Mercedes S - za wysoka bryla, za wąska - niedorobiony, brzydko wypalnione nadkola.
Audi A8 - konserwatywny w linii Audi, foremy i elegancki.
Lexus - jak zwykle pol beemki, ćwierć merola. Brak koncepcji,każda kolejna wersja inna. Zerknijcie na poprzedniego LSa. Mega syf i niedoróbka stylistyczna, straszy normalnie jak się na niego patrzy. Tyl dolepiony na sile do niewiadomo czego...... Zadziwiające że w koncernie nie mają nikogo kto by im powiedzial jakie badziewie produkują.
Jaguar XJ to klasyka - i Jaguar to rozumie, dlatego to auto jest kojarzone z taką elegancją, nawet niektórych że tak powiem mieszczan onieśmiela wręcz, przyklady są i na forum
Dla mnie XJ zdecydwanie wygrywa, jest jak srebra rodowe. Luknijcie na XJa sprzed 25 lat, spokojnie może dalej jeździć w najelegantszym korpusie dyplomatycznym, i bez wstydu podjedziecie nim na najbardziej lansiarski zjazd bogackich. Zróbcie to samo z e23, albo z innym autem tu omawiamym z tego okresu......
Nie podoba mi sie za bardzo wersja XJR, ostatnio widzialem taki jeden i wygląda jak tuning dowalony na silę do klasyka.
Maserati - nie wiem w sumie co napisać, ale to coś pokroju Jaga, arystokracja z urodzenia z klasą od urodzenia. Nie dla plebsu - w sensie że przerasta on swą dystynkcją większość ludzi, plebs w nim mialby komlepksy
a no i BMW...
Ja mam taką opinię, że po lifcie e65 jest bardziej ludowe niż bylo przed.
Ileż to trza sie w niego wpatrywać, zerkać, żeby zauważyć coż pozytywnego.
e65 bylo jeszcze jakoś bezczelne, coś nam dyktowalo, ten tyl...
Przod, dość stary (polecam zaobaczyć brudne e65 z przodu, z wysokim zawiasem

) jednak ze stylistyki. Byl to jakiś pomysl mimo wszytsko, choć po trawce
e66 to już dziadostwo ludowe

lampy przednie ... a co , sruuu na blotniki, jak w Mondeo, Lagunie, Vectrze. Tyl..... na sile lampki z przyszlego e92, albo z e46 jeszcze w pasie bagażnika.....
Mam zamiar sie przesiąść na Jaga po BMW, albo na coś dla gości z kompleksem wieku średniego, czyli coś dwumiejscowego i bezsensownego
A może i coś jeszcze innego,
ale na pewno nie bedzie to BMW nowych serii. Korei i Chin mam dość dookola siebie w domu.