Witam , mam znowu problem z beatką a raczej przepustnicą ... otóż odpalam dziisiaj auto a tu zaraz po dodaniu gazu zapala sie ASC i silnik wchodzi w tryb awaryjny . auto po dodaniu gazu wchodzi na 2,5 tys obrotów , chwile na nich stoi i potem powoli przebija sie w gore z obrotami ale to jest dramat

czyzby znowu uszkodzony potencjometr przepustnicy ? Inpa pokazuje :
Cytuj:
E R R O R M E M O R Y R E P O R T
------------------------------------
Date: 01/08/17 15:11:50 ECU: MS420DS0 JobStatus: OKAY Variant: MS420DS0
------------------------------------------------------------
RESULT: 1 errors in error memory !
------------------------------------------------------------
119 motor throttle valve MDK mecanical Error (hard steering or jam)
Error frequency : 1 Logistic counter: 40
actual value throttle poti 0.00 Grad DK nominal data Throttle valve 18.75 Grad DK padel value 23.90 Grad DK activate duty cyletime MDK 29.56 % appear before (rel.) 0.00 h
Tastverhaeltnis zu hoch CARB-Fehler Fehler nach Entprellung gespeichert Fehler momentan vorhanden statischer Fehler
Errorcode: 77 71 01 28 00 28 33 4C 79 59
=============================================================
Jakis miesiąc temu mialem prawie identyczny problem z przepustnicą i wymieniłem ją na używke , czyżby używka teraz padła ? :mad2: Co najdziwniejsze niby to samo ale troche się różni no bo wtedy zapalało mi sie EML I ASC , teraz samo ASC . Wtedy auto nie chciało nawet wejść na obroty , gdy próbowałem go gazować to obroty skakały do 2 tysięcy i spadały do 600 - 700 a teraz wchodzi mi do 2,5 tysi i po chwili wbija na większe . Autem cięzko w tych warunkach sie jedzie no bo slabo reaguje na pedal gazu + nie ma kontroli trakcji więc ciagle wpadam w poslizg ...