BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 12:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Piłka nożna - Ekstraklasa. Dyskusja na poziomie !
PostNapisane: 27 sierpnia 2016, 11:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Troszkę ciekawych nowinek w kwestii kibicowskiej.

Chodzą słuchy, że kibice Lecha i Wisły negocjują układ. Lech zerwałby zgodę z Cracovią na koszt Wisły. Wczoraj Wisła przybiła zgodę z Widzewem, miesiąc temu z Ruchem.

Ktoś może wie coś więcej ?? :niepewny:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 sierpnia 2016, 11:42 
Forumowy terrorysta

renoraines napisał(a):
Pary 1/8 finału Pucharu Polski:

Górnik Zabrze – Wigry Suwałki

GKS 1962 Jastrzębie – Górnik Łęczna

KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski – Arka Gdynia

Drutex -Bytovia Bytów – Śląsk Wrocław

Ruch Chorzów – Lech Poznań

Chojniczanka Chojnice – Wisła Kraków

Pogoń Szczecin – Jagiellonia Białystok

Puszcza Niepołomice – Piast Gliwice / Lechia Gdańsk

Piast-Lechia 0:0 ( k.3:5)

PostNapisane: 28 sierpnia 2016, 08:11 
Przyjaciel forum

Wczorajsze wyniki:

Pogoń Szczecin - Cracovia 1:1
Górnik Łęczna - Jagiellonia Białystok 0:2
Arka Gdynia - Zagłębie Lubin 1:1

Dzisiejsze mecze:

15:30 Lech Poznań - Piast Gliwice | Lech powinien sobie dzisiaj poradzić z bardzo mizernym w tym sezonie Piastem. |
18:00 Lechia Gdańsk - Termalika | Na papierze wychodzi jedynka, ale zarówno Lechia negatywnie, jak i Termalika pozytywnie lubi zadziwić. |
18:00 Ruch Chorzów - Legia Warszawa | Jestem dobrej myśli, i mam nadzieję, że Legia w końcu zacznie poważnie traktować ligę. |

PostNapisane: 28 sierpnia 2016, 12:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
zaznaczam że na mecze chodzę regularnie, krzyczę, śpiewam jestem kibicem, nie fanatykiem, nie chuliganem, rzadziej siedzę na "młynie", częściej na tzw. prostej.

binta napisał(a):
Troszkę ciekawych nowinek w kwestii kibicowskiej.

binta, są to układy o charakterze chuligańskim, zwykli kibice nie mają z tym nic w wspólnego.

binta napisał(a):
Chodzą słuchy, że kibice Lecha i Wisły negocjują układ. Lech zerwałby zgodę z Cracovią na koszt Wisły. Wczoraj Wisła przybiła zgodę z Widzewem, miesiąc temu z Ruchem.

Ciekawe, nie słyszałem o podchodach "kibiców" Wisły do Lecha Poznań, zastanawiam się co na to Arka Gdynia.
renoraines, coś wiesz?

Wracając do WSH (Wisła Sharks - najzagorzalsza kibolska grupa Wisły), po tym jak zaczęli układać się z Ruchem Chorzów i Widzewem Łódź, zgodę z krakowskim zespołem zerwały Stowarzyszenia Kibiców Lechii Gdańsk i Śląska Wrocław, i tak dla "chuliganów" TKWM
przestało istnieć. Co ciekawe po zerwaniu zgody WSH ogłosiło komunikat że barwy Lechii Gdańsk są i będą nadal akceptowane na stadionie przy ul. Reymonta.
Za to na ostatnim meczu Wisły ze Śląskiem na sektorze C(młyn Wisły) były palone barwy Śląska Wrocław.
Najśmieszniejsze jest to że na mecz Lechia - Wisła, krakowscy kibice nie przyjechali zorganizowaną grupą.
Ze strony młyna Lechii nie padły żadne przykre słowa w stronę Wisły.

Na stadionie Wisły za to widać ciekawe zjawisko, sektor C jest "niebieski", podczas meczu z Ruchem było zdecydowanie więcej kibiców z Chorzowa, wniosek z tego jest taki że Wisła przeżywa nie tylko kryzys sportowy, ale też kryzys związany z kibicami którzy przez swoje "dziwne" decyzje niszczą piękne tradycje.

