BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 10:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e34 rezerwa???
PostNapisane: 30 stycznia 2008, 23:21 
Forumowicz

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem e34 525Tds. Dziś zapaliła mi sie rezerwa i po przejechaniu około 10km auto zgasło!!!Zalałem 10 litrów ropy auto odpaliło ale wskazówka od paliwa stoi na 20 nie wiedząc czemu!!!Z tego co sie orientuje powinienem od zapalenia rezerwy zrobić około 100km przy spokojnej jedzie. Czemu wskaźnik oszukuje???

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, 23:29 
Specjalista

Cytuj:
Czemu wskaźnik oszukuje???

Bo jest to zwykły czujnik, który także ma prawo się popsuć....chociażby z nieciekawej jakości paliwa, które kiedyś tam mogło zostać zalane do baku, albo np. częstego zaglądania do baku poprzez wyjmowanie całego pływaka celem wymiany elektrycznej pompki paliwa.
Autko nie jest prosto z fabryki, więc za tego typu czujniki nie można dać ręki uciąć gwarantując, że sprawne :P

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, 23:50 
Forumowicz

z tego wynika ze czujnik poziomu paliwa zawyża od 10 L względem rzeczywistego stanu. To co w takim razie mam wymienić. gdzie to jest i jak sie dobrać??? Mam wyciągnąć pompkę paliwa przez bagażnik i co dalej???Wyregulować tego chyba jakoś mechanicznie to raczej pewnie nie można.Jak to jest?

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2008, 17:57 
Pierwsze kroki

kolego mozesz sprubowac wyregulować poprze podgięcie plywaka troche ku dolowi i powinno sie to troche zmienić.

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2008, 20:12 
zadnego pływaka do podgięcia tam nie ma :)poprostu tak ma byc nie tylko ty masz z tym problem w E34 pływak znajduje sie w plastikowej rurce jest to cos na zasadzie kulki która podnosi sie lub opada w zaleznosci ile jest paliwa w baku i zgadza pływak trzeba wyjąć wraz z pompą paliwa przez bagaznik

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1