Witam,
Przymierzam się do poprawienia systemu chłodzenia w swoim bmw i podsunięto mi taki pomysł aby zamontować większą chłodnice najlepiej z e36 2.5 tds-a. No i tutaj nasuwa mi się pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów ( bo napewno juz ktoś taki wariant przerabiał ) jak się do tego zabrać. Po pierwsze to na pewno skompletowanie chłodnicy (na co zwrócić uwagę przy kupowaniu żeby później nie było niespodzianek ). Kolejna sprawa to dokładanie zbiorniczka wyrównawczego. Czy jest to zabieg konieczny czy niekonieczny ? (jeżeli konieczny to czy wymagana jest przeróbka dolotu powietrza czy da rade gdzieś go upchnąć

).
Oczywiście jak już się zdecyduje na ten krok to myśle nad wymiana pompy wody (czytałem gdzieś że najlepiej na pompe z metalowym wirnikiem) + nowe wisko.
Czy należy jeszcze coś wymienić ? Chciałbym to zrobić za jednym zamachem.
Aaa i byl bym zapomniał określenie "kierownica powietrza" cóż to takiego ? Czy chodzi tu o tą osłonę chłodnicy w która wpasowywuje się wiatrak z pompy wody ? ( myśle że w miare sensownie to opisałem wszystko, wrazie "w" proszę o wyrozumiałość

)
Dzięki za wszystkie cenne informacje. Pozdrawiam