Ciekawa "notatka" :
Kod:
Co zrobiła Wisła czemu żałuje decyzji Lechii Gdańsk? Analizując wypowiedzi różnych analityków zajmujących się tematyką kibiców w Polsce, przyszło zastanowienie dlaczego jedynie Lechii Gdańsk, a czemu też nie Śląska? Dziś odpowiedź jest łatwiejsza bynajmniej tak się wydaje, według ekspertów a są co do tego zgodni kiedy to jeszcze w latach 90-tych na pomorzu siły Lechii Arki Gdynia były w miarę wyrównane, o tyle siła kibicowska Lechii rośnie, dziś analitycy wskazują na Poznań i Gdańsk jako największe ośrodki kibicowskie w Polsce, podkreślając przy tym że moda na Lechię Gdańsk zaczyna zataczać coraz większe kręgi wychodząc daleko po za tereny województwa Pomorskiego, gdzie powstają coraz to nowe fan cluby tego klubu. Co do Wrocławia niestety w ostatnich latach zauważono tendencje spadkową w kwestii kibiców . Kibice Wisły czy jak to zwał osoby decyzyjne zdały sobie sprawę że popełniły błąd, i swoimi oświadczeniami na swoich stronach internetowych próbowali się usprawiedliwiać, łagodzić sytuacje jednocześnie próbując poróżnić Śląsk z Lechią popełniając następny błąd. Jak by tego było mało ostatnie wydarzenia jakie miały wydarzenia na meczu Wisły z Pogonią gdzie część kibiców Wisły lżyła na Śląsk dolały oliwy do ognia. Co na to Lechia? A no nic, nie odnosi się do żadnych oświadczeń nie komentuje i wydaje się że dobrze robi znając swoja siłę na Polskiej scenie Kibicowskiej, i zdaje się że przeszła z nowymi realiami do porządku dziennego . Dziś ktoś powie Wisła da sobie radę. Pewnie tak ale wydaje się że po przestrzeleniu sobie obydwu kolan z tych kolan będzie podnosić się wiele lat.
Pozdrawiam wszystkich kibiców piłki nożnej w Polsce

PostNapisane: 29 sierpnia 2016, 07:10 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
15:30 Lech Poznań - Piast Gliwice | Lech powinien sobie dzisiaj poradzić z bardzo mizernym w tym sezonie Piastem. |
18:00 Lechia Gdańsk - Termalika | Na papierze wychodzi jedynka, ale zarówno Lechia negatywnie, jak i Termalika pozytywnie lubi zadziwić. |
18:00 Ruch Chorzów - Legia Warszawa | Jestem dobrej myśli, i mam nadzieję, że Legia w końcu zacznie poważnie traktować ligę. |

* Lech - Piast 2:0 - Tak jak pisałem wyżej, Lech nie miał większych problemów z poradzeniem sobie z mizernym w tym sezonie Piastem. Ale... powinno być 1:1, bo w doliczonym czasie gry nie zostaje uznana prawidłowo zdobyta bramka dla Piast. Sędzia odgwizdał spalonego, a jak można było zobaczyć w powtórkach, na spalonym nie był strzelający, a jego kolega. Arbiter pomylił się, bo myślał, że to ten drugi oddawał strzał. No cóż, Lech znowu poszkodowany przez sędziów, a oni gwiżdżą tylko na korzyść Legii.

* Lechia - Termalika 1:2 - Również tak jak pisałem wyżej, papier papierem, a Termalika po raz kolejny pozytywnie zadziwiła :)

* Ruch - Legia 0:2 - Bez fajerwerków, ale najważniejsze, że zwycięsko. Cieszą pierwsze bramki ligowe w tym sezonie strzelone przez Nikolica. Do Środy rozstrzygną się wszystkie kwestie transferowe, a dzisiaj na "Okęciu" ma ponoć wylądować Miro Radović.

Pawel - Dzięki za wyjaśnienie. Nie siedzę tak w kwestii kibicowskiej. Zawsze dobrze się dowiedzieć czegoś więcej :ok:

PostNapisane: 29 sierpnia 2016, 13:05 
Forumowy terrorysta

Triada Arka Cracovia Lech ma się dobrze.

Lech-Piast 2:0, wczorajszy mecz wyrównany. Dobrze się zaprezentowali Bednarek, Tetteh (szybki i przewidujący, gdy gra na ‘’siebie’’ a nie z Trałką mimo ponownego wystawienia tego duetu) oraz strzelcy goli Formella i Gajos. Po stronie gości Szmatuła.

Przepisy gry w piłkę nożną określają m.in., że zawodnik nie musi dotknąć piłki, żeby odgwizdać spalonego, zawodnik ma być aktywny w grze. Nie szukał gdzie można pobrać przepisy, podpowiem na stronie pzpn, nie ana(L)izował, a jak wyżej widzimy menta(L)ność, komp(L)eksy ponownie dały znać o sobie, pokazując brak chęci poszerzenia wiedzy.

