Loona Thic napisał(a):
Jednak ambicja wygrała

Górnik - Cracovia - 0:4

Lekki wqrw po derbach jak widać, podziałało

Tabele na zakończenie:

Zgadza się. Ambicja, i to mega. Mecz oglądałem "jednym okiem" , robiąc z boku coś innego, ale w myślach widzę Brosza i jego złość po meczu, jak patrzył na to co się działo na boisku, i jak zawodnicy Górnika myśleli, że pykną sobie Cracovię na koniec i Święta

Jeśli chodzi o sytuację w tabeli, to wg. mnie patrząc na potencjał drużyn, za nisko na pewno jest Śląsk i Lechia. Przed sezonem nie typowałbym na ten moment w grupie spadkowej również Pogoni. Zadowolona na pewno Arka i Korona.
reno - ty nic nie rozumiesz, a podawane przez ciebie przykłady są do tego przypadku jak z kosmosu. Skoro ktoś przegrywa 0:1 i nie uznaje mu się bramki na 1:1, a za chwilę traci na 0:2, to chyba mogła to być bardzo ważna bramka i sytuacja zwrotna w tym spotkaniu. Prawda ?? Co do meczu Lecha z Niecieczą. Ja nie twierdzę, że wynik jest niesprawiedliwy, bo Lech w tym meczu był po prostu lepszy, i gdyby wykorzystał przynajmniej połowę z tych sytuacji, które miał, to wygrałby 5-6:1. Piszę o tym, że tylko przez to, iż Gytkjear nie wykorzystał tej sytuacji ze spalonego przy stanie 0:0, nie ma większego "dymu". Bo gdyby wykorzystał, a pomyłka sędziowska jemu i Lechowi to umożliwiła, to mecz od samego początku zostałby już w jakimś stopniu ustawiony. Krótko pisząc, Lech dostał "prezent" , którego nie wykorzystał, i za to pretensje może mieć tylko i wyłącznie do siebie, a nie np. do mnie.
Jaki z tego morał ?? Taki, że patrząc na sytuacje meczowe, praktycznie co kolejkę pokazuje ci / bądz mogę pokazać, że sędziowie mylą sie nie tylko na korzyść Legii, a Lecha nie tylko krzywdzą itp. itd.
Tylko, że ty tego wiecznie nie rozumiesz, i na każdy konkret / prawdziwy przykład / pokazany dowód, zaczynasz wyjeżdżać z tymi standardowymi sloganami, które przedstawiłeś również w ostatnim akapicie swojego powyższego posta. Pewnych spraw po prostu nie możesz / nie potrafisz do siebie dopuścić / zrozumieć / masz zamkniętą na nich głowę.
Tyle

#####################
# Dwóch zawodników Rijeki, jest w dość zaawansowanych rozmowach z działaczami Legii. Są nimi prawy pomocnik / obronca - Marco Vesović, a także defensywny pomocnik Mate Males. Ten pierwszy jest już ponoć po słowie, a z drugim sytuacja może nabrać tempa już dzisiaj.
#
Hildeberto zostanie wypożyczony do League One, do Northampton.
#
Michałem Żyro, który ma opuścić "Wilki" zainteresowany jest nowy trener Zagłębia Mariusz Lewandowski. Ponoć zainteresowanie niż wyraża również Glasgow Rangers.
# Praktycznie przesądzone już jest to, że nowym trenerem Sandecji będzie Kazimierz Moskal. Cel ?? Utrzymanie w lidze, a później ewentualna rozmowa odnośnie przedłużenia kontraktu.