BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 15:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Piłka nożna - Ekstraklasa. Dyskusja na poziomie !
PostNapisane: 14 sierpnia 2016, 01:35 
Specjalista

Moje BMW: 530 diesel
Kod silnika: M57D30
Garaż: Moje Byłe Sreberko
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=101097

Moja Obecna CZARNA PERŁA
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 3#p1477693

Moje obecne GRAYowe e61 SILVER BULLET
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=163310
Jak dla mnie Rzeźniczak powinien się zastanowić nad swoją przyszłością - bo od pamiętnego meczu przegranego 2:1 po jego błędzie w 94 minucie chłop nie jest w stanie dobrze zagrać.
W tym meczu to wręcz opiewało o dywersję!
Błędy w ustawieniu, błędy w wyprowadzeniu piłki, bardzo niepewne interwencje, brak zrozumienia jego decyzji przez kolegów - niestety, ale ostatni rok jest FATALNY dla Niego.
Dzisiejszy mecz też w zasadzie po jego błędzie przegrany, do tego sprowokował co najmniej dwie inne akcje które mogły się skończyć bramkami już wcześniej.
Gra KOSZMARNIE, bardzo niepewnie, niby próbuje pokazywać swoje doświadczenie, ale niestety wychodzi w tym momencie całe zło - bo próbuje grać NONSZALANCKO, lekceważąco, podejmuje kompletnie niepotrzebne ryzyko niestety na zgubę dla zespołu.
Zaczyna się robić ciekawie po akcjach Langila, ciekawe jak się chłop zrozumie to może być dobry nabytek.

Moja Obecna Czarna Perła

Mój Obecny GRAY Silver Bullet

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 sierpnia 2016, 09:28 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Dzisiaj kolejne dwa spotkania:

Piast - Zagłębie
Wisła Kraków - Ruch

PostNapisane: 14 sierpnia 2016, 11:27 
Forumowy terrorysta

Ponownie menta(L)ność czy tym razem komp(L)eksy wzięły górę nad deklarowanym wcześniej wyluzowaniem ? :rotfl:

PostNapisane: 14 sierpnia 2016, 12:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Dzis rano odpalilem sobie Lige + i jak zobaczylem co wyprawial Rzezniczak to przecieralem oczy ze zdziwienia :szok:

PostNapisane: 14 sierpnia 2016, 12:19 
Specjalista

Moja Obecna CZARNA PERŁA

renoraines napisał(a):
Ponownie menta(L)ność czy tym razem komp(L)eksy wzięły górę nad deklarowanym wcześniej wyluzowaniem ? :rotfl:

W sensie?
Wydaje mi się, ze racZej opisalem swoje spostrzeżenia :)
Z Rzeźniczakiem nie jest dobrze, nie wiem, co w głowie mu siedzi, ale kiedyś pamiętam, że raczej pewniak był, kazda interwencja trafiona, dobre decyzje, fizycznie nie przegrywał itd.

Moja Obecna Czarna Perła

PostNapisane: 14 sierpnia 2016, 12:31 
Forumowy terrorysta

Loona Thic napisał(a):
renoraines napisał(a):

W sensie?

Loona Thic, to nie dotyczyło Ciebie, a szerszego kontekstu stron 73-75 tego tematu. ;)

PostNapisane: 15 sierpnia 2016, 12:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Kiedy w Legii zmiana trenera? Przecież to jest jakieś nieporozumienie od początku z tym Panem.

PostNapisane: 18 sierpnia 2016, 07:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Rafał napisał(a):
Kiedy w Legii zmiana trenera? Przecież to jest jakieś nieporozumienie od początku z tym Panem.

Chyba w najbliższych czasie nie zanosi się na to, pomimo tak słabej gry pod jego wodzą. Tym bardziej, że awans do fazy grupowej LM jest tak bardzo bliski. Podejrzewam, że w najbliższych dniach możemy spodziewać się 1-2 transferów.

