Przygód ciąg dalszy. Beema zrobiła prawie 1400km podróży zapakowana po dach. Kilka razy czujnik absu odmówił posłuszeństwa (w kolejce do wymiany) i coś się dogrzać nie chciała - na dniach będę diagnozować

To niesamowite ile do tego auta można zmieścić gratów

Mechanicznie mam jeszcze problem z drżeniem kierownicy przy hamowaniu - trzeci komplet tarcz i nadal coś jest nie tak... Jedyne co nie zgadza się z układem hamulcowym to gdzieś ucieka płyn hamulcowy - po około 3 tygodniach jeżdżenia trzeba dolać. Już czekamy na termin do warsztatu
Z ciekawszych, modowych rzeczy

Porządek z boczkami które miały połamane i odklejone zaczepy. Profesjonalne spawanie tej listwy przy szybie z góry boczka, klejenie wszystkiego do kupy, nowe spinki... generalnie to plus nowe rygle powoduje że nareszcie auto zamyka się jak nowe, trzaśnięcie drzwiami jest zwarte i "punktowe"

Gdzieś tam po drodze zrobiłem przegląd olejowy, wymianę filtrów i korzystajac z okazji włożyłem nowe spinki w listwę przy drzwiach

Ostatnio gdzieś w internecie wpadłem na taki emblemat i nie mogłem sobie podarować, żeby go nie zamówić. Po prawie dwóch latach pracy nad autem stwierdzam, że mam indyviduala

Jakiś już czas temu ogarnąłem temat kierownicy - wymiana na mniejszą, tą oryginalnie z e36, dołożenie multifunkcji i obszycie. Różnica w porównaniu do tej z e39 jest ogromna. Niestety nie ogarnąłem jeszcze tematu skrzypiącej taśmy - do tej pory to już czwarta i wciąż coś jest nie tak. Taniej byłoby kupić nową z ASO za 600zł ale mądry człowiek teraz - niestety tak pewnie zrobię bo mam już dość handlarzy sprzedających gówniany towar

Brudno w środku, porobię troche lepsze "glam shoty". Wiem że skóra nie pasuje do faktury poduszki, ale chciałem nappę. Tak mi się spodobała że powoli pewnie cały środek nią obszyje.
Na święta BMW dostała też nowe spryski - kupiłem pół roku temu podróby za 5zł i już nie działąją. Nówki z ASO za 35zł - gdybym wiedział...

Oczywiście oryginały dają takiego siura że mam mokry zderzak z tyłu

I ostatni prezent na święta dla auta - półka tylna.
Było tak

Potem odebrałem półkę która przez pół roku leżała w otwartym aucie... Brzydziłem się jej dotknąć tak była uświniona.

Nie mam najmniejszego pojęcia dlaczego światło stop nie jest zintegrowane tylko jego osłona jest osobno...
Szybka decyzja czy robimy tanio czy dobrze i heja. Półka została konkretnie wyczyszczona, potem profesjonalnie pomalowana na czarno i zakłamy

Nie było łatwo ale się udało, a ja mam kolejną bezużyteczną pierdółkę w aucie