Witam, BMW e46 3.0diesel M57 najechane ok 240-300tyś opisze skrzynię: gdy odpalam auto ze wcisnietym sprzeglem i gdy gasze ze wcisnietym sprzęglem jest cicho... jak jak powinmo i nie rzuca, gaszenir za toprace bez wcisnietego jakjak i odpalanie masakra cos puka wali rzuca budą metaliczne kilkukrotne stuki z okolicy ukladu napędowego, pomijając. Ciezko wchodzą biegi 1-2-3-4-5 tak jakby najbierw w polowie zaskoczy Mi zebatka tak jakby potem dopiero dosuwam i jest bieg... i tak z kazdym najgorzej na jedynce, powiedzmy światła a ja birgunie wrzucic nie mogę... puszczam sprzeglo i za ktoryms razem wrjdzie dwuja to samo, trojka lepiej ale ta sytuacja zjest zebatka jakby... do tego wciskam sprzego przy redukcji glosnie stuki, ze skrzynini... pomijajac skrzynie, ostatnio gwaltownie cofalem, cos przeskoczylo gdy jade energiczniej z, jedynki cos zgrzyta, jakby z tylu takie kilkusetne

przeskoczrnia metaliczne zgrzyt jakiejs zebatki czy, cos, sugeruje dyfer lub półosie, najgorzej jak skrecam i dodam gazu, zgrzyta... jak jade prosto energicznir zgrzyt spokoj i znow zgrzyt i potem spokoj....
Moje pytanie, chce kupic skrzynie używana, dyferencjal i polosie z tego samego modelu i rocznika, czy dam sobie rade we 2 osoby zdjac skrzynie, dyfer i półosie i zalozyc?
Nigdy tego nie robilem, jakies wskazowki? Tutorial? Lub rozmowan na priv, bardzo Mi to pomoże duzo km nabijam a teraz auto potrzebne,
Drugie pytanie, jak sprawdzić stan uzywanej skrzyni dyfra i polosi czy warto kupic cena za komplet 720pln warto jesli stan duzo lepszy by sie okazal niz, moj?