PostNapisane: 19 sierpnia 2016, 07:07 
Przyjaciel forum

Dzisiejsze mecze w Ekstraklasie:

* 18:00 | Śląsk - Wisła Płock |
* 20:30 | Termalika - Lech |

Coraz bardziej prawdopodobne jest odejście Nikolica (najprawdopodobniej za ok. 3,5 mln. funtów do Hull City). W jego miejsce Legia starała pozyskać się Stępińskiego, ale ten jest o krok od podpisania kontraktu z Nantes. Także trzeba szukać dalej. Oprócz Nikolica z Legii może odejść jeszcze przede wszystkim Pazdan (Sampdoria, Hannover 96). W grę wchodzi 3 mln. Euro.

Poza tym, dzisiaj Nawałka poda kadrę na pierwszy mecz el. do MŚ z Kazachstanem, który odbędzie się 4 Września u rywali. Raczej nie powinniśmy oczekiwać niespodzianek. Pewnie wróci Wszołek, Rybus, który dzisiaj powinien zadebiutować w ligowym meczu Lyonu.

PostNapisane: 19 sierpnia 2016, 11:17 
Przyjaciel forum

Zagraniczne powołania na Kazachstan:

Bramkarze: Artur Boruc (AFC Bournemouth, Anglia), Łukasz Fabiański (Swansea City AFC, Walia), Wojciech Szczęsny (AS Roma, Włochy).

Obrońcy: Thiago Cionek (US Città di Palermo, Włochy), Kamil Glik (AS Monaco FC, Francja), Artur Jędrzejczyk (FK Krasnodar, Rosja), Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy), Bartosz Salamon (Cagliari Calcio, Włochy).

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (VfL Wolfsburg, Niemcy), Kamil Grosicki (Stade Rennais FC, Francja), Bartosz Kapustka (Leicester City FC, Anglia), Grzegorz Krychowiak (Paris Saint-Germain FC, Francja), Karol Linetty (UC Sampdoria, Włochy), Piotr Zieliński (SSC Napoli, Włochy).

Napastnicy: Robert Lewandowski (FC Bayern München, Niemcy), Arkadiusz Milik (SSC Napoli, Włochy), Kamil Wilczek (Brøndbyernes IF, Dania).

PostNapisane: 20 sierpnia 2016, 11:13 
Forumowy terrorysta

Termalika-Lech 0:0. Pilarz dwoił się i troił broniąc strzałów Kolejorza, do tego nasze słupki i poprzeczka. Wesoły Janek grając Trałką i Tettehem potwierdza, ze TT to skrót od taktyka tłumoka.
Sędziował kalosz Marciniak :rotfl: . Akcja pod bramką Termaliki, Robak blokowany przez 2 obronców i ten szczuplejszy odbił się od lepiej zbudowanego Robaka, a Marciniak :rotfl: gwiżdże faul Lecha itd, itp.

PostNapisane: 20 sierpnia 2016, 14:33 
Przyjaciel forum

Luboslav Penev coraz bliżej zastąpienia "Wesołego Janka" , który w Poznaniu "Tak kraje, jak mu materii staje".

Dzisiejsze mecze:

15:30 | Cracovia - Ruch Chorzów
18:00 | Piast Gliwice - Pogoń Szczecin
20:30 | Legia Warszawa - Arka Gdynia

Wg. mnie gospodarze nie powinni przegrać swoich meczów. W Gliwicach skłaniałbym się bardziej ku remisowy. W W-wie natomiast możemy spodziewać się dzisiaj kilku zmian w pierwszym składzie, a nawet jakiegoś debiutu.

PostNapisane: 21 sierpnia 2016, 07:40 
Przyjaciel forum

Jedna brak porażek gości :P

* Cracovia - Ruch Chorzów 1:1

* Piast Gliwice - Pogoń Szczecin 0:2 - Gospodarze pokazali drużynę z sydromem "jednosezonowca".

* Legia Warszawa - Arka Gdynia 1:3 - W Warszawie cyrk, a Hasi już kompletnie się pozamieniał z małpami na głowy. Patrząc na mecz el. do LM z Dundalk... 10 zmian w pierwszym składzie. W bramce został tylko Malarz. Poza tym, dziwne ustawienie z 3 obrońcami, gdzie środkowy Wieteska z rezerw gra na boku obrony. Zresztą nie tylko on został przez Hasiego wystawiony nie na swojej pozycji. Debiut kolejnego zawodnika z rezerw Niezgodny - słaby. Na ławce m. in. jakiś junior o którym wcześniej nie słyszałem. Przy negatywnym wyniku, zamiast Langila Hasi wpuszcza właśnie Szymańskiego. Na trybunach m. in. Nikolić, Pazdan, Broź, Bereszyński, Jodłowiec, Moulin. Na domiar złego Dąbrowski nie słyszy Malarza i nokautuje go w polu karnym. No i to co wyprawiał Rzeźniczak. Kurde, jak się facet stoczył.

