BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wprowadzenie zaloby narodowej...co Wy o tym sadzicie...??
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 12:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Jak w temacie, po tym tragicznym wypadku nasz "kochany" Kaczor wprowadzil 3 dniowa (najprawdopodobniej) zalobe narodowa...Co Wy o tym myslicie???Dla mnie jest to absurd...zginelo 20 osob, oczywiscie wspolczuje rodzinom, ale nie badzmy smieszni...co weekend na polskich drogach ginie wiecej osob...i co, rowniez powinna byc ogloszona zaloba...Co teraz ze studniowkami, Pucharem Swiata w Zakopanym innymi imprezami masowymi...Mi sie wydaje, ze jest to bezcelowe, kazdy powinien w jakis sposob sam to przezywac...moze 1 dzien by starczyl...ale 3 dni to nieporozumienie...i oczywiscie przed weekendem, gdzie kazdy ma juz jakies plany...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 12:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Kisiel24 po części się z Tobą zgadzam z drugiej strony patrząc upadek samolotu to nie to samo co wypadek samochodowy i nie zdarza się często a biorąc pod uwagę to że zgineli wojskowi,żałoba jest uzasadniona tyle że w tym kraju wiele rzeczy jest na wyrost i na pokaz,wiesz co mam na myśli.Tak czy siak współczuję rodzinom zabitych,podejrzewam że wojsko za to beknie i to zdrowo.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 13:03 
Uzależniony od forum :)

Żałoba jest jak najbardziej wskazana, bo taka katastrofa nie zdarza się często... Współczuję rodzinom, ale trzy dni to za dużo. Dzień by wystarczył....

CiOoS napisał(a):
podejrzewam że wojsko za to beknie i to zdrowo

jeszcze nie wiadomo czyja była wina... nie ma co osądzać ....

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 13:06 
1 dzień? Spoko.

Ale 3? Co to zmieni? Pokazówa, a zwyczajni zjadacze chleba tak naprawdę nie odczują żałoby jako żałoby, lecz utrudnienie tylko.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 13:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Porażka :mur: :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 13:12 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Żałoba narodowa to coś sztucznego dla mnie.. tragedia dotknela rodziny, bliskich, a niby rozpacz całego kraju jest czymś idiotycznym.

Jesli chodzi o zalobe wprowadzona w zwiazku z wypadkiem we Francji, uwazam to za ogromna hipokryzję. Miesięcznie w polsce ginie zdaje się około 70 osób na drogach i nikogo to nie obchodzi.. łatwiej opuścić flagi do połowy masztu i udawać wielką rozpacz niż zając się tym całym polskim syfem.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 13:50 
Przyjaciel forum

Dokladnie, zgadzam sie ze wszystkimi, 1 dzien by moim zdaniem rowniez wystarczyl...3 dni to jest przegiecie!!!!!Cioos, wiem ze wypadek samolotu to nie jest wypadek samochodowy...ale powiedz to ludziom, ktorzy potracili bliskich wlasnie w wypadkach samochodowych...w kazdym badz razie dla mnie gest Kaczora jest na wyrost...traci poparcie, chce sie pokazac w innej roli...ja czuje niesmak...

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 15:06 
Forumowicz

Przez takie zagrywki zaloba narodowa traci bardzo na znaczeniu i powadze. Watpie, aby ktos juz ja traktowal tak jak kiedys widzac co jakis czas czarno - biale sceny w telewizji i na stronach internetowych. Przyzwyczajamy sie do tego po prostu...

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 15:14 
Forumowy terrorysta

Zaloba narodowa- temat zastepczy od problemow w gospodarce.

Kazdemu kiedys zmarl ktos bliski i nikt sie z tym nie obnosi. To jest tragedia dla rodziny i przyjaciol, nie potrzeba szumu medialnego.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 15:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
stones1 napisał(a):
Żałoba narodowa to coś sztucznego dla mnie.. tragedia dotknela rodziny, bliskich, a niby rozpacz całego kraju jest czymś idiotycznym.

Tu zgineli wojskowi wysocy rangą, więc to nie dotyczy tylko rodzin.

stones1 napisał(a):
Miesięcznie w polsce ginie zdaje się około 70 osób na drogach i nikogo to nie obchodzi..

Ale nie na raz...

stones1 napisał(a):
łatwiej opuścić flagi do połowy masztu i udawać wielką rozpacz niż zając się tym całym polskim syfem.

To weź sie za to. Zacznijmy zmieniać swiat od siebie (nie ma tutaj żadnego podtekstu wobec Twojej osoby), a nie ciagle narzekamy. Nikt nikomu nie broni zostać politykiem i sprzatnąć cały polski syf. Poprostu nie moge juz słuchać ciagłych narzekań.

Osobiście uważam, że 3 dniowa żałoba narodowa jest na pokaz. Dzień to maks, albo i wcale. Swoją drogą od razu po wypadku media zapowiedziały, że prezydent POWINIEN ogłosić żałobę narodową (na żywo słyszałem to w rmf-fm). A co to w tym kraju rządzą media? Niemniej jednak zginęli ludzie, chwila zadumy nad kruchościa życia się należy, ale napewno nie osiągniemy tego ogłaszając 3 dniową żałobę. Odnosze wrażenie, że w tym kraju termin "żałoba narodowa" jest naduzywany.

