BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Test: jakim jesteś typem kierowcy...
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 16:26 
Pierwsze kroki

http://auto.gazeta.pl/auto/1,48297,1931135.html

Ciekawe co wam wyjdzie :P ?? Odpowiedzialny, zalękniony czy słodka idiotka? :rotfl:

Oto jak mi wyszedl wynik ;) - ...ogolnie wszystko sie zgadza :hyhy:

Jesteś typem ODPOWIEDZIALNEGO KIEROWCY
Jesteś całkiem dobrym, normalnym i odpowiedzialnym kierowcą. Owszem, zdarzają ci się chwile słabości, ale przecież nie wszyscy muszą być święci. Czasem zaklniesz pod nosem, zatrąbisz na kogoś, czegoś się wystraszysz, ale nie robisz nic, kierując się złą wolą. Po prostu irytują cię kierowcy, którzy zachowują się nie do końca racjonalnie, a i tobie zdarza się zaspać na rondzie. Pracuj nad sobą, a wszystko będzie dobrze.

**EDIT**

A tu coś extra dorzucam :P ;)

VADEMECUM KIEROWCY

1. Dresiarz za kółkiem:

Opis osobowości:

Zwykle osobowości brak, choć występują tutaj szczątkowe cechy takie jak: złośliwość, skłonność do brutalności i używek. Prawie nie występuje w wieku powyżej 35 lat, gdyż naturalna selekcja i przydrożne drzewa ograniczają znacząco populacje.

Główne wady i zagrożenia:

- zachowuje się jak król szosy, wynika to z poczucia wyższości wobec reszty (myślącej) świata,

- wyprzedza na trzeciego,

- zajeżdża drogę,

- omija korek i kolejkę do skrętu na każdy możliwy sposób,

- bardzo nadmierna szybkość,

- wszystkie inne zagrożenia wynikające z ograniczonej wyobraźni i niskiego IQ.

Ulubione samochody:

Zależnie od zasobności portfela, ale na pewno nie będzie to Wartburg kombi. Autko musi być szpanerskie, nawet jeśli jest tanie. Nawet maluch będzie miał przyciemniane szyby, spojler, płytę CD na lusterku (obowiązkowo!) i dużą naklejkę w obcym języku (treść nieistotna, najczęściej PIONEER) a jak starczy forsy to i neonówki pod podwoziem...Wewnątrz sprzęt grający musi być najlepszy (czytaj: z największa liczba migających lampek) i głośniki skierowane na zewnątrz, żeby wszyscy wiedzieli, ze jedzie nie byle kto. Bardziej zamożni Młodociani używają samochodów lepszych marek dochodząc nawet do BMW. Jest tez pewna zasada:

- im lepszy samochód tym mniej ozdobników - po prostu nie są już wtedy konieczne do nęcenia panienek.

2. Żółtodziób

Opis osobowości:

Jest to osobnik zaraz po kursie prawa jazdy wiec może to być każdy rodzaj osobowości. Zwykle po przejechaniu pierwszego tysiąca kilometrów zamienia się w normalnego kierowcę lub przechodzi do innej kategorii z mojej listy.

- zbyt mała prędkość,

- nieprzemyślane manewry,

- jazda bez świateł,

- kłopoty z manewrowaniem po zatłoczonym skrzyżowaniu.

Ulubione samochody:

Nie ma reguły. Najczęściej taki, jaki rodzice przeznaczają na straty.

3. Sixa

Opis osobowości:

Żeńska odmiana Żółtodzioba. Przedstawicielki tej grupy najczęściej w prostej linii przechodzą do grupy nr 4. Jeśli uda się im wyjść poza moja listę - proszę o kontakt listowny celem złożenia osobistych gratulacji

- zbyt mała prędkość,

- bezsensowne manewry,

- jazda bez świateł,

- kłopoty z manewrowaniem po zatłoczonym skrzyżowaniu,

- hamowanie na zakręcie, etc.

Ulubione samochody:

Małe, ponieważ zbyt odlegle fragmenty mogłyby zostać zapomniane podczas parkowania lub zakręcania.

4. Kobieta za kierownica

Opis osobowości:

Matka, żona, kochanka.

