Kornelio napisał(a):
Cytuj:
420KM i 322km/h
V12 TDi, 500Ps, 1000Nm
Cytuj:
jak ktos kupuje taki samochod to ma w *upie spalanie
a kto powiedział ze chodzi w tym aucie o spalanie?
A napisał(a):
lepiej wygladalby tu silnik benzynowy
jakbys nie wiedzial R8 zadebiutowalo wlasnie z silnikiem benzynowym

ja caly czas mowie o tym linku co byl podany powyzej
http://www.youtube.com/watch?v=uW8gW7i7 ... re=relatedi tam nie ma 500KM tylko to jest V8 benzyna 420KM
bo we wszystkich do tej pory samochodach napedzanych silnikami diesela o to wlasnie chodzilo, o spalanie, przy kazdej okazji podkreslano ze mniej pali niz benzynowy odpowiednik, a tu oprocz spalania tak jak napisalem we wczesniejszym wpisie ,to jest ciekawostka - przewaga dzieki technice- skoro sie zapalil benzynowy V10 to wsadzili dieslowski V12

JOKE
[ Dodano: 14 Styczeń 2008, 16:12 ]MAJSU_WuWuA napisał(a):
A napisał(a):
jak ktos kupuje taki samochod to ma w *upie spalanie,lepiej wygladalby tu silnik benzynowy, ciekawe czy do gallardo to wsadza, ale to bylaby profanacja marki lamborghini.
To w sumie taka ciekawostka
420KM i 322km/h ? chyba optymistyczny predkosciomierz, rzeczywista to bedzie 301km/h.
Przecież to nie o spalanie chodzi w tym samochodzie ! A te hasła że diesel to profanacja itd, itp to już średniowieczem zalatują... Jakby wynaleźli teraz substancję chemiczną 100 razy bardziej wydajną od benzyny i zaczęli by robić silniki nią zasilane to co też przypał i wiocha bo nie benzyna ?
no zapewne jestem z ciemnogrodu!! mam nadzieje ze zamntuja w nim dodatkowe filtry zeby przy wdepnieciu pedalu gazu do podlogi nie kopcil jak jelcz ktory sie meczy jak jedzie pod gore!!