Evildoer napisał(a):
Witam, jeśli wybrałem zły dział to proszę o przeniesienie. Podczas deszczu lub opadów śniegu strasznie parują szyby, włączenie nawiewu na szybę( tego z prawej strony na klimatroniku) rozwiązuje sprawę tylko na chwile ponieważ po włączeniu trybu auto szyba po chwili znowu paruje. Filtr kabinowy już zamówiłem, ale nie mam listwy dachowej( tak się chyba nazywa, chodzi mi o tą co zaczyna się przy drzwiach kierowcy a kończy na końcu drzwi pasażera) od strony kierowcy i teraz pytanie. Czy przez brak tej listwy mogą parować szyby? Czy raczej to nie ma wpływu na to? I mam jeszcze jedno pytanie, czy można sprawdzić działanie nagrzewnicy bez rozkręcania środka? Nagrzewnica grzeje lecz mam wrażenie, że bardzo długo muszę czekać na ciepłe powietrze. Dziękuje z góry za pomoc
Zanim problem rozwiążesz mogę Ci polecić rozwiązanie tymczasowe, żebyś nie osiwiał i nie powyrywał włosów z głowy.
Tym bardziej, że niebawem będziemy mieli mocno minusowe temperatury skroplona para wodna na szybach zmieni się w szron, który będzie trzeba skrobać.
Kupiłem to dwa tygodnie temu -
http://allegro.pl/hit-od-k2-fox-anti-fo ... 18345.htmlNajpierw czyścisz wszystkie szyby od środka (dokładnie) następnie wycierasz do sucha.
Psikasz sprejem tak aby roznieść to na powierzchni całej szyby i czekasz aż odparuje.
Po odparowaniu (3-5min) polerujesz sucha szmatką - i tak z każda szybką po kolei - poza jedną, która musisz zostawić, aby para wodna miała gdzie się skraplać.
Trzyma ok.2 tygodni.
Ja ćwiczyłem to w samochodzie, kasku na moto i na okularach mojej narzeczonej - jedno szkło psiknięte i wypolerowane drugie nie - śmieszny efekt, ale daje pewność, że działa