Michu napisał(a):
Frank napisał(a):
Ale to nie on w tym temacie zaczął - potrzebne były docinki o " Srałdi S3 " ?
Co zaczął?
No tak, racja! Poszła szydera i to go przecież wtedy zwalnia rzeczowej dyskusji
Poczytajcie choć odrobinę o awaryjności, dynamice i ekonomiczności EA888 (tu wyjatek bo to nie NA ale ten silnik to jedna wielka sieka), 4GR-FSE, M272 czy K24A4 a potem ewentualnie wtedy można pisać co i gdzie trąci mychą

Pomijając już fakt, że m52 w e30 czy e36 było do niedawna naj, naj , naj i mychą nie trąciło gdzie jego obecne supermegaturbozajebiste es czy jest z podobnych lat
Porażająca logika jak i konsekwencja

S3 z podobnych lat jak E30? Czy E36? Pomyłka. Pobudka. Poza tym w jakiej kategorii mówimy o zajebistości? Jak ktoś chce mieć super bezproblemowy stabilny silnik R6 do jazdy codziennej z zajebistą możliwością taniego podniesienia mocy wolnossącej to nic lepszego po M52B28 nie było i nie będzie taka prawda, zdania nie zmieniłem. A że człowiek chce iść dalej, chociażby z osiągami to trzeba było zmienić i się pogodzić z wadami.
kuba_rz napisał(a):
Frank, wyraźnie w I poście była wzmianka ze jest prośba o opinie osoby które jeździły najlepiej n52 i m57n a nie jak to nazwałem - srałdi - kur## przecież jesteśmy na forum BMW a nie czterech pierścieni ! Użytkownicy czterech-zer mają swoje fora przecież ? No tak , ale są równi i równiejsi
Jak osoba która nigdy nie miała styczności dłużej (bądź w ogóle) z N52 może wypowiadać się że coś jest złe ?
Wracamy do tego co napisałem ciut wyżej - są równi i równiejsi

Nie dla Ciebie siedzę na tym forum nie z Twojego powodu je opuszczę, bo chwilowo nie mam żadnego BMW, po raz pierwszy od 8 lat. Rozumiem, że gówna nie jadłeś nigdy, więc nie wolno Ci powiedzieć, że jest niedobre? Mam nadzieję, że już się wyszczekałeś.
morphi napisał(a):
kuba_rz, nie znasz się. Jak byś s3 pojeździł to byś nikomu nie polecił już n52

mniej pali i żwawsze i bez awaryjne a i 500+ do niego dokłada jak do dziecka zapomogę.
Chyba musimy zmienić forum na audi. Bo analogicznie działając to pasuje tam szczęścia szukać.
Musimy się koniecznie pobawić w takich uchodźców.
Seryjne S3, czy po zwykłym programie też już szału nie robi, ale po grubszych modach da się już coś pojechać, a obietkywnie 1.8t to jeden z najlepszych silników VW z "naszych czasów".
Jeszcze raz do autora - masz 45 koła i chcesz iść w mody to absolutnie nie pchaj się w przekombinowane na swoją epokę R6 NA, bierz pod uwagę tylko 335i/335d, dołóż, bo warto. Z resztą Touringa 335d możesz już szukać powoli w takim budżecie.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...