Wojtek napisał(a):
Jak TY tym zastępczym na ssaniu jeździłeś to się nie dziw, że takie spalanie
Normalna miejska jazda, 320d średnio w tych warunkach łyka około 8,5L

Sengoku215 napisał(a):
Możesz napisać coś wiecej o głośnikach? Gotowy zestaw czy dobierane?
Wszystko dobierane indywidualnie.
W przednie drzwi Hertz DCX 100. Siadają na grubość, ale trzeba przykombinować z montażem, bo rozstaw śrub jest inny.
Wzmacniacz Hertz HCP2. Jako, że ma zasilać sam głośnik niskotonowy, sygnał ukradłem adapterem z głośników pod fotelami i poprowadziłem do bagażnika. Wzmacniacz idealnie wpasował się pod podłogę bagażnika, kabel remote ukradłem z gniazda zapalniczki w bagażniku, zasilanie standardowo od akumulatora po prawej stronie bagażnika.
Do tego głośnik niskotonowy Hertz DBX 25.3, nie jest zbyt duży, ale fajnie się wpasował i przede wszystkim w końcu w aucie pojawił się bas.
Może w przyszłości zamówię jeszcze ramki przednich drzwi z miejscami na głośniki wysokotonowe i wrzucę tam tweetery ze zwrotnicami. Póki co jestem mega zadowolony z odsłuchu (chociaż wiem, że dla wielu internetowych audiofilii to jest [cenzura] nie granie).
Przemo432 napisał(a):
Też bym chciał takie auto zastępcze, póki co musze sie zadowolić dupowozem e91.
Ciekawa sprawa z tym pasowym, ja się przymierzam do wymiany bo cos zaczyna delikatnie dawać o sobie znać. Można wiedzieć jaki masz przebieg?
Pozdrawiam
Strzeliło przy 236 tysiącach przebiegu.
Wtryski były, turbo też, koło pasowe też, dpf również, rozrząd oczywiście też, tylko koło dwumasowe zostało fabryczne, albo nie wiem o jego wymianie w przeszłości
Co do koloru, gdybym konfigurował to auto w salonie osobiście, wybrałbym ten sam, jest idealny

Jedyną wadą jest to, że jest dosyć ciemny i bardzo szybko widać na nim zabrudzenia.