Poza wadami wymienionymi w pkt. 3 dochodzą inne, które przy sixie można było przemilczeć, ale tutaj już nie. Temat - rzeka , ale spróbuje:

- niemal cala uwagę pochłania jej strona techniczna prowadzenia samochodu,

- trzyma się kurczowo środka jezdni,

- używa lusterek wyłącznie do poprawiania make-up'u,

- włącza lewy kierunkowskaz i skręca w prawo,

- zero kontaktu z innymi użytkownikami drogi, brak reakcji na standardowe znaki dawane ręka lub światłami (Co tak śmiesznie miga??),

- obserwuje tylko wąski fragment drogi przed maska,

- nagle hamuje (np. tuz przed skrzyżowaniem gdy zapala się żółte światło),

- prędkość uzależnia od aktualnego nastroju a nie od warunków,

- zero wyobraźni i przewidywania,

- wjeżdża na skrzyżowanie mimo, ze nie może z niego zjechać i oczywiście zostaje na nim przez kolejna zmianę świateł tworząc korek, uff... bolą mnie palce od klawiszy..., ))

- blokuje szybki pas, bo za 5 kilometrów skręca w lewo,

- po długim oczekiwaniu na drodze podporządkowanej w końcu zamyka oczy, zaciska dłonie na kierownicy i... rusza... no i... Bum!!!,

- stwarza zagrożenie nawet po opuszczeniu samochodu potrafi go bowiem zaparkować na środku skrzyżowania, lub 5 cm od otwierających się na zewnątrz drzwi czyjegoś domu.

Ulubione samochody

Nie rozróżnia marek. Zwykle małe lub średnie, czasem (gorzej) większe.

Uwaga:

Do kobiet za kierownica rzadko zaliczają się tez niektórzy mężczyźni. Są to przypadki beznadziejne ale i nieliczne przez co nie chce mi się dla nich tworzyć oddzielnej kategorii.

Dupa Wolowa?.

5 Kapelusznik

Opis osobowości

Drobnomieszczanin, w weekendy zwany tez niedzielnym kierowca.

- zbyt wolna jazda, często najszybszym pasem,

- brak reakcji na sygnały świetlne,

- anemiczne i niesygnalizowane manewry,

- przyprawiające innych o ataki bluźnierstwa dojeżdżanie na luzie do skrzyżowania,

- fanatyczne przestrzeganie ograniczeń prędkości,

- patrzy tylko przed siebie, gdyż utrzymanie się na prostej drodze absorbuje 100% jego uwagi.

Ulubione samochody

Wszystkie modele Skody, ale głównie te starsze. W grę wchodzą też Trabanty i duże Fiaty, czasem maluchy.

Uwaga:

Skarcony używa brzydkich wyrazów. Jest przekonany, ze wszyscy użytkownicy drogi oprócz niego to wariaci chcący się pozabijać.

6. Weteran szos

Opis osobowości

Jeździ samochodem tak długo, ze powinien nauczyć się już paru podstawowych rzeczy, a się nie nauczył. Zna wszystkie potrzebne mu drogi na pamięć. Wszelkie zmiany pierwszeństwa i objazdy traktuje jako złośliwość Zarządu Dróg Miejskich wobec jego osoby.

Główne wady i zagrożenia

Wszelkie zagrożenia wynikające ze złego stanu technicznego samochodu i właściciela.

Ulubione samochody

Stare trupy odziedziczone po przodkach którzy zginęli w kampanii wrześniowej.

7. Rolnik przejazdem w mieście

Opis osobowości

Rolnik przejazdem w mieście. Nocą nosi nazwę cicho-ciemny, bowiem zapala światła dopiero na wyraźne zadanie policjanta. Zaraz potem zresztą gasi.

Główne wady i zagrożenia

- niemożność zrozumienia, ze w Fiata 125 wchodzi tylko 5 osób i 50 kg buraków, a każdy dodatkowy burak stwarza ryzyko, ze samochód zapadnie się pod własnym ciężarem,

- brak zrozumienia dla obowiązku włączania w nocy świateł przy jednoczesnych podwyżkach cen elektryczności,

- nieumiejętność poruszania się po ulicy szerszej niż 6 metrów,

- ignorowanie wszelkich objawów niesprawności samochodu,

- nieznajomość znaków drogowych i przepisów.

Ulubione samochody

Fiat 125, Żuk, Tarpan - obowiązkowo przerdzewiale na wylot.

Uwaga:

Nie drążnic! Na wszystkie pytania przytakiwać! Rozdrażniony zawoła kolegów izablokują cala drogę. Kilka razy akcja taka rozszerzyła się na cały kraj.