Lech zwolnił Urbana :] .

PostNapisane: 29 sierpnia 2016, 14:08 
Przyjaciel forum

Ma przeszkadzać bramkarzowi. Dla tych, którzy nie pojmują... stać na linii strzału. Piłkarz Piasta przez, którego został odgwizdany spalony na linii strzału nie stał. Spalony został odgwizdany dlatego, bo arbiter myślał, że uderzył zawodnik, który stał na spalonym. No, ale ty jak zwykle widzisz wszystko po swojemu. Wg. swoich chorych urojeń, potrafiłbyś swojej głowie "wmówić" wszystko. Przyzwyczaiłem się. Myślę, że nie tylko ja.

Co do zwolnienia Urbana, niezły chaos... Dostają w łeb (ew. remisują) co mecz - trener zostaje. Facet w ostatnich 4 meczach ma 3 zwycięstwa i 1 remis - trenera zwalniają. Tylko w naszej lidze takie rzeczy. No, w sumie nie tylko, ale prawie.

Nowego trenera Lecha powinniśmy poznać we Wtorek w godzinach popołudniowych.

Poza tym, z obozu Wisły dobiegają kolejne mało pozytywne informacje. Tym razem klub z Krakowa wycofał z rozgrywek drugą drużynę, która występowała w III lidze.

PostNapisane: 29 sierpnia 2016, 15:10 
Forumowy terrorysta

Tak, tak, a z daltonistą o kolorach też nie ma sensu rozmawiać...

PostNapisane: 29 sierpnia 2016, 17:31 
Przyjaciel forum

Szkoda klawiatury.

Nowym trenerem Lecha najprawdopodobniej zostanie Nenad Bjelica, który ostatnio pracował we Włoskiej Serie B - Specia Calcio.

PostNapisane: 29 sierpnia 2016, 17:33 
Przyjaciel forum

Szkoda klawiatury.

Nowym trenerem Lecha najprawdopodobniej zostanie Nenad Bjelica, który ostatnio pracował we Włoskiej Serie B - Specia Calcio.

PostNapisane: 29 sierpnia 2016, 23:35 
Specjalista

Moje BMW: 530 diesel
Kod silnika: M57D30
Garaż: Moje Byłe Sreberko
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=101097

Moja Obecna CZARNA PERŁA
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 3#p1477693

Moje obecne GRAYowe e61 SILVER BULLET
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=163310
renoraines napisał(a):
Lech-Piast 2:0, wczorajszy mecz wyrównany. Dobrze się zaprezentowali Bednarek, Tetteh (szybki i przewidujący, gdy gra na ‘’siebie’’ a nie z Trałką mimo ponownego wystawienia tego duetu) oraz strzelcy goli Formella i Gajos. Po stronie gości Szmatuła.

Przepisy gry w piłkę nożną określają m.in., że zawodnik nie musi dotknąć piłki, żeby odgwizdać spalonego, zawodnik ma być aktywny w grze. Nie szukał gdzie można pobrać przepisy, podpowiem na stronie pzpn, nie ana(L)izował, a jak wyżej widzimy menta(L)ność, komp(L)eksy ponownie dały znać o sobie, pokazując brak chęci poszerzenia wiedzy.
.

Ale binta ma racje reno.
Na spalonym nie był Szeliga.
Byłoby 1:1 i inaczej poukładałoby się wszystko.
Poszła kontra 2:0 i po sprawie.
Sędzia miał prawo nie zauważyć, ale też tu jest EWIDENTNY BŁAD SĘDZIEGO, bo zawodnik na pozycji spalonej nie miał kontaktu, ani nie brał udziału.

Moja Obecna Czarna Perła

Mój Obecny GRAY Silver Bullet

PostNapisane: 30 sierpnia 2016, 07:39 
Przyjaciel forum

Loona Thic napisał(a):
renoraines napisał(a):

.

Ale binta ma racje reno.
Sędzia miał prawo nie zauważyć, ale też tu jest EWIDENTNY BŁAD SĘDZIEGO, bo zawodnik na pozycji spalonej nie miał kontaktu, ani nie brał udziału.

Loona, nie przetłumaczysz. Ten typ tak ma. Ten człowiek potrafiłby nawet sobie wmówić to, że białe jest czarne, byle tylko było "na jego". Tzw. klapki na oczach, albo Bóg jeszcze wie co. Piszemy o spalonym, a on o... daltonizmie. Sam rozumiesz.

Zgodnie z wczorajszą zapowiedzią, Serb Bjelic trenerem Lecha.

Dzisiaj na testy medyczne do Legii ma przylecieć Kazaiszwili. To reprezentant Gruzjii, który grał ostatnio w Vitesse, gdzie w 100 paru meczach zdobył 25 bramek. Gra na pozycji ofensywnego pomocnika.

PostNapisane: 30 sierpnia 2016, 11:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):

Spekulacje dotyczące nowego trenera trwały już od dawna, a wybór ostatecznie padł na Chorwackiego szkoleniowca. Bjelica ma za sobą także karierę piłkarską. Jako trener wcześniej pracował głównie w Austrii, a ostatnio we Włoszech.

PostNapisane: 30 sierpnia 2016, 12:26 
Forumowy terrorysta

Loona Thic napisał(a):
renoraines napisał(a):

.

Ale binta ma racje reno.

Loona Thic, wiesz doskonale co uważam na jego temat, łamania przez niego własnego słowa, zaprzeczania sobie samemu i tego typu ana(L)iz :rotfl: sytuacji w ruchu ze stop klatki. On nawet nie zrozumiał aluzji z daltonizmem, czyli tak jak z daltonistą o kolorach tak z nim o piłce nie ma już sensu rozmawiać.
Przeczytaj co napisałem, a zacytowałeś. Po to wspomniałem, że zawodnik nie musi dotknąć piłki, żeby odgwizdać spalonego, bo na logikę nie chodziło o strzelca,który dotykał piłkę czyli Szeligę. Na spalonym był Mraz, stał jak posąg? W przepisach, art.11, mowa jest szeroko o przeciwniku, nie dotyczy to tylko i wyłącznie bramkarza. Co na to pan Sławek? :rotfl: W powyższym artykule jest wszystko opisane, można sobie poszukać.
-----------------------------------------------------------------------------

Ruch – legia w Chorzowie. Tak wyglądała szatnia gości, po opuszczeniu ich przez legie
https://twitter.com/neo_hks/

Szeroko komentować tego nie trzeba, przypomnę wiec dowcip, mimo upływu lat nadal aktualny i odpowiedni do powyższego filmiku.
Hotelowy bar:
-Gość: drinka!
-Barman: z lodem?
-Gość- bez loda!
-Barman - szanowny pan słomkę zamówi również czy wyciągnie ją z butów?

PostNapisane: 30 sierpnia 2016, 15:46 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):

Spekulacje dotyczące nowego trenera trwały już od dawna, a wybór ostatecznie padł na Chorwackiego szkoleniowca. Bjelica ma za sobą także karierę piłkarską. Jako trener wcześniej pracował głównie w Austrii, a ostatnio we Włoszech.

Wiem, wiem. Pisałem o tym wyżej ;) Nie kojarzę gościa, ale życzę powodzenia.

Zgodnie z tym co pisałem wyżej, Gruzin Kazaiszwili przebywa na testach medycznych w Legii.

http://www.90minut.pl/news/269/news2698 ... Legii.html

Ponadto, kontrakt podpisał dzisiaj zapowiadany wcześniej Radović. Cieszę się z powrotu Mira, i mam nadzieję, że nie pogubił po drodze formy :) Na testach medycznych w Ruchu Chorzów przebywa natomiast Niezgoda. Niech się chłopak ogrywa :ok:

PostNapisane: 30 sierpnia 2016, 21:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
binta napisał(a):
Ponadto, kontrakt podpisał dzisiaj zapowiadany wcześniej Radović. Cieszę się z powrotu Mira, i mam nadzieję, że nie pogubił po drodze formy :)

Z tego co gdzieś czytałem mają go WYKUPIĆ z Partizana. Pół roku temu był do wzięcia za DARMO. Polityka Pana Leśnodorskiego jest niesamowita. Dobrze, że wraca bo to jest duch tego zespołu i czy będzie grał czy nie to atmosfera zawsze będzie lepsza a to ważne.

PostNapisane: 30 sierpnia 2016, 22:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Ja znowu czytałem że rozwiązał kontrakt z Partizanem za porozumieniem stron.

PostNapisane: 31 sierpnia 2016, 07:02 
Przyjaciel forum

Rafał napisał(a):
binta napisał(a):
Ponadto, kontrakt podpisał dzisiaj zapowiadany wcześniej Radović. Cieszę się z powrotu Mira, i mam nadzieję, że nie pogubił po drodze formy :)

Z tego co gdzieś czytałem mają go WYKUPIĆ z Partizana. Pół roku temu był do wzięcia za DARMO. Polityka Pana Leśnodorskiego jest niesamowita. Dobrze, że wraca bo to jest duch tego zespołu i czy będzie grał czy nie to atmosfera zawsze będzie lepsza a to ważne.

Zapłacą za niego 200-300 tyś. Euro. To chyba nie są wielkie pieniądze :) Pół roku temu Panowie nie dogadali się co do długości kontraktu, a Miro był po kontuzji, bez gry, więc Prezes Leśnodorski też nie mógł się zgodzić na wszystko to co oczekiwał Miro. Prezes chciał mu dać pół roku na dojście do siebie / pokazanie czy dalej jest w formie, a później przedłużenie kontraktu. Wg. mnie to dobra "polityka". Tu nie chodzi o to, by brać ludzi za zasługi, a o to, by byli realnym wzmocnieniem.

Z obozu Legii płyną natomiast kolejne głosy transferowe. Ponoć dzisiaj do W-wy mają przylecieć przedstawiciele Bordeaux, którzy chcą "zabrać" Lewczuka. Kwota - ok. miliona Euro. Jeśli Igor odejdzie, do W-wy zawita najprawdopodobniej obrońca Pogoni - Jakub Czerwiński, a Legia aktywuje kwotę odstępnego w wysokości pół miliona Euro.

A poniżej odpowiedź kibiców Legii na śmieszne zachowanie kibiców Ruchu, którzy przy okazji ostatniego meczu w Chorzowie, weszli do pustego pociągu którym przyjechali Legioniści, w celu przejęcia fantów (barw itd.). Przejęli, ale... żywność i napoje :P

http://www.dzienniknarodowy.pl/2439/kib ... -ruchu-ch/

Jeśli chodzi o inne kluby, z Piasta odszedł dotychczasowy trener, a na tą chwilę najpoważniejszym kandydatem na objęcie posady w Gliwicach jest Piotr Mandrysz.

Do Koseckiego w Sandhausen może dołączyć natomiast Daniel Łukasik z Lechii.

PostNapisane: 31 sierpnia 2016, 07:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
binta napisał(a):
Zapłacą za niego 200-300 tyś. Euro. To chyba nie są wielkie pieniądze :) Pół roku temu Panowie nie dogadali się co do długości kontraktu, a Miro był po kontuzji, bez gry, więc Prezes Leśnodorski też nie mógł się zgodzić na wszystko to co oczekiwał Miro. Prezes chciał mu dać pół roku na dojście do siebie / pokazanie czy dalej jest w formie, a później przedłużenie kontraktu. Wg. mnie to dobra "polityka". Tu nie chodzi o to, by brać ludzi za zasługi, a o to, by byli realnym wzmocnieniem.

W końcu i tak dostał kontrakt na tyle co chciał. To, że w piłkę umie grać nikt chyba nie wątpił i że wróci do formy było kwestią czasu. Nigdy nie był piłkarzem wybitnym ale przez całą karierę trzyma równy poziom. Pół roku temu już powinien trafić do Legii i tyle.
binta napisał(a):
Jeśli chodzi o inne kluby, z Piasta odszedł dotychczasowy trener, a na tą chwilę najpoważniejszym kandydatem na objęcie posady w Gliwicach jest Piotr Mandrysz.

Albo dojdzie do sensacji i wróci Radoslav Latal.

PostNapisane: 31 sierpnia 2016, 07:52 
Przyjaciel forum

Rafał napisał(a):
binta napisał(a):

W końcu i tak dostał kontrakt na tyle co chciał. To, że w piłkę umie grać nikt chyba nie wątpił i że wróci do formy było kwestią czasu. Nigdy nie był piłkarzem wybitnym ale przez całą karierę trzyma równy poziom. Pół roku temu już powinien trafić do Legii i tyle.
binta napisał(a):

Albo dojdzie do sensacji i wróci Radoslav Latal.

Dostał, ale po tym jak te pół roku już, gdzie indziej pograł i pokazał to co pokazał ;) Nie zapominaj o tym jak i w jakim momencie odszedł z Legii. Leśnodorski zaproponował mu swoje warunki, które nie były jakieś nie do przyjęcia. Skoro był pewien swojej formy, powinien przyjść na te pół roku, a później jego kontrakt zostałby przedłużony. Bo taką opcję właśnie obiecał prezes. Dla jasności, ja też byłem za tym, by pół roku temu dać mu ten dwuletni kontrakt i sprowadzić do Legii.

Latal ponoć dostał ofertę ze Slavii Praga. Nie chce mi się za bardzo wierzyć, by po tym dlaczego (brak dogadania się z zarządem w kwestii transferów) odszedł, nagle miał wrócić. No, ale czas jak zwykle pokaże.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1