Witam wszystkich niedawno zakupiłem sobie E46 318i i potrzebuje aby ktoś mi pomógł i wyjaśnił jak się za co zabrać.
Zacznę od tego iż chciał bym doprowadzić "zewnętrzne oświetlenie do fajnego stanu" niżej wszystko postaram się ładnie objaśnić.
1.Zaczniemy od tyłu auta chciał bym wymienić te światła co są na klapie bagażnika:
1.Lepiej kupić nowe w dobrym stanie i po prostu wymienić ?
2.Spróbować je jakoś wypolerować ?
Co się bardziej opłaci ?? (ja ogólnie skłaniam się ku pierwszej opcji)
Poniżej zdjęcia:

2.Wymiana kierunkowskazów bocznychTutaj również dwie opcje
1.Kupić nowe
2.Polerka
Co się bardziej opłaca itd...
Zdjęcia:

PS jak by ktoś mógł podesłać jakieś materiały jak te boczne kierunki pozdejmować był bym wdzięczny.
3.I wreszcie lampy przednie tutaj będzie wydaje mi się najwięcej zachodu i kosztów 
Tutaj temat jest bardziej skomplikowany więc rozpiszę to trochę w innej formie.
Otóż według mnie obydwie lampy przednie są do wymiany lub do wypolerowania (ale z tego co wiem moich lamp już nie idzie efektywnie wypolerować żeby to wszystko było jak być powinno.I potrzebuję waszego zdania na ten temat.
Ogólnie w aucie chciał bym mieć ringi (lub nowe lampy z gotowymi ringami) ogólnie efekt lamp chciał bym aby był taki:

Rozważam też opcje jakiś białych ringów
I jak się do tego zabrać ?? Aktualnie moje lampy wyglądają tak:

I tu pytania:
Zrobić polerkę kupić ringi i zamontować ?
Kupić gotowe lampy z ringami coś w tym stylu ? --->http://allegro.pl/lampy-nowe-bmw-e46-sedan-01-05-ringi-ccfl-black-i6236046774.html
Bardziej się skłaniam do drugiej opcji ale tutaj rodzą się problemy natury technicznej.
1.Jak z jakością takich lamp ? Dadzą radę w zimie nie zaparują w przeciągu jednego roku itd ?
2.Montaż mam zwykłe lampy z samo poziomowaniem i czy takie lampy co podałem podołają temu (tzn czy będzie wszystko działać tak jak fabryka dała) Bo jak mniemam muszę szukać lamp które mają w opisie "Lampy posiadają wbudowane silniczki elektryczne"
Jest jeszcze 3 opcja może kupie same klosze i ringi i to po prostu zamontuje ?
Co waszym zdaniem z tym wszystkim zrobić ?? I jak się do tego wszystkiego zabrać?!