Stones1, to nie jest tak, że ja się z Tobą zupełnie nie zgadzam. Poprostu na przykładzie Twojej wypowiedzi chciałem pokazać druga strone medalu.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 15:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
jak dla mnie przesada, coraz mniejsze znaczenie ma dla mnie zaloba narodowa. od smierci Papieża cos czesto sa zaloby. 3 dni to przesada, rozmumiem zgineli wysokiej rangi wojskowi ale nie az 3 dni, jeden starczy. w iraku gina tez polacy, no ale pojedynczo wiec nie ma co robic zaloby mimo ze sumarczynie ofiar jest sporo.

Ostatnio edytowano 24 stycznia 2008, 21:34 przez GP-T1000, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 15:59 
Przyjaciel forum

Czyli widze, wiekszosc z Nas uwaza to za "Zalobe na pokaz", jestem rowniez tego samego zdania...Dzien wystarczyl by w zupelnosci...jak ktos wyzej napisale, niech rodziny ofiar maja spokuj a nie medialny szum...

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 16:03 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
MarcinM, jak mam zmienić tą makabre w postaci dróg skazujących setki osób rocznie na śmierć???? Płace podatki. Mam wyjść z motyką na drogi i zacząć je modernizować? Rządy od 18 lat wydają wyroki śmierci w postaci tego syfu zamiast dróg, w obliczu tego żałoba narodowa to tylko hipokryzja.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 16:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
Kisiel24, co imprezowiczu plany Ci się sypły, ciesz się że to nie luty. w naszym kraju od zawsze każdy lubił sobie morde wycierać dolą innych osób, to nie pierwszy i nie ostatni raz.

[*] wyrazy szacunku dla rodzin. nie ma co pisac więcej w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 16:17 

renoraines napisał(a):

Kazdemu kiedys zmarl ktos bliski i nikt sie z tym nie obnosi. To jest tragedia dla rodziny i przyjaciol, nie potrzeba szumu medialnego.

zgadzam sie

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 16:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Macie rację tu żałoba nie pomoże nawet narodowa. Dajcie spokój rodzinom zmarłych wielcy politycy!!! To ich osobista tragedia i szacunek dla nich.
Moje kondolencje dla rodzin tych, którzy zginęli...

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 16:41 
Częsty bywalec

renoraines napisał(a):

Dokladnie.

Ciekawe co zrobia jutro decydenci jak TIR-owcy zablokuja Warszawe oraz celnicy nie przyjda do pracy.

No o tym juz sie nie mowi z uwagi na inny temat zastepczy.

[*]

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 16:45 
Przyjaciel forum

kaden napisał(a):
[b]Kisiel24, co imprezowiczu plany Ci się sypły[/b], ciesz się że to nie luty. w naszym kraju od zawsze każdy lubił sobie morde wycierać dolą innych osób, to nie pierwszy i nie ostatni raz.

[*] wyrazy szacunku dla rodzin. nie ma co pisac więcej w tym temacie.

Niee, sypnac mi sie nie syply...spokojnie...

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 17:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
stones1 napisał(a):
MarcinM, jak mam zmienić tą makabre w postaci dróg skazujących setki osób rocznie na śmierć???? Płace podatki. Mam wyjść z motyką na drogi i zacząć je modernizować? Rządy od 18 lat wydają wyroki śmierci w postaci tego syfu zamiast dróg, w obliczu tego żałoba narodowa to tylko hipokryzja.

Narzekać jest łatwo. Wiem że trudno jest coś zmienić w tej sprawie, ale ma być lepiej bo premier obiecał, że "będziemy jeździć po bezpiecznych drogach, będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze, a nasze dzieci uczyć dobrze zarabiający nauczyciele". Eh...

Moja poprzednia wypowiedz miała charakter ogólny, nie tyczyła się tylko dróg. Mamy przecież dużo innych problemów w naszym kraju. Poprostu nie znoszę, jak ludzie ciągle narzekają a nic nie robią (znowu nie mam na myśli twojej osoby - mówie ogólnie). Czy naprawdę nie mamy kompletnuie z czego się cieszyć? Wiem czemu tak boli Cię stan naszych dróg i współczuję wydatku na nowe amoki. A motyką to jedynie nową dziurę wykopiesz :]

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: 911
Co do zaloby jest jak najbardziej na miejscu...zginął kwiat polskiego lotnictwa i w glebokim zalu solidaryzuje sie z rodzinami tej tragedii...

W nie dlugim czasie bede sie staral o licencje turystyczna na samoloty jednosilnikowe wiec tym bardziej ta tragedia nie jest mi obojetna...

...Niektore wypowiedzi w tym temacie sa naprawde tak infantyle ze az mi rece opadaja czytajac te glupoty..widze ze niektórzy nie maja za grosz szacunku do kraju w ktorym mieszkaja a co gorsza do tragedii innych ludzi (nie podoba sie w Polsce ...to out ..macie tyle mozliwosci teraz) ..jestem ciekawy jak byscie mowili to rodzinom ktore przezywaja teraz ta tragedie...

piszecie po co tam pojechal prezydent premier itd. taka funkcje w kraju pelni i nieobecnosc jego w takich sytulacjach byla by jeszcze bardziej krytykowana..jest glowa pansta i ma obowiazek odwiedzac miejsca tragedii...

no i apel do moderatorow i administracji tego forum... prosil bym o wykasowanie postow ktore ewidentnie obrazaja rodziny i ofiary tej tragedii i innych...bo takie texty sie w tym temacie pojawily...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1