8. Polski chamek

Opis osobowości

Cham pospolity. Ma kłopoty z czytaniem, pisaniem i liczeniem. Jego zachowanie wynika z chęci odreagowania na upokorzenia codzienności.

Główne wady i zagrożenia

- zajeżdża drogę,

- nie przepuszcza nawet jeśli nic mu to nie szkodzi,

- wciska gaz, kiedy próbujesz go wyprzedzić, a jak zrezygnujesz - zwalnia,

- omija korek i kolejkę do skrętu na każdy możliwy sposób,

- i wiele innych, które jego mały móżdżek wymyśla on-line.

Ulubione samochody:

- Brudne.

9. Procentowiec

Opis osobowości

Pijak - minimum 4 piwa przed jazda.

Główne wady i zagrożenia

Wszelkie związane z pomrocznościa jasna.

Ulubione samochody

W jego stanie - bez znaczenia. Byleby jechało samo.

10. Dawca narządów

Opis osobowości

Kierowca motocykla wyścigowego z umiejętnościami rikszarza. Jeździ i żyje szybko i krótko.

Główne wady i zagrożenia

- bardzo nadmierna prędkość,

- może przejechać na wylot przez samochód nie posiadający wzmocnień bocznych,

- w wypadku może uszkodzić swoje narządy, jakże cenne dla społeczeństwa.

Ulubione samochody

Używa tylko motocykli. Im są głośniejsze - tym lepiej. Jeśli zdjęcie tłumika nie wystarczy dawca przy każdym przyspieszaniu wydaje ustnie dźwięk:

UUUaaaaaaeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!

Ostatnio edytowano 12 stycznia 2008, 17:51 przez Tyskaczpl, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 16:34 
Forumowicz

Moje BMW: E65 730i
Ja mam to samo :P

"Jesteś typem ODPOWIEDZIALNEGO KIEROWCY
Jesteś całkiem dobrym, normalnym i odpowiedzialnym kierowcą. Owszem, zdarzają ci się chwile słabości, ale przecież nie wszyscy muszą być święci. Czasem zaklniesz pod nosem, zatrąbisz na kogoś, czegoś się wystraszysz, ale nie robisz nic, kierując się złą wolą. Po prostu irytują cię kierowcy, którzy zachowują się nie do końca racjonalnie, a i tobie zdarza się zaspać na rondzie. Pracuj nad sobą, a wszystko będzie dobrze."

:hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 16:35 
Pierwsze kroki

Jesteś całkiem dobrym, normalnym i odpowiedzialnym kierowcą. Owszem, zdarzają ci się chwile słabości, ale przecież nie wszyscy muszą być święci. Czasem zaklniesz pod nosem, zatrąbisz na kogoś, czegoś się wystraszysz, ale nie robisz nic, kierując się złą wolą. Po prostu irytują cię kierowcy, którzy zachowują się nie do końca racjonalnie, a i tobie zdarza się zaspać na rondzie. Pracuj nad sobą, a wszystko będzie dobrze.

A to mi :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 16:41 
Pierwsze kroki

przydal by sie bardziej rozbudowany test tego typu... bo nam wszystkim to samo bedzie wychodzić.. - hehe... :P

Jak ktoś zna większe i lepsze takie testy to zostawcie linka ;)

pzdr.

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 16:51 

:zdziwko:

bez sensu. jakbym to pokazał kolegom i tak stwierdziliby, że oszukiwałem :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:05 
Wszyscy są odpowiedzialni? :zalamany: :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:09 
Forumowicz

Za mało jest pytań i możliwości odpowiedzi bo w niektórych przypadkach postąpił bym całkiem inaczej niż są te opcje do wyboru...

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:13 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ta, mi też tak wyszło...

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:28 
Pierwsze kroki

Najwidoczniej w Polsce mamy samych świetnych i odpowiedzialnych kierowców :hurra: :super:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:30 
Forumowicz

Tyskaczpl napisał(a):
Najwidoczniej w Polsce mamy samych świetnych i odpowiedzialnych kierowców :hurra: :super:

ale tylko kierowników BMW :P bo reszta to szkoda gadać :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:35 
Zacna persona forum

