Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
szymon2093
|
Tytuł: Działanie elektrozaworu wody e46 320d 136km Napisane: 19 września 2018, 22:26 |
|
 |
Poszukaj zanim zapytasz |
|
Witam pytanko moje takie jak działa dokładnie klimatronik a najważniejsze przyj Jakiej tenperaturze ustawionej na klimatroniku otwiera i zamyka się elektro zawór ?, drugie pytanie czy idzie przeprogramować klimatronik tak aby można było ustawić na klimatroniku 0 stopni i w tym momencie by zamykał całkowicie elektrozawor a wdmuchiwał powietrze zewnatrz,
|
|
Góra |
|
 |
helmud7543
|
Tytuł: Re: Działanie elektrozaworu wody e46 320d 136km Napisane: 2 października 2018, 20:50 |
|
 |
Forumowicz |
Posty: 205 Moje BMW: e46 318 Touring Kod silnika: M43TUB19
|
Jest w pełni otwarty jeśli temperatura w kabinie jest znacznie niższa od nastawionej, w pełni zamknięty przy odwrotnej sytuacji, otwiera się i zamyka cyklicznie gdy temperatura w kabinie jest bliska nastawionej delikatnie regulując temperaturę. Ustawienia skrajne częściowo ignorują czujniki Ustawienie 16 stopni to maksymalne chłodzenie - zwór zamknięty (nawet jak jest chłodniej niż 16 stopni chłodzi dalej) i analogicznie 32 stopnie - maksymalne ogrzewanie (zawór otwarty nawet jak w kabinie jest goręcej). Tutaj autonat zmienia tylko siłę nawiewu i kierunek.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|