Tragedia.

Podobał mi się wpis Leśnodorskiego zaraz po meczu. "Kilku z tych zawodników w Legii już nie zagra".

Ps. Z dobrych informacji. Bilety na Dundalk kupione. Stadion wypełniony po brzegi. Nie mam wątpliwości, że skład wróci do normalności, a Legia odniesie zwycięstwo :)

PostNapisane: 21 sierpnia 2016, 10:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: E30+E36+Z3+E61
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=149858
viewtopic.php?f=6&t=171187
binta napisał(a):
Podobał mi się wpis Leśnodorskiego zaraz po meczu. "Kilku z tych zawodników w Legii już nie zagra".

Przede wszystkim więcej nie "zagrać" w Legii to powinien trener...

PostNapisane: 21 sierpnia 2016, 11:40 
Przyjaciel forum

_KL_ napisał(a):
binta napisał(a):

Przede wszystkim więcej nie "zagrać" w Legii to powinien trener...

Słuchaj, ja od początku piszę / mówię, że Legia jeszcze nie zagrała dobrego meczu pod wodzą Hasiego. Również jestem takiego zdania, że to nie jest odpowiedni człowiek do tego klubu. Trzeba jednak pamiętać o tym, że grają piłkarze, a nie trener. Jeden słabszy mecz, dwa - okay, ale to co się dzieje, to jest jakaś masakra. Zobacz co wyprawia chociażby Rzeźniczak, Vranjes, czy Ofoe. Albo taki Moulin. Zaczął dobrze, a teraz co mecz, to jest coraz gorzej. Facet wykupiony za pół miliona Euro, po awansie do LM trzeba będzie za niego dopłacić jeszcze 250 tyś. Euro. To miało być poważne wzmocnienie, a jak na razie najnormalniej w świecie nie jest. Ogólnie wszyscy jako drużyna grają kiepsko, i to, że wejdziemy (mam nadzieję) do Ligi Mistrzów niczego nie zmienia, bo tak naprawdę to mieliśmy do niej łatwą drogę.

Superpuchar - plecy
Puchar - plecy
Liga - jak na razie plecy

Potrzebny jest wstrząs i konkretne zmiany, bo nic z tego nie będzie.

PostNapisane: 21 sierpnia 2016, 14:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: E30+E36+Z3+E61
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=149858
viewtopic.php?f=6&t=171187
Wzmocnienia w postaci Moulina, Ofoe czy Langila to wymysły Hasiego, reszta to ci sami co w zeszłym sezonie a grają jak inni ludzie (może poza Aleksandrowem bo jak dla mnie gość od początku jest jakimś nieporozumieniem w Legii). Właśnie moim zdaniem kilka słabyszch meczów, chwilowy spadek formy zrzucałbym na barki zawodników a w długotrwałym, wręcz permanentnym kryzysie i totalnej grze-piach upatrywałbym winy głównie trenera. Dla mnie to wygląda jakby nie potrafił dotrzeć do zawodników, ustalić efektywnej taktyki i wykorzystać ich atutów. Każe im grać coś, czego nie potrafią, daje zadania, których nie rozumieją i efektem jest kompletny chaos w grze. Nie wiem, może nie starczyło kasy na zakontraktowanie tłumacza?

Zwykle jestem daleki od zwalania winy na trenerów i bardzo nie lubię ekstraklasowej karuzeli trenerskiej ale w tym przypadku to chyba chleba z tej mąki nie będzie, niezależnie jaki skład będzie grał na boisku...

PostNapisane: 21 sierpnia 2016, 17:49 
Specjalista

Moja Obecna CZARNA PERŁA

Jakub Rzeźniczak, Tomasz Brzyski i Stojan Vranjes wylatuja z klubu - W KOŃCU!
O ile jeszcze Brzyski coś może by pograł, to Rzeźniczak KATASTROFA.
Zamiast Brzyskiego Broź powinien polecieć, bo ten też nie ma ochoty na grę :(

Moja Obecna Czarna Perła

PostNapisane: 22 sierpnia 2016, 07:59 
Przyjaciel forum

Loona Thic napisał(a):
Jakub Rzeźniczak, Tomasz Brzyski i Stojan Vranjes wylatuja z klubu - W KOŃCU!
O ile jeszcze Brzyski coś może by pograł, to Rzeźniczak KATASTROFA.
Zamiast Brzyskiego Broź powinien polecieć, bo ten też nie ma ochoty na grę :(

Z tego co się dowiedziałem, sielanka trwała już od wesela Rzeźniczaka. Najpierw Hasi zwolnił na nie tylko delegację, a nie wszystkich zaproszonych zawodników, a później dzień po nim kazał wszystkim stawić się na treningu. Ponoć zawodnicy grali przeciwko niemu, żeby Albańczyk został zwolniony. Jak widać, stało się inaczej ;)

Jeśli chodzi o Vranjesa, to mi go w ogóle nie szkoda, bo jest po prostu cienki. Do Rzeźniczaka mam sentyment, bo był naprawdę pewnym punktem drużyny, a ja widziałem go w Reprezentacji za Cionka. Niestety duże ambicje zrobiły swoje i facet pękł / pogubił się. Ostatnie mniej więcej 1,5 roku to mocny zjazd Kuby. Wg. mnie powinien wyjechać zagranicę (nawet do jakiegoś słabszego klubu) i na spokojnie się odbudować. Brzyskiego mi szkoda, bo zawsze grał na swoim poziomie. Jak był potrzebny, wchodził i zapierniczał.

Teraz pozostała kwestia Nikolica (od niego zależy czy odejdzie do Hull, czy nie) i Pazdana (za niego są ponoć konkretne oferty z Genoi i z Sampdorii, a także zapytanie z Hannoveru). Na miejsce Nikolica przewija się kilka ciekawych nazwisk (Portugalczyk z Crveny - Nie pamiętam nazwiska. W poprzednim sezonie bodajże 20 bramek i 13 asyst w 33 meczach. Były zawodnik m. in. Benfiki, Sportingu Lizbona), jakiś Rumun z Astry, który grał m. in. w Interze, a także... Berbatov). Jeśli chodzi o ew. zastępstwo Pazdana, na pewno musiałby ktoś przyjść, tym bardziej, że odpadł Rzeźniczak.

Poza tym, ponoć wróciła opcja wykupienia Jędrzejczyka.

Wczorajsze mecze:

* Zagłębie - Górnik Łęczna 0:0
* Jagiellonia - Lechia 0:1

PostNapisane: 22 sierpnia 2016, 11:28 
Forumowy terrorysta

Arka wygrywa z legią 3:1, brawo :ok: , jak wiadomo Arka i Lech to przyjaciele.

Obrazek

Porażka legii w kontekście wypowiedzi Mioduskiego z legii śmieszy :rotfl: . Stwierdził on, że kibice sa znudzeni meczami z Termaliką i tego typu ekipami (w domyśle mniejsze, biedniejsze kluby). Poźniej wiosną legia przegrała z Termaliką, a w tym sezonie legia poległa z Górnikiem Zabrze, Górnikiem Łęczna i Arką Gdynia.

Kolejny raz potwierdza się, że ‘’pycha kroczy przed upadkiem’’.

Trzeba rozróżnić to, że każdy może wygrać/remisować/przegrać z każdym
od
lekceważenia klubu z mniejszym budżetem, teoretycznie skazanego na niepowodzenie.

PostNapisane: 22 sierpnia 2016, 12:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Dużo piszesz przy porażkach Legii, gdy wygrywa i wchodzi do LM milczysz. Dlaczego? Nie umiesz po prostu się cieszyć gdy znowu mamy zespół w LM? Odnoszę wrażenie, że tylko czekasz aż mistrzowi kraju powinie się noga żeby zaatakować.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1