renoraines napisał(a):
Owszem, Lech miał fuzje z Amiką, miało to miejsce 10 lat temu. Przez ten czas Lech swoją grą utrzymuje się w Ekstraklasie, a nawet, gdyby spadł to przez dekadę mogłby ponownie awansowac do Ekstraklasy.
Może by awansował, może nie. Gdyby nie ta fuzja, Lech mógłby grać w jakiś lokalnych ligach przez to, że nie dostał licencji. Nie ważne, było minęło.
renoraines napisał(a):
Przypomnę również, że 5 lat temu legia była bankrutem, zadłużenie do własciciela ITI w 2011 wynosiło 234 mln zł czyli nie do spłacenia. Tylko dzięki konwersji zadłużenia na kapitał zapasowy i rezerwowy (czyli zabiegowi ksiegowemu, a nie działalnosci biznesowej dajacej zysk) zadłużenie legii zmalało do 6 mln zł.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,721.html
To tak jak kiedyś Real Madryt, był najbogatszym klubem a jednocześnie najbardziej zadłużonym. Co z tego wynika? Nic.
renoraines napisał(a):
Nudne to jest zaprzeczanie rzeczywistości czyli faworyzowaniu legii. Piszesz, że nie wnikasz, gdybyś wnikał, sam naocznie przekonałbyś się.
Nie wnikam bo nie interesuję się już tak piłką nożną jak kiedyś ale na tyle co tam obejrzę i przeczytam to Legia ma najmocniejszy skład i jest jedyną alternatywą na europejskie puchary.
Czytam natomiast ten wątek i co chwilę widzę Twoje przypieprzanie się do Legii, że sędzia nie widział jak ktoś kogoś kopnął, spalonego, zagrania ręki itp. Poziom sędziowania w polskiej lidze od dawna jest żenujący tak jak i poziom piłkarski i nie widzę tutaj nic szczególnego w sędziowaniu meczów Legii czy innych bo w zasadzie w każdym meczu zdarzają się sędziom "klopsy".
Widzę natomiast, że bardzo gloryfikujesz Lecha (coś jak Jigsaw m52b28) a doskonale wiesz, że w tym sezonie to najbardziej chimeryczna drużyna Ekstraklasy.
Mieszkam blisko Warszawy ale to nie znaczy, że jestem kibicem Legii (choć mimo wszystko mi najbliżej do tego klubu) ale wierz mi, że chciałbym zobaczyć jakąkolwiek drużynę z Ekstraklasy w Lidze Mistrzów i nie ważne czy to Legia, Lech, Śląsk czy Wisła. Na tę chwilę Legia jest na to przygotowana najlepiej i doskonale o tym wiesz.