BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 10:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] TDS rano cięzko pali
PostNapisane: 26 października 2007, 09:18 
Forumowicz

Moje BMW: E53/E34
Kod silnika: M57D30/S38B38
Garaż: Bmw E53 3.0d / E34 M5 3.8
Witam jak w temacie mój tds nie dawkuje paliwa na rozruch na komputerze u diagnosty pokazuje temperature od 70c do 120c gdy zimny jest silnik przez co nie dawkuje paliwa i nie załącza świec żarowych , paliwo podaje. :(

dodam iż zastały juz podstawione (wyeliminowane) czujnik temperatury,sterownik,przekazniki i dalej jest to samo. :niepewny:

JESLI KTOS MIAŁ COŚ TAKIEGO U SIEBIE PROSZĘ O POMOC :zalamany:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2008, 16:36 
Pierwsze kroki

podobny problem mam.....

świece nowe - "beru"
aku nowy 860A jeden przewód powrotny od wtryskiwacza (ostatni) lekko przepuszczał więc wymieniony
filtr paliwa nowy /oryginał/
filtr powietrza wymieniony
......................ciepły pali - zimny słabiej....

po dłuższej jeździł im dłuzej postoi tym trudniej zapalić......objawy jakby się cofało paliwo... - czy w pompie jest jakiś zaworek - sitko - filtr czy co........ a może mam łańcuch rozrządu wymieniać

Ostatnio edytowano 27 czerwca 2008, 18:15 przez mtworus, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: Re: TDS rano cięzko pali
PostNapisane: 27 stycznia 2008, 16:40 
Pierwsze kroki

pawik83 napisał(a):
Witam jak w temacie mój tds nie dawkuje paliwa na rozruch na komputerze u diagnosty pokazuje temperature od 70c do 120c gdy zimny jest silnik przez co nie dawkuje paliwa i nie załącza świec żarowych , paliwo podaje. :(

dodam iż zastały juz podstawione (wyeliminowane) czujnik temperatury,sterownik,przekazniki i dalej jest to samo. :niepewny:

Najczęściej dzieje sie takprzez nieszczelny układ wtryskowy paliwo ścieka i zapowietrza układ zapraszam do mojego warsztatu sprawdzenie nic nie będzie kosztowało Wieliszew ul.kościelna 48 ewentualnie prosze zadzwonić powiem jak to sprawdzić 601-280-232

Tytuł: Re: TDS rano cięzko pali
PostNapisane: 27 stycznia 2008, 16:50 
Pierwsze kroki

KAMIL_BMW_320is napisał(a):
pawik83 napisał(a):
Witam jak w temacie mój tds nie dawkuje paliwa na rozruch na komputerze u diagnosty pokazuje temperature od 70c do 120c gdy zimny jest silnik przez co nie dawkuje paliwa i nie załącza świec żarowych , paliwo podaje. :( dodam iż zastały juz podstawione (wyeliminowane) czujnik temperatury,sterownik,przekazniki i dalej jest to samo. :niepewny:

Najczęściej dzieje sie takprzez nieszczelny układ wtryskowy paliwo ścieka i zapowietrza układ zapraszam do mojego warsztatu sprawdzenie nic nie będzie kosztowało Wieliszew ul.kościelna 48 ewentualnie prosze zadzwonić powiem jak to sprawdzić 601-280-232

a czy możliwe jest że zapowietrza się na etapie pompa - wtryskiwacze...bo między filtrem paliwa a pompą wtryskową mam przxewody przeroczyste i nie widać żadnych pęcherzyków powietrza..poza tym w takim wypadku pomaga zaworek zwrotny...nie wiem jak w wypadku kiedy coś nie tak w pompie wtrsykowej czy w okolicach wtryskiwaczy.....

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2008, 18:21 
Forumowicz

więc u mnie elektryk przejrzał instalację elektryczną i stwierdził ze kable są OK , ale sygnał pomiędzy czujnikiem temp a sterownikiem zanika bądz słabnie i elektryk załozył mi przekaznik wzioł sterowanie od kontrolki w desce rozdzielczej i podłączył świece na krótko , teraz jest GIT wszystko działa jak powinno :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2008, 21:50 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52
U mnie tak było, jedna świeca żarowa padła, na zimnym 20 sek kręcenia zapalałi gasł.

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2008, 09:49 
Forumowicz

marek5 napisał(a):
U mnie tak było, jedna świeca żarowa padła, na zimnym 20 sek kręcenia zapalałi gasł.

świece to swoją drogą 2 były do wyrzucena

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1