Witam,
Pacjent to N52B30 w e64 (nie wiem czy model auta ma tutaj znaczenie)
Ja z takim pytaniem, w sumie to mam ich kilka. Czy mógłby ktoś mi pomóc?
1. Aku wyładowuje mi się już po paru dniach, dzis sprawdziłem pobór prądu w tzw stanie spoczynku czyli przy zamkniętym aucie i odłączonej lampce bagażnika, wyniósł on 720 miliamper. W piątek będę miał czas na to by przyjrzeć się dogłębniej czym to jest spowodowane, mam nadzieje, że przy metodzie wyjmowania bezpiecznika po bezpieczniku do czegoś dojdę. W każdym bądź razie same IBS też mam uszkodzone, tak zdiagnozował zaprzyjaźniony kolega zajmujący się Niemkami. I tutaj pojawia się problem ponieważ IBS który zakupiłem wymaga adaptera. Wiem, że Pan Cursor w jakimś poście pisał o tym, że stosuje wtyczki z PDC z tym, że mój IBS ma inne wejście i potrzebuje taką wtyczkę

Czy ma ktoś pomysł z czego ją "podłożyć"?
2. Radio mi wariuje tzn włacza sie wyświetlacz i gaśnie i tak w kółko, idrive nie dostaje prądu (można nim kręcić bez oporu), brak dżwięku na głośnikach
3. Ładowanie mierzone na klemach aku to 13.9 tylko także już wiem, że zbyt niskie, w weekend postaram sie zdemontować alternator i wrzucić go na stól w celu sprawdzenia
Ma ktoś jakieś pomysły od czego najpierw rozpocząć poszukiwaniu zżerającego prądu, jakieś najczęściej spotykane problemy?
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam