i Wisła przegrają, a Jagiellonia oraz Korona nie wygrają;

5) Jagiellonia awansuje:
- jeśli wygra, a Wisła i Podbeskidzie nie wygrają;

6) Korona awansuje:
- jeśli wygra, a swoich meczów nie wygrają: Lechia, Wisła, Podbeskidzie oraz Jagiellonia.

7) Termalica Bruk-Bet awansuje:
- jeśli wygra oraz Lechia i Wisła przegrają, a także Jagiellonia oraz Korona nie wygrają.

PostNapisane: 5 kwietnia 2016, 11:35 
Przyjaciel forum

Sami więc widzicie ile jest możliwych kombinacji, i bardzo ciekawa będzie sobotnia "multiliga" :ok:

PostNapisane: 6 kwietnia 2016, 07:40 
Przyjaciel forum

Lech pierwszym finalistą Pucharu Polski.

Zagłębie Sosnowiec - Lech 1:1. Oglądałem pierwszą połowę, w której niekoniecznie było widać różnicę klas rozgrywkowych. Śmiem twierdzić, że to Zagłębie w niej przeważało. Awans jednak uzyskuje Lech, i to on 2 Maja w finale na Narodowym zmierzy się z Legią (chyba Zawisza nie odrobi tego 0:4 ;) )

Ps. Nielsen chciał się zabawić w Maradonę, ale mu nie wyszło...

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,968.html

PostNapisane: 6 kwietnia 2016, 12:28 
Częsty bywalec

Kombinacji jest mnóstwo, więc będzie zabawa :hurra:

PostNapisane: 6 kwietnia 2016, 13:17 
Forumowy terrorysta

Lech miał zaliczkę z wygranego pierwszego meczu półfinałowego PP, a w rewanżu strzelił gola i Zagłębie musiało gonić wynik. Burić, Ajajuuri wykonali dobrą robotę, Nielsen przygwiazdorzył, Linetty po zmianie ożywił spotkanie.
Zagłębiu ambicji nie brakowało, nie pomogła im tez bramka strzelona ze spalonego.

Plan wykonany i Lech awansował do finału PP.

Pytanie nie brzmi, kto będzie drugim finalistą PP. Pytanie brzmi kto będzie sędziował finał dla legii, jak to w zeszłym sezonie czynił baaaardzo zasłużony sędzia Stefański, którego popis mieliśmy również w opisywanym wyżej meczu legia-Lechia.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1