Wreszcie! Brawa dla obydwu pięściarzy. Podwójne brawo dla AJ. Jedna z lepszych walk jaką widziałem jeśli chodzi o dramaturgię. Spełniły się moje oczekiwania.
Ostatnio edytowano 29 kwietnia 2017, 23:17 przez Sizi, łącznie edytowano 1 raz
Smutne zakończenie ery białych w zawodowym boksie wagi ciężkiej.
Dokładnie...I raczej nie prędko ta era powróci... chyba, że Ajtuj rzuci psy i zrobi Parkerowi dziecko Jak na 41 lat Włada to forma i tak jak złoto. Mało brakło a skończyłby sterydozaura. Szacunek dla wielkiego mistrza!
Ostatnio edytowano 30 kwietnia 2017, 20:15 przez Michu, łącznie edytowano 4 razy
Przepiękna walka, Kliczko pokazał , że wiek to jakaś drugorzędna sprawa. Wcale nie uważam , że powinien zakończyć karierę - walka była tak wyrównana,że mogła się równie dobrze zakończyć na odwrót.
A tak poza sama walka to niestetem zaskoczony niezwykłą kulturą AJ nie mówiąc o Kliczce bo to klasa sama w sobie.
Dla mnie to była mega walka,wierzyłem zarówno w jednego jak i drugiego. Obstawiałem,że powyżej 6 rundy Władek zdobędzie przewag i rozłoży AJ. Tymczasem jeden i drug1i zaliczyli deski,a jednak młodoścć wygrała. Oglądam właśnie studio PS i rozmowa z Wachem genialna po prostu,Wach nayebany w 4 dupy hehehehheeh
Oglądam właśnie studio PS i rozmowa z Wachem genialna po prostu,Wach nayebany w 4 dupy hehehehheeh
Hicior .
_________________ Styl mojej wypowiedzi zależny od poziomu rozmówcy. Inteligentnych cenię. Z szukających atencji, żałosnych frustratów, ignorantów kręcę bekę.LOL
Jestem trochę dziabnięty,ale jeśli dobrze pamiętam to w 5 rundzie obaj wąchali deski i od tego momentu stawiałem na Włada,a jednak AJ pokazał,że czas na nową erę.
_________________ Styl mojej wypowiedzi zależny od poziomu rozmówcy. Inteligentnych cenię. Z szukających atencji, żałosnych frustratów, ignorantów kręcę bekę.LOL
Smutne zakończenie ery białych w zawodowym boksie wagi ciężkiej.
Dziś oglądałem raz jeszcze tą walkę z chłodną głową, na spokojnie i wg mnie jednak jest szansa, że nie Młody palumboizm pomijając 11 rundę , dostawał srogą lekcję boksu od 41 letniego gościa po prawie dwuletnim rozbracie z ringiem... Wtf? Jaka zmiana warty? Swoją drogą to ładnie chcieli Władka przekręcić na Wembley Wład całą walkę aktywny, większa skuteczność, cały czas ofensywa a na kartach AJ prowadził Piąta runda (pomijając nokdaun) to ciągły wpierddol dla młodego, szósta podobnie + deski. Czarnemu wszedł ten podbródek jak Busterowi w 1990 i mamy co mamy Nie rozumiem tylko, czemu w szóstej rundzie nie poszedł huraganowy atak by dobić oszołomionego anglika... Na miejscu WK brałbym zapisany w kontrakcie rewanż, rdza zrzucona, spuścić lanie Durabolinowi później jeszcze dwie walki z kontraktu RTL i emeryturka.
Cytuj:
Wszystkie ciosy: Joshua - 107 z 335 (30,1%) Kliczko - 94 z 256 (36,7%)
Ciosy proste przednią ręką: Joshua - 38 ze 169 (22,5%) Kliczko - 50 ze 119 (42%)
Ciosy mocne: Joshua - 69 ze 186 (37,1%) Kliczko - 44 ze 137 (32,1%)
Dobry komentarz z bokser.org
Cytuj:
Mimo wszystko to co definiowało karierę Władymira czyli zachowawczość do przesady tym razem również wzięła górę. Miał Joshuę wyczerpanego, miał go mocno zranionego, Anglik pokazał numer buta i potem dochodził do siebie prawie 3 rundy w których natura Władymira znowu dała o sobie znać i odpuścił zamiast próbować skończyć. Wyszedł jako underdog, był naprawdę głodny, chciał to wygrać, nie zostawił jaj w szatni, ale kiedy tylko poczuł się pewnie i widział, że ma rywala na widelcu to znowu wzięła górę jego natura, zaczęła się kalkulacja i ostatecznie przez to przegrał.
Ostatnio edytowano 30 kwietnia 2017, 21:47 przez Michu, łącznie edytowano 1 raz
Piękna walka. Brawa dla Kłyczko za wiele lat bardzo dobrych walk.
Teraz AJ zaczepiał coś Tysona Fury? Ale to chyba odległa sprawa.
Jedyna nadzieja w Ajturze może on i jego psy kontra AJ? A tak powaznie ciekawe czy kiedyś jeszcze zawalczy coś poważniej niż Polsat Boxing Night bo coś promotorzy go stopują, a on liczy na grubą walkę po wypadnięciu z rankingu i długim stopie
Władek zaskoczył nawet samego siebie swoją formą i pewnie dlatego nie dokończył AJ w 6rundzie co się potem zemściło. Widok AJ po 5 rundzie przypominał mi Pudziana który kilka lat temu też miał problem z dotlenieniem mięsni
Ten promotorek Wasilewski coś wspomina o możliwej walce głowki od szpilki z AJ, chyba chce już się pozbyć Ajtuja ze swojej grupy bo AJ urwie mu głowę.
_________________ "Jeszcze dziś, nawet po tym, co się wydarzyło w Ronde di Andora bardziej boję się, kiedy wychodzę na spacer, niż kiedy prowadzę auto." RK
Wlad na pewno prowadził na punkty. To jest to czego nienawidzę w boksie, czyli ustawieni sędziowie. Ten kto punktował wygraną Joshuy powinien dostać bana na sędziowanie do końca życia.
Kliczko jak na 41 lat i 2 lata nieobecności na ringu zaprezentował się świetnie pod każdym względem. Szybkość, praca nóg, kondycja i brak klinczowania czego najbardziej się obawiałem. Niestety, ale Wlad przegrał na własne życzenie. Wystarczyło delikatnie podkręcić tempo w 6 rundzie po tym jak Joshua szorował dechy i było by po walce. Nie mówię nawet o jakimś szaleńczym ataku tylko o zwykłym podkręceniu tempa i AJ siedział by na dupie po raz 2. Nie jestem wstanie zrozumień co Kliczko miał w głowie, że tak to rozegrał. AJ przez dosłownie 3 rundy pływał i dochodził do siebie i Wlad tego nie wykorzystał. To się niestety zemściło na nim i ten podbródek, który wszedł pozamiatał do końca.
Ps. Wszyscy się podniecają sylwetką AJ a ja uważam zupełnie odwrotnie. Ten wywalony bebzon świadczy tylko i wyłącznie od nadużywaniu w przeszłości hormonu wzrostu. Michu już o tym wspominał
Moim zdaniem Kliczko wygląda 100 razy lepiej pomijając, że gość ma 41 lat!
Każdy gdyba co by to było gdyby klitschko coś tam niby zrobił... itd. Zrobił to, że w końcu przegrał, bo uznał (on i menadżerowie $$$), że jest godny następca. Ustawieni sędziowie? Ustawione to było posiadanie przez ukraińców mistrzowskich pasów przez X lat. To ustawienie nie pozwalało wielu lepszym od nich sięgnąć po tytuł w tym czasie. Nie piszę tego z sympatii do AJ, bo jestem rasistą... choć ukraińców nienawidzę tak samo i cieszę się, że w końcu pozbawiono ich tytułów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 51 gości