BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2008, 10:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
TDS automat- 12 litrów, TDS manual- 10 litrów (miasto)
TDS automat- 7,5 litra, TDS manual- 7 litrów (trasa)
Wartości będą niższe jeżeli kupisz TDSa z oryginalnym 150 tys przebiegiem lub np. 300 tys regularnie serwisowanym co jak wszyscy wiedzą jest praktycznie niemożliwe :rotfl: , jeżeli kupisz padło będzie jeszcze więcej palić. Ja bym polecał 3,0d, spalanie ciut niższe a osiągi o niebo lepsze :) Zresztą TDSa pod względem osiągów to raczej do 2,0d można porównywać.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2008, 18:24 
Forumowicz

Moje BMW: e30/e36
Kod silnika: m20b20/m52b20
oj panowie nie klucmy sie juz o 2 litry :) ja jak bede kupowal e39 a bede na pewno bo bedzie to nastepna moja bejca (stoja juz 3 trojki pod chata e30 e36 i e46) to na 100% wezme benzyny i sobie sekwencje wstawie... takze te 2 litry to mi nie beda graly az takiej wielkiej roznicy

a jak bede bral to 2,5 albo 2,8 bo 2,0 zaslaby na taka bude zreszta na e46 kombi juz zaslaby jest :) a wieksze to nie bo juz przesada jak dla mnie i osiagi juz az tak mocno nie powalaja przy porownaniu 2,0 z 2,8. mysle ze 200KM na taka bude spokojnie by zadowolilo czlowieka :hyhy:

a mam pytanko kupujac 2,8 w e39 to bedzie juz tam szpera zamontowana przy takiej mocy czy nie koniecznie?

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2008, 18:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
kem44 napisał(a):
oj panowie nie klucmy sie juz o 2 litry :) ja jak bede kupowal e39 a bede na pewno bo bedzie to nastepna moja bejca (stoja juz 3 trojki pod chata e30 e36 i e46) to na 100% wezme benzyny i sobie sekwencje wstawie... takze te 2 litry to mi nie beda graly az takiej wielkiej roznicy

a jak bede bral to 2,5 albo 2,8 bo 2,0 zaslaby na taka bude zreszta na e46 kombi juz zaslaby jest :) a wieksze to nie bo juz przesada jak dla mnie i osiagi juz az tak mocno nie powalaja przy porownaniu 2,0 z 2,8. mysle ze 200KM na taka bude spokojnie by zadowolilo czlowieka :hyhy:

a mam pytanko kupujac 2,8 w e39 to bedzie juz tam szpera zamontowana przy takiej mocy czy nie koniecznie?

Nie, szpera wydaje mi sie, ze zawsze byla wstawian na zmowienie...ale moge sie mylic ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2008, 21:27 
Forumowicz

Moje BMW: e30/e36
Kod silnika: m20b20/m52b20
to jak tam chopy z tym szperunkiem w 528i wiekszosc miala czy raczej mniej prawdo podobne ze uda sie trafic na szpere??...

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2008, 21:29 
Uzależniony od forum :)

szpera byla na zamowienie...

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2008, 21:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Kornelio napisał(a):

:hyhy: :hyhy: to mialem racje :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2008, 07:54 
Poszukaj zanim zapytasz

szczerze to jestem teraz w bardzo duzej kropce juz nie mam pojecia co zrobic jedni pisza ze 2.5 tds jest dobry drudzy ze to padaczka jestem w kropce

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2008, 10:24 
Forumowicz

Kisiel24 napisał(a):
Kornelio napisał(a):

:hyhy: :hyhy: to mialem racje :hyhy:

Niestety ale ani w e39 ani e46 nie bylo nawet opcjonalnej szpery! :kwasny: Poza M3 / M5 oczywiscie! :hyhy:
Ostatnie cywilne BMW ze szpera ta e32 e34 i e36 ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1