Witam
Poradnik ustawiania szyby w coupe e46 pisze 2 raz pierwsza wersja była szczegółowa,ta troszkę mniej
napiszę to w paru krokach,większość ogarnia zdjęcie boczka drzwi więc nie będe tego opisywał a i nie będe kopiował czyjejś pracy z forum
1.zdjęcie boczka
2.zdjęcie maty wygłuszającej,do regulacji nie trzeba ściagać całej,tylko po bokach przykleić tasma by nas nie denerwowała.
3.sprawdzenie luzów na ślizgach.
4.pokazana na zdjęciu śruba umożliwia nam podnoszenie i opuszczanie szyby jest podobna po obu stronach

co do samej regulacji,jeśli mamy z jednej strony dobrze ustawioną szybe to bierzemy ją za wzór,jeśli obydwie strony są źle ustawione robimy tak
popuszczamy szybe z obu stron śrubą by sobie luźno latała,ale nie odkręcamy jej do końca
zamykamy drzwi,podnosimy ręcznie szybe do góry dość mocno by nam dolegała do uszczelki,zaznaczamy szybę w paru miejscach (taśmą lub pisakiem )
szpara z prawej strony musi być równa od góry do dołu u mnie jest 6.3mm
jesli mamy wszystko poznaczone ustawiamy szybę na 6.3mm i dokręcamy następnie regulujemy do znaków przy zamkniętych drzwiach
jak coś nie jasno napisałem Pytać

5.odkręcamy śrubę (nie podaję rozmiaru kluczy bo nie pamiętam

)

wyciągamy plastikową tulejkę

tu też klucza nie pamietam :p
kręcąc w lewo szyba pochyla się do wewnątrz w prawo zewnątrz,wiadomo
szybę ja ustawiałem tak, zamykałem na pierwsze klik

pociągałem drzwi do siebie i kręciłem by szyba delikatnie dotykała
uszczelki od góry,wzór brałem w prawych drzwi w których było to dobrze ustawione
6.składamy w odwrotnej kolejności wygłuszenie można suszarką podgrzać by dobrze dokleiło

jeśli ktoś nie wie czegoś to pytać,napisałem to na szybko bo dużo ludzi pyta o to a ja nie mam za bardzo czasu na dokładne opisywanie.
jak bedę miał wiecej czasu to edytuję i poprawię to