Jesteś typem MAD MAXA
Zdejmij nogę z gazu, to porozmawiamy. Rozumiemy, masz 13 lat i musisz się po raz dwudziesty popisać przed koleżanką z klasy. Rozumiemy, że lubisz, jak koledzy nazywają cię "Mad Max". Ale sam pomyśl: gdyby po drogach jeździły tylko takie dzieciaki jak ty, to mielibyśmy nie sześć tysięcy ofiar rocznie, ale tysięcy dwadzieścia. Jesteś ponad prawem, znaki ograniczenia do 70 km/h nie są dla ciebie? W ogóle byśmy się tobą nie przejmowali, ale przez swoje wygłupy możesz zaszkodzić, niestety, nie tylko sobie. Także zupełnie normalnym kierowcom, kiedy swoim piętnastoletnim "bolidem" wyrżniesz w nadjeżdżający z przeciwka samochód wiozący rodzinę na wakacje.
Kup film: Mad Max: Wojownik szos

:hyhy: YEAH !

Ja przynamniej nie ściągałem !

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Ostatnio edytowano 12 stycznia 2008, 17:38 przez MAJSU_old, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25

Heheheh, mi rowniez to wyszlo :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:39 
Forumowicz

No to mamy tylko jednego killera szos :D MAJSU_WuWuA, tak trzymać :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:42 
Zacna persona forum

razyel napisał(a):
No to mamy tylko jednego killera szos :D MAJSU_WuWuA, tak trzymać :ok:

Będe się starał trzymać fason !!! :] A wam panowie po co BMW ?! Kupować Octavie ino roz ! :D :hyhy: Jak coś to zapraszam na przejażdżki...

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:44 
Forumowicz

Poczekaj aż kupię sobie to co szukam ;) wtedy pogadamy i zrobimy testy :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:45 
Pierwsze kroki

Przynajmniej MAJSU_WuWuA nie ściemniał.. :P odpowiadał zgodnie z tym co wyprawia za kółkiem... :] :P :rotfl:

Respect :padam: :padam: :padam:

Cytuj:
A wam panowie po co BMW ?! Kupować Octavie ino roz !

Nie lepiej Trabanta... ?? :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:54 
Zacna persona forum

Tyskaczpl napisał(a):
Przynajmniej MAJSU_WuWuA nie ściemniał.. :P odpowiadał zgodnie z tym co wyprawia za kółkiem... :] :P :rotfl:

Respect :padam: :padam: :padam:

Cytuj:
A wam panowie po co BMW ?! Kupować Octavie ino roz !

Nie lepiej Trabanta... ?? :rotfl:

Spróbowałem drugi raz zmienić parę rzeczy ale i tak mi nie wyszło odpowiedzialny kierowca :( Ale ten test jest ogólnie... można by rzecz do dupy :) Kto będzie czekał aż maluszek wlekący się 48kmh na godzinę wreszcie zjedzie ? Droga po horyzont pusta, zero innych uczestników ruchu drogowego i policji... Podwójna ciągła jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiła ! Redukcja i gaz ! :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:57 
Forumowy terrorysta

Jesteś typem ODPOWIEDZIALNEGO KIEROWCY :rotfl: , tico :super:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 17:59 
Pierwsze kroki

MAJSU_WuWuA napisał(a):
Spróbowałem drugi raz zmienić parę rzeczy ale i tak mi nie wyszło odpowiedzialny kierowca :( Ale ten test jest ogólnie... można by rzecz do dupy :) Kto będzie czekał aż maluszek wlekący się 48kmh na godzinę wreszcie zjedzie ? Droga po horyzont pusta, zero innych uczestników ruchu drogowego i policji... Podwójna ciągła jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiła ! Redukcja i gaz ! :hyhy:

A w tej sytuacji :P

2. Zbliżasz się do przejazdu kolejowego ze szlabanem. Szlaban jest otwarty, ale na sygnalizatorze mrugają już czerwone światła. Jeszcze nie widać zbliżającego się pociągu. Co robisz?

- Zwalniasz do czterdziestu, żeby nie urwać sobie spojlera na torowisku, i przejeżdżasz

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 18:00 
Zacna persona forum

Tyskaczpl napisał(a):
A w tej sytuacji :P

2. Zbliżasz się do przejazdu kolejowego ze szlabanem. Szlaban jest otwarty, ale na sygnalizatorze mrugają już czerwone światła. Jeszcze nie widać zbliżającego się pociągu. Co robisz?

- Zwalniasz do czterdziestu, żeby nie urwać sobie spojlera na torowisku, i przejeżdżasz

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tu bym nie ryzykował ! Naprawa i lakierowanie spoilera tanie nie jest :P :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1