PWawa napisał(a):
Podziwiam tych którzy tak łatwo wydają "fachowe" opinie a w sytuacji gdyby przyszło im wyjść na sam ring w walce z "dobrym nazwiskiem" urżnęli by kupę po pachy
Jaki Ty dziwny jesteś... Masakra. Taka różnica , że ani ja ani cała reszta tu udzielających się i komentujących nie jesteśmy zawodowymi bokserami, nie jest to nasz sposób na życie, nie spędzamy dziesiątek godzin tygodniowo na sali treningowej, nikt nam za to nie płaci! Więc sorry ale wypisujesz takie kocopoły, że aż mną śmiech targa. To, że np nie wyskoczę na solo z Povietkinem bo by mnie ubił jak schabowego ma zamknąć mi usta? I jeśli widzę miernotę w ringu mam udawać, że to absolutny top? Zamknijmy też temat o piłce nożnej bo przecież tam komentują w taki czy też inny sposób userzy którzy zpewne nie grają w pierwszej lidze!!!

Człowieku...zastanów się co piszesz... Dawno takich bredni nie czytałem, pełnych patosu ale jednak bredni...coś w stylu "Pamiętaj słowa Matki" (zjedz mięso, zmieniaki zostaw...)
PWawa napisał(a):
zawodników dobiera się do właściwego poziomu jaki się ma albo po to żeby sobie nabić ranking
i to drugie nazywane jest mismatchem, o którym wcześniej pisałem

Haye vs Giergjaj to był klasyczny mismatch...
PWawa napisał(a):
Haye to krzykacz ... przyjdzie mu powalczyć z pierwszą 3-4 to dostanie lanie
Haye przede wszystkim to dominator CW...
O jakiej pierwszej czwórce piszesz? Którego rankingu? Sprecyzuj.
WBC to min. Pulev, Duhaupas, Stiverne i Haye ma od nich lanie dostać?

WBA np Fres Oquendo i Ustinov?

Tam jest jeszcze Ortiz i Wład i tutaj niewiadoma...Od Władka pewnie bęcki z Luisem 60/40 dla Kubańczyka.
IBF pierwsze dwie pozycje nieobstawione na trzeciej Takam na czwartej Parker? Tutaj mam rozumieć też byłoby lanie?

I w końcu dochodzimy do WBO Parker , Wołodia, Takam i Ustinov.... Poniosło Cie , albo nie jesteś na bieżąco i kompletnie nie wiesz co się dzieje w tej dywizji. Haye nie musi jak Ty to nazwałeś "podkręcać sobie rankingu", Haye ma być po prostu aktywny... Jego nazwisko na wyspach to ogromna kasa, ogromne zaplecze kibiców, on nie musi dopychać się w rankingach do tittleshota...jeśli AJ będzie chciał zarobić grube miliony to walkę z Hayem weźmie nawet jako dobrowolną obronę. Spójrz na sam fakt toczonych rozmów...Haye nie zdążył jeszcze powalić DeMoriego, jeszcze nie zdążył wrócić do żadnego rankingu a Joshua już gadał o walce z nim.
Zestawienie takich nazwisk jak Haye vs Joshua to miliony do zgarnięcia...i jeśli ten młodszy będzie chciał grubo zarobić to pozycja w rankingu to tylko pozory... To nie Adamek muszący się wspinać po szczebelkach WBC żeby dostać walkę w Vitem który w 2009r z racji jego popularności zapraszał Davida na dobrowolną obronę

Tak, tak kasa ma się zgadzać

Michu napisał(a):
IBF pierwsze dwie pozycje nieobstawione na trzeciej Takam na czwartej Parker?
po tym weekendzie się pozmienia.
Chcesz dalej pisać? Pisz merytorycznie, na temat boksu na świecie a nie jak to jest jak się jest w ringu... To jest temat kibiców o sportach walki,
kibiców! Nie zawodowców. I tutaj jeśli coś jest czarne to piszemy, że takie jest! Jeśli zaś jest białe to też nie piszemy, że jest ecru... Wymieniamy się poglądami i spostrzeżeniami, nie zapraszamy nikogo aby sprawdzić jak się stoi po lewym prostym. Ostatnio Wach pokazał się z takiej strony jakiej się pokazał...wszyscy jednym głosem trafnie skomentowali jego postawę...nikt nie pisał o szacunku czy kupach po pachy... Kogo to intresuje czy zawodowiec wychodząc do przeciwnika narobił w pieluchę czy nie? Taki a nie inny sposób na życie sobie obrał, szacunek należy mu się na dzień dobry za samo narażanie życia i zdrowia! Ale to nie może kolidować z obiektywną oceną postawy zawodnika w danym czasie
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Już chyba jaśniej wytłumaczyć się tego nie da
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Z resztą o czym tu rozmowa? Nawet Peter Green znany z bardzo dyplomatycznego podejścia do pewnych spraw nazywa rzeczy po imieniu.
https://www.boxing247.com/boxing-news/d ... pect/56746