Z racji tego, że w Niedzielę oglądałem cały mecz Legii, wczoraj odtworzyłem sobie "Multiligę". Zamykając już klamrą miniony sezon, bo widzę, że nastała dziwna cisza (nawet o sędziowaniu nic, ale po wczorajszym seansie już wiem dlaczego

), kilka słów o poszczególnych meczach:
Legia - Lechia# Jak najbardziej słuszna czerwona kartka dla Peszki
# Czerwona, a już na pewno "mocna" żółta należała się również Krasicovi, który z premedytacją uderzył łokciem w twarz Nagy'ego.
# W pierwszej połowie przy podaniu Vadisa do Guilherme i wyjściu tego drugiego do sytuacji "sam na sam" arbiter pokazuje "spalonego" do którego brakowało może z metr.
# Taka sama sytuacja w drugiej połowie. Również Guilherme, tylko, że teraz chorągiewka nie wędruje do góry, a spalony był.
# Sławczev otrzymuje żółtą kartkę, która mu się nie należała.
Reasumując:
Legia z 14 miejsca i z 12-stoma punktami straty, tak naprawdę bez napastnika odrobiła straty i zdobyła mistrzostwo kraju. Odbierzcie to jak chcecie, ale występ w Europejskich Pucharach (i to nie tylko w grupie) to główna przyczyna tego, że Mistrzostwo nie było zapewnione już na kilka kolejek przed końcem.
Jagiellonia - Lech# W pierwszej połowie Trałce należała się żółta kartka za specjalny i dość brzydki faul na Vassilejvie.
# 2 razy ręka w polu karnym w wykonaniu zawodników Lecha. Jeden karny dla "Jagi" bankowy, drugi do dyskusji.
# Końcowy gwizdek, kamera najeżdża na Kędziorę, a ten się pyta "Jak ta Legia ??"

# Schodzący z boiska Robak dokłada do pieca i krzyczy do Bjelicy, "Raz nie mogę zagrać pełnych 90 minut ?? Chociaż raz ??" Cóż, Bjelica sam sobie zgotował ten los.
Co poza tym ??
# Morioka ze Śląska podpisał trzyletni kontrakt z Beveren.
# Najbliżej do objęcia posady w Jagiellonii jest Lubosłav Penev.
# Rzeźniczak może odejść do Turcji.
# Wilusz ponoć dogadany z Rostovem.
# Włoch, który przejął po Bartoszku Koronę, ma zarabiać tyle samo co Polak, a więc 12 tyś. , ale... Euro.
# Upadł ponoć temat Stępińskiego w Lechii.