Hejka. Zanim wyjechałem na urlop, zamówiłem w BMW nowy klucz do autka
master key without lamp, czyli teoretycznie powinienem móc nim otwierać/zamykać drzwi, kufer, schowek i zapalać/gasić auto, bynajmniej według manuala, lecz kluczyk, który dostałem nie pasuje Nie idzie nim kompletnie nic zrobić. Do drzwi wchodzi z lekkim oporem w porównaniu do starego ale nie idzie go przekręcić, do bagażnika wchodzi do połowy tak samo jak moim starym kluczem rezerwowym ale otworzyć nie idzie żadnym z nich (wiem, że rezerwowym nie otworze kufra) a do stacyjki wkładam i się kręci w kółko w jedną i drugą stronę bez żadnych oporów. Stary, jedyny działający klucz rezerwowy jaki posiadam do tego autka po włączeniu zapłonu, wyłączeniu i wyciągnięciu go z stacyjki, wydaje ona z siebie specyficzny głos głośnego kliknięcia w chwili wyciągnięcia, na nowym nic nie słychać. Dodam, że wycięcie na obu kluczach różni się kompletnie, całkowicie inną formę ma. Czy nie powinno to być takie samo? Zastanawiam się czy czasami nie dostałem złego klucza?
Nie wiem czy drzwi i zamki w aucie są oryginalne bo zauważyłem, że numer rejestracyjny na bocznych szybach nie zgadza się z moim (auto z Szwecji a tutaj jedno auto = jeden numer rejestracyjny od początku do końca żywotu auta) no ale kufra i schowka też nie mogę zamknąć/otworzyć nim i mało prawdopodobne wydaje mi się to, że ktoś zmieniał te wszystkie 3, a nawet 4 rzeczy no bo schowka też nie mogę nim otworzyć. Starym kluczem mogę odpalać i zamykać czy otwierać drzwi a INPA w sterowniku autka odczytuje mi poprawny VIN, czyli wynika z tego, że sterownik/immo nie były wcześniej swapowane i być może poprawne są jakieś inne klucze do tego auta, czyż nie? Poradzi ktoś i podpowie jaka sytuacja jest możliwa? Poniżej jak wyglądają klucze. Po lewej mój stary rezerwowy, po prawej nowy.
https://drive.google.com/open?id=0B5IyV ... mhFSjU2T0E