Moim zdaniem 8.5J z ET44 będzie na minus przede wszystkim wizualnie. Już 9-calowa felga przy masywnym tyłku tego samochodu nie wygląda jakoś przesadnie imponująco, a w tym przypadku jeszcze będzie osadzona dodatkowo 5mm głębiej (niby niewiele, ale zawsze). Jeśli jednak Ci to nie przeszkadza lub nie przywiązujesz do tego uwagi to pewnie można założyć 265 na 8.5J, chociaż teoretycznie dla tego rozmiaru internetowe tabelki przewidują minimum 9J.
Różnica w komforcie pomiędzy 18'' a 19'' w E55 jest odczuwalna (chociaż może to w jakimś stopniu wynikać też z ogumienia zima vs lato). Mimo to samochód dalej jest komfortowy. Moim zdaniem nie ma nawet porównania przy identycznym ogumieniu i rozmiarze felgi w zestawieniu z E60, a nawet uważam, że 19'' w E55 było bardziej komfortowe niż 18'' w E60 (zawieszenie M-technik).
Te felgi z CLS-a AMG są świetne, bo mają 8.5J i 9.5J, a w dodatku niższe ET, no ale nie doczekałem ich przymierzenia na samochód. Dopiero jutro odbieram z malowania, bo gdzieś zaginęły w akcji i przedłużyło się to z dwóch tygodni do dwóch miesięcy. Teraz tylko muszę CLSa do nich dokupić

Ale rozumiem, że chcesz zostać przy 18'', bo to też ma na swój sposób urok. Takie fabryczne E55.
Jeśli miałbyś wątpliwości co do 8.5J na tyle to inną opcją jest kupienie dwóch felg pojedynczych (zarówno przednią, jak i tylną widziałem na allegro). Tyle, że pewnie trzeba będzie je oddać do renowacji, a w przypadku zakupu kompletu byłoby to łatwiejsze. Tu z kolei jeszcze jest temat taki, że koloru z felg AMG proszkowo nie da się osiągnąć, ale akurat z tego co kojarzę to gdzieś w okolicach Poznania są jacyś magicy, którzy nawet felgi z M5 E39 malowali w oryginalny kolor. Od czasu do czasu na allegro pojawiały się też komplety felg fabryczne z E55 W211.
Jest jeszcze jedna alternatywa. Felgi z SL/CLS (chociaż numer mają zaczynający się na A219 to nigdy nie widziałem CLSa na nich). Mają szerokość 8.5 przód i 9.5 tył i niższe ET. Swego czasu też widziałem na allegro w śmiesznej cenie i nie kupiłem ich tylko dlatego, że sprzedający napisał o tym, że są Made in Italy (wtedy nie byłem świadomy, że to oryginalne felgi Cromodora z AMG

) Wizualnie mogłyby być ciekawą opcją. Chodzi o te felgi
http://www.alloywheelsdirect.net/merced ... 282#compat