BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Zbiera mi sie woda pod kanapą
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 16:28 
Pierwsze kroki

Witam. Tak jak w temacie. Od dłuzszego czasu po myciu czy deszczu pod tylnia kanapa obok pompki paliwowej(nie pod ta blacha tlyko odrazu jak sie podniesie kanape) zbiera mi sie woda...od czego to moze byc? uszczelki szyb mam powymieniane...gdzie tam moze cos leciec?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 16:57 
Pierwsze kroki

Cześć - miałem to samo - uszczelnij tylne lampy .

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 17:11 
Pierwsze kroki

a mozesz to jakos bardziej rozwinąć?

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 17:26 
Pierwsze kroki

siemka ja mam u siebie to samo i tez nie wiem jak sobie z tym poradzic a moze to jest przyczyna mojego problemu z is-em ze brak mu mocy moze woda dostaje sie przez pompke do paliwa jak myslisz??

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 17:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
mecenas61 napisał(a):
Cześć - miałem to samo - uszczelnij tylne lampy .

Koledze chodzilo chyba o to ze po zdjeciu lampy....masz tam uszczelke...ktora gdy lampa jest zalozona znajduje sie miedzy karoseria a lampa....nie pozwalajac wodzie dostac sie do srodka pojazdu....moze tam cos jest nie tak...chociaz moim zdaniem to nie bardzo mozliwe zeby przez nieszczelosc lampy woda przedostawala sie az pod kanape...bo to ze woda przez lampe moze znajdowac sie w bagazniku to oki...ale pod kanapa :zdziwko:

MOGE SIE MYLIC ;)

MarekBMW3 napisał(a):
brak mu mocy moze woda dostaje sie przez pompke do paliwa jak myslisz??

Jesli woda by sie mieszala z paliwem to malo bardzo realne zeby przez to motor nie mial mocy....bo moim zdaniem musialo by tej wody byc bardzo duzo....ja raczej obstawial bym na to ze ta woda jaest przyczyna uszkodzenia samej pompki i ona juz nie wytwarza takiego jak potrzeba cisnienia paliwa...przez wode mogly zasniedzies styki...lub w samej pompce cos robi zwarcie...proponowal bym najpierw poszukac i zlikwidowac nieszczelnosci a pozniej wymienic na inna pompke i zobaczyc co sie bedzie dzialo.

Pozdrawiam
Łukasz

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 19:33 
Pierwsze kroki

spoko dzieki za rade

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 19:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
Marku nie ma problemu...ale tak na marginesie to brak mocy samochodu moze byc spowodownay nie tylko awaria pompki...to moze byc rowniez calkiem cos innego.

Pozdrawiam
Łukasz

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 20:50 
Pierwsze kroki

tak wiem wiem ale mimo wszystko wielkie dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 16:49 
Pierwsze kroki

Iglu - a chcesz się założyć, dobrze kumasz że woda dostaje się między karoserią a tylną lampą. Ale nie do końca to wam dopiszę
Woda jak dostanie się na tył auta (w moim przypadku nie było uszczelki przy lampie ) to jak tył auta jest wyżej woda zapierdziela na przód auta pod oparciem na dół pod kanapę i tam się zbiera . W innych autach jak przecieka to zbiera się w dole gdzie koło zapasowe , ale w bm - ach są wytłoczenia w bagażniku tak że woda jak rynną zapiepsza do przodu.
Pozdrawiam.

Tytuł: Re: Zbiera mi sie woda pod kanapą
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 17:55 
Pierwsze kroki

_BBoyOne_ napisał(a):
Witam. Tak jak w temacie. Od dłuzszego czasu po myciu czy deszczu pod tylnia kanapa obok pompki paliwowej(nie pod ta blacha tlyko odrazu jak sie podniesie kanape) zbiera mi sie woda...od czego to moze byc? uszczelki szyb mam powymieniane...gdzie tam moze cos leciec?

Jeśli masz szyberdach to bardzo możliwe że wężyk odprowadzenia wody się zsunął i woda dostaje sie do wewnątrz spływając bokiem po tylnym słupku pod kanapę , mój znajomy tak miał w swojej e36. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2008, 18:25 
Pierwsze kroki

-BBoyOne- jak zlikwidujesz ten przeciek to podziel się wiadomisciami tu na forum , bo jak to bywa u każdego co innego .
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2008, 20:41 
Pierwsze kroki

Ja w E36 też to miałem.Woda stała we wgłębieniach pod kanapą,a przy okazji i gąbka kanapy była nasiąknięta.U mnie woda dostawała sie śrubami od pasów bezpieczeństwa.Śruby wykręciłem, posmarowałem silikonem i skrętka .I miałem spoko.

Tytuł:
PostNapisane: 20 stycznia 2008, 04:46 
Pierwsze kroki

mecenas61 napisał(a):
-BBoyOne- jak zlikwidujesz ten przeciek to podziel się wiadomisciami tu na forum , bo jak to bywa u każdego co innego .
Pozdrawiam.

...aktualnie to nie mam auta bo mialem dachowanie;/...ale z ubezpeczenia idzie sianko wiec bawarka sie robi...mechanik dojdzie do tego to napisze;) Pozdrawiam

[ Dodano: 19 Luty 2008, 20:53 ]
...i jak znalazl ktos juz przyczyne? Mechanik zalozyl mi uszczeli na nowo...jest jeszcze gorzej...ale chyba wiem gdzie problem...nie dziala mi lampka w lewym slupu a dzialala...i do tego mam gore kanapy mokra czyli musi lecic od gory